Hogyan látod ezt a dolgot? Vélemény?
Anyum (46 éves) én 24 vagyok,
Szokott ilyeneket mondani anyum: dobd el a cigit fiam, mindjárt jön át hozzánk Léna ne lássa hogy te cigizel mit szól, hogy jaj ez a gyerek cigizik..
Akkor pl: a hátsó kapun jöjjenek ide a lányok hozzád, mert mitszól a Sári nénéd( nagyanyám testvére) hogy jaj ez a gyerek de k×rvás ember... /Pedig azok a lányok csak barátaim semmi intim kapcsolat nincs köztünk/
Akkor mondja máskor anyám : figyelj oda mit posztolsz Facebookra mert az egész rokon meg a szomszéd Marika néni is lássa mivel van facebookja!
Meg hogy mit szól a Pisti bácsi stb...
Elköltözni.
Sajnos anyádat megváltoztatni sosem tudod.
Így élni, hogy mit szól majd a falu, nem lehet. Csak meghalni.
És persze szinte sosem derül ki, hogy mit szólnak.
Anyám is ilyen, én valahogy a szöges ellentéte lettem. De borzasztó, és sajnos ez egy eltorzult személyiség nála gyerekkori traumák miatt.
Már hányok ettől a minden kérdésre jön a tutti “elköltözni” “költözz el bérelj szobát”
Gondolom ennyit minden kerdező ki tud gondolni es tudja, hogy költözni ia lehet!
Nem ez a kérdés!
Meg akar vitatni valami mást!
És ha nem ájul ki ettől a választól, akkor kezdődik “kamu” “ilyen nincs hogy 24 éves es kertkapuja van”
“ilyen nincs hogy mari néni a szomszedja”
Mar hanyaszacskó kell komolyan!
Vidéken, kisebb településeken mindig is nagy divat volt mások életébe beleokoskodni, ez alól ezek szerint anyukád sem kivétel. A fiatalabb generáció kevésbé foglalkozik már ezekkel, szép lassan ki fog kopni ez a mentalitás, de egyelőre az idősebbeknek ez még "jó program".
Azt tanácsolom, hogy mondd el anyukádnak, Te nem szeretnél aszerint élni, mi tetszik a szomszéd Marinéninek, meg a rokonoknak, mi nem, kéred, hogy Ő se erőltessen rád ilyen viselkedést.
Sajnos ez a fajta "mit gondolnak majd az emberek" mentalitás erős az itthon.
Anyudnak szólhatsz de nem valós hogy fog változni. Neki ez a norma. Ő is ebben nőt fel, ő is ilyen. Majd ha sikerül elköltöznöd akkor lesz majd meg a nyugalmad. Illetve lehet még az is benne van a pakliban anyudnál hogy amíg otthon élsz azt csinálod amit ő mond.
Hármas, nem, nem kell mindent megbeszélni.
Sokszor nem LEHET.
Vagy szerinted az itt kérdezők jórésze nincsen már túl 1-2-3-30 próbálkozáson? Dehogynem, de vannak emberek, mint pl az én anyám is, akinek 300x elismételheted, nagy ívben szarja le, mit mondasz, mert csak az ő valósága létezik.
Megoldás: elköltözni olyan gyorsan, amennyire csak lehet - én 21 voltam -, mert a MÁSIK nem fog megváltozni, de míg együtt laksz vele, tuti kicsinál mentálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!