Milyen esetben "kell" vigyázni más gyerekére?
Nálunk hasonló helyzetből hatalmas sértődés lett, de jobb is így utólag. Ugyanígy elmentem szülni, első pár hét után sőgornőm folyton kérte, hogy vigyázzak az ovis fiára.
Először itt-ott előre megbeszélve, ez rendben is volt.
Aztán kezdődtek olyanok, hogy random megjelent a ház előtt és nem megkért hanem"Szia, itt hagyom a Pistikét egy kicsit, majd jövök érte"
Azt tette be a kaput, mikor felhívott, hogy hívták az oviból, hogy rosszul van a gyerek, hány, bágyadt, érte kellene menni. Ő nem tud, mert dolgozik, hozzam már el magunkhoz, meg ugye itt lehet munka időben pár napig ameddig meggyógyul, én úgyis itthon vagyok a babával.
Akkor mondtam, hogy biztos nem fogom a hányós vírusos gyereket ide hozni a 4 hónapos mellé, akire még kimondottan veszélyesek az ilyen vírusok, semmi kedvem utána befeküdni kórházba, hogy infúzióra tegyék a babát kiszáradás miatt.
Azóta nem áll velem szóba, szerencsére.
Én nem akartam azt sugallni a kérdéssel, hogy állandóan vigyázni kell rájuk, kb havi 1-2 alkalomról volt szó régebben. És mondom, a bajom nem azzal volt, hogy sokszor kellett rájuk figyelni, hanem azzal, hogy átestünk a ló túloldalára és evidenssé vált, hogy ha én itthon vagyok akkor úgyis tudok figyelni rájuk.
Amúgy meg van nekem is családom és segítségem, nem csak a párom családja jöhet szóba szerencsére.
21-es, ez a szülők baja, pontosan, nekem, mint rokonnak miért kellene ezen aggódnom?
Viszont senki gyerekére nem vigyázok, csak mert "úgyis otthon vagyok". Hát persze, főleg, mivel ebből egy idő után elvárás alakul ki.
Akkor tartson bunkónak, pont jó magasról letojom, de legalább nem kell azon kattogni, "na Julcsi mikor hozza át Hannácskát" mert épp dolga van?
Kérdező: teljesen igazad van, nálam sem a havi 2-3 alkalommal lenne gond, hanem amikor "természetesnek veszik" és akár szó nélkül lepasszolják. Na, ezt viszont nem.
25-ös
Olvasd el a második mondatot kérdés alatt.
"Nem sokszor, de anyósom már úgy kezelte a dolgot, mintha ez nem egy szívesség lenne részemről, hanem kötelesség."
Lehet rosszul fogalmaztam meg, vagy te mindenképp mást akarsz belemagyarázni, de nekem ezzel volt bajom amikor kiírtam a kérdést akkor is meg most is. És nem egy ilyen megjegyzése volt, hanem több is. Apósomnak szintén. És én erre mondtam, hogy engem ne nézzenek madárnak.
De mindegy köszönöm a válaszokat, már elég érkezett, meg eléggé kibeszéltük a témát, úgyhogy már nem fogok reagálni.
Kérdező: úgy értem, hogy nem az 1-2 vigyázás a problémád, hanem az, ahogyan kezelik. Mintha ez jogos elvárás lenne tőled. És szerintük te úgyis ráérsz, mert otthon vagy. Szerintem ez sértő. Ne ők állapítsák meg, hogy te mennyire érsz rá. Hanem kérjenek meg szépen, és tegyék hozzá, hogy ha van kedved és időd, akkor légy szíves, vigyázz rájuk egy kis időre. Mennyire más lenne ez.
Nem vagy a csicskájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!