Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan látod ezt a dolgot?...

Hogyan látod ezt a dolgot? Vélemény?

Figyelt kérdés

Anyum (46 éves) én 24 vagyok,

Szokott ilyeneket mondani anyum: dobd el a cigit fiam, mindjárt jön át hozzánk Léna ne lássa hogy te cigizel mit szól, hogy jaj ez a gyerek cigizik..

Akkor pl: a hátsó kapun jöjjenek ide a lányok hozzád, mert mitszól a Sári nénéd( nagyanyám testvére) hogy jaj ez a gyerek de k×rvás ember... /Pedig azok a lányok csak barátaim semmi intim kapcsolat nincs köztünk/

Akkor mondja máskor anyám : figyelj oda mit posztolsz Facebookra mert az egész rokon meg a szomszéd Marika néni is lássa mivel van facebookja!

Meg hogy mit szól a Pisti bácsi stb...

okt. 5. 06:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%
Aki mindent meghall, hamar meghal. Egy dolgot sürgősen megcsinálnék: elköltöznék otthonról. A rokonokkal nem kell foglalkozni, ők akkor is rokonok maradnak, ha te leszel a legrosszabb ember a faluban.
okt. 5. 06:48
 2/15 anonim ***** válasza:
90%

Elköltözni.

Sajnos anyádat megváltoztatni sosem tudod.

Így élni, hogy mit szól majd a falu, nem lehet. Csak meghalni.

És persze szinte sosem derül ki, hogy mit szólnak.

Anyám is ilyen, én valahogy a szöges ellentéte lettem. De borzasztó, és sajnos ez egy eltorzult személyiség nála gyerekkori traumák miatt.

okt. 5. 07:21
 3/15 anonim ***** válasza:
55%

Már hányok ettől a minden kérdésre jön a tutti “elköltözni” “költözz el bérelj szobát”

Gondolom ennyit minden kerdező ki tud gondolni es tudja, hogy költözni ia lehet!

Nem ez a kérdés!

Meg akar vitatni valami mást!

És ha nem ájul ki ettől a választól, akkor kezdődik “kamu” “ilyen nincs hogy 24 éves es kertkapuja van”

“ilyen nincs hogy mari néni a szomszedja”

Mar hanyaszacskó kell komolyan!

okt. 5. 08:23
 4/15 anonim ***** válasza:
92%

Vidéken, kisebb településeken mindig is nagy divat volt mások életébe beleokoskodni, ez alól ezek szerint anyukád sem kivétel. A fiatalabb generáció kevésbé foglalkozik már ezekkel, szép lassan ki fog kopni ez a mentalitás, de egyelőre az idősebbeknek ez még "jó program".

Azt tanácsolom, hogy mondd el anyukádnak, Te nem szeretnél aszerint élni, mi tetszik a szomszéd Marinéninek, meg a rokonoknak, mi nem, kéred, hogy Ő se erőltessen rád ilyen viselkedést.

okt. 5. 08:32
 5/15 anonim ***** válasza:
82%

Sajnos ez a fajta "mit gondolnak majd az emberek" mentalitás erős az itthon.

Anyudnak szólhatsz de nem valós hogy fog változni. Neki ez a norma. Ő is ebben nőt fel, ő is ilyen. Majd ha sikerül elköltöznöd akkor lesz majd meg a nyugalmad. Illetve lehet még az is benne van a pakliban anyudnál hogy amíg otthon élsz azt csinálod amit ő mond.

okt. 5. 09:23
 6/15 anonim ***** válasza:
26%
törlik a válaszokat? hmmm....
okt. 5. 09:32
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Anyud fiatal nő, azt gondolom, hogy jót tett volna magával ha már ő kiszakad ebből a környezetből, messzire költöztök. Neked már nem lennének ilyen gondjaid. És, hogy sajnos nagyon megértem őt, ezek a marinénik rágják az életét, tényleg mindenbe belepofáznak. Míg egyedül volt azt lesték, ő mit csinál, mióta te vagy már azt is, hogy "mi lett belőled". Azt csak távolról könnyű mondani, hogy nem kell foglalkozni vele, aki ebben él annak az egész környezetét kellene kidobnia. Utána meg hallgathatná a falu száját, miféle ember vagy te Juli, hát mit művelsz a rokonaiddal. Kevés ember tudna ebbe beleállni. Azért te elkezdhetnéd kicsit megváltoztatni a gondolkodását, hogy mondja a marinéniknek, a Lalika sem foglalkozik azzal, ti hogyan éltek, nektek sem kellene őt ellenőrizgetnetek, ez már más világ. De ha ő már bele van csontosodva ebbe a gondolkodásba, nem sokra mész vele.
okt. 5. 10:21
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Hármas, nem, nem kell mindent megbeszélni.

Sokszor nem LEHET.

Vagy szerinted az itt kérdezők jórésze nincsen már túl 1-2-3-30 próbálkozáson? Dehogynem, de vannak emberek, mint pl az én anyám is, akinek 300x elismételheted, nagy ívben szarja le, mit mondasz, mert csak az ő valósága létezik.

Megoldás: elköltözni olyan gyorsan, amennyire csak lehet - én 21 voltam -, mert a MÁSIK nem fog megváltozni, de míg együtt laksz vele, tuti kicsinál mentálisan.

okt. 5. 10:40
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Anyád egy idióta.
okt. 5. 11:20
 10/15 anonim ***** válasza:
53%
Ne Mari néni miatt, hanem magad miatt ne cigizz, és ne pakolj ki túl sokat a fb. ra. Szóval ezekkel, mint gondolatokkal egyetértek. Az indoklásukkal nem.
okt. 5. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!