Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom szeretne felköltözni...

A párom szeretne felköltözni Pestre, mi legyen az első lépés?

Figyelt kérdés

Most van munkája, 70 km-re lakik tőlem. Az a nagyon nehéz helyzet, h pesti lakcím nélkül nem fogják sehova felvenni, alérletbe meg nem mehet úgy, h nincs munkája mivel innen nem tud bejárni a mostani munkahelyére, tehát ki kell lépnie ha itt talál munkát. De úgy hogy vennék fel bárhova is , h hatvani lakcíme van? Sehogy.

Anyuékkal már beszéltem, h esetleg bejelenthetnék addig míg itt elhelyezkedik és megkapja az első fizetést, mert akkor már költöznénk is el, de nem megy bele semiképpen.

Aludnia lenne hol, de oda nem tudják bejelenteni mert önkormányzati a lakás és 2 főre van fentartva.

Mi lenne ebben a helyzetben a legjobb megoldás?

2010. nov. 4. 12:33
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Azt ki mondta neked, hogy nem mehet Pestre dolgozni, mert nincsen Pesti állandó bejelentett lakcíme?

Mi szegediek vagyunk a párommal és 5 éve dolgozunk Pesten bejelentett, irodai munkát, és senkit nem érdekelt, hogy hol van az állandó lakcímed..

2010. nov. 4. 12:36
 2/21 anonim ***** válasza:
miért kéne pesti lakcím a munkához? Tőlem soha senki nem kérdezte, hogy hol lakom, a bejárást meg tudom-e oldani?
2010. nov. 4. 12:37
 3/21 A kérdező kommentje:
és a levelezési címnek se kell pestinek lennie?
2010. nov. 4. 12:37
 4/21 anonim ***** válasza:
Ahol én dolgozom, oda is sokan járnak vidékiek és más nagyvárosból.Egyszerűen be kell jenteni ideiglenes lakcímre,de szerintem ennélkül is felveszik.
2010. nov. 4. 12:39
 5/21 anonim ***** válasza:

nem kell, elmondom neked, hogy a párommal már majdnem 3 éve vagyunk albiba Pesten itt dolgozunk és ő még állandó lakcímen vidéken van és ideiglenes lakcímre sincs bejelentve

majd levelezési címnek bediktálja az albérlet címét

2010. nov. 4. 12:39
 6/21 anonim ***** válasza:
Még ideiglenes sem szükséges, nem gond, hogy nem budapesti a bejelentett lakcíme. Ha majd talál magának albérletet megadja annak a a címét, mint levelezési címet, de ehhez nincs szükség semmilyen átjelentkezésre. Ez biztos!
2010. nov. 4. 12:40
 7/21 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű: ne írja rá a címét az önéletrajzra. A neten található sablonok nem kötelezőek, csak ajánlatot adnak, hogy is lehetne megcsinálni az önéletrajzot.

Ugyanúgy, ahogy a családi állapotot is sokaknak érdemes lehagyni, bár ha nem vagytok összeházasodva, akkor neki pont érdemes beírnia, hogy nőtlen, mert az pozitívum.

Ha meg már behívják interjúra és rákérdeznek, hogy hol lakik (nem jellemző), akkor megmondja, hogy Pestre tervez költözni, van is hova, csak előbb szeretne munkát találni.

Nyugi, a világon semmi probléma nincs itt, ne generáljatok feleslegesen!

(Egy saját sztori: barátnőm úgy interjúzott, hogy mondta, hogy szeretne felköltözni, miután felvették egy helyre, még segítettek is neki albit találni!)

2010. nov. 4. 12:40
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell pestinek lennie a címnek..

Az ismerőseim Nyíregyházáról vannak most pesten munkásszállón laknak..

A kutya nem kérdezi meg,hogy hogyan oldják meg a bejárást..

Azt sem tudják hogy szállon laknak...

2010. nov. 4. 12:41
 9/21 A kérdező kommentje:

értem, akkor megnyugotam:)

remélem ideiglenes nem kell mert azt se tudja megoldani

2010. nov. 4. 12:41
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Ideiglenes sem kell! Nyugi!
2010. nov. 4. 12:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!