Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy latod ezt a dolgot?

Hogy latod ezt a dolgot?

Figyelt kérdés

Nekem még él anyai mama s papa . Apai ágról csak mama.

Apai papám meghalt 10 éve már. Apai papamnak 2 testvere is egyik 12 eve masik 6 eve. Feltettem a kérdést a mamának hogy ugyan hol van a papa lélekben ? Menny , ? Pokolban? Ő azt válaszolta nincs semmi lélek. Az ember a földre lett alkotva megszuletik s meghal. Nincs se feltámadás semmi. Csak bennunk élnek tovabb gyerekeinkbe unokáikba rokonok barátok szívében. Csak emlék marad semmi más (65 éves a mama)

2021. márc. 19. 13:22
 1/7 anonim ***** válasza:
73%
sztem ez ezoteria kategoria
2021. márc. 19. 13:24
 2/7 anonim ***** válasza:
66%
Igaza van a nagymamádnak.
2021. márc. 19. 13:24
 3/7 anonim ***** válasza:
54%
A nagyid agyát nem mosta át a vallás, 100% igaza van.
2021. márc. 19. 13:28
 4/7 anonim válasza:
60%
Nem vagyok vallásos, de mi az, hogy igaza van? Ennek a kérdésnek NINCS "normális" válasza, tekintve, hogy a jelenleg élő emberek közül SENKI nem tudhatja, hogy mi történik a halál után. Pontosan ugyanolyan földi halandók vagytok Ti is, mint bárki más, semmivel nem tudtok többet, akármennyire is úgy gondoljátok, vagy okoskodtok. Tehát nem, a nagyidnak nincs igaza, de nem is téved – ő ebben hisz, ami teljesen rendben van. Te pedig higgy abban, amiben Te szeretnél, nincs általános igazság.
2021. márc. 19. 13:48
 5/7 anonim ***** válasza:
83%
Ki így gondolja, ki úgy, de se az itt hozzászólók, se a mamád nem tudhatja, mert egyik se halt még meg. Mindenki legfeljebb a saját véleményét fogalmazza meg, az pedig igazából ki a frászt érdekel.
2021. márc. 19. 14:46
 6/7 anonim ***** válasza:
27%
Balga. A spirituális emberek máshogy látják.
2021. márc. 19. 17:09
 7/7 pelgrim ***** válasza:

Szerintem a nagymamád csak elmondta neked azt, amit ő gondolt, de nem foglalkozott komolyan ezekkel a kérdésekkel. Nem tünődött azon vajon mi történik az öntudattal, mikor valaki meghal.

Tudjuk hogy a test előbb utóbb teljesen megsemmisül, a személyiség, ami valójában származás, ismeretség, hírnév, stb. tarka gyüjteménye, egytől-egyig ugyancsak múlandó dolgok.

Szerintem más a helyzet az ön-tudattal, amit a vallások léleknek neveznek. Az ön-tudat, vagy lélek, nem halandó és nem szünik meg létezni. De az amit a vallások mennynek és pokolnak neveznek nem léteznek, azaz nem földrajzi helyek, hanem a tudat vagy lélek szélsőséges állapotai, melyekből már a jelen életünkben kaphatunk némi kóstolót. Például egy boldog, önfeledt lelkiállapot a mennyet közelíti meg, míg az öngyilkos jelölt már féllábbal a pokolban van. Mivel atudat nem anyagi a lelkiállapot nem szünik meg a halál alkalmával.

A feltámadás szerintem csak nagyon ritka kivételeseknek van félretéve, azoknak, akik elérték a tudatnak vagy léleknek azt az állapotát, amelyen a halál elkerülhetővé válik, de egy nemes cél érdekében vállalják a halált, mint ahogy Názáreti Jézus tette.

2021. márc. 21. 00:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!