Hogy latod ezt a dolgot?
Nekem még él anyai mama s papa . Apai ágról csak mama.
Apai papám meghalt 10 éve már. Apai papamnak 2 testvere is egyik 12 eve masik 6 eve. Feltettem a kérdést a mamának hogy ugyan hol van a papa lélekben ? Menny , ? Pokolban? Ő azt válaszolta nincs semmi lélek. Az ember a földre lett alkotva megszuletik s meghal. Nincs se feltámadás semmi. Csak bennunk élnek tovabb gyerekeinkbe unokáikba rokonok barátok szívében. Csak emlék marad semmi más (65 éves a mama)
Szerintem a nagymamád csak elmondta neked azt, amit ő gondolt, de nem foglalkozott komolyan ezekkel a kérdésekkel. Nem tünődött azon vajon mi történik az öntudattal, mikor valaki meghal.
Tudjuk hogy a test előbb utóbb teljesen megsemmisül, a személyiség, ami valójában származás, ismeretség, hírnév, stb. tarka gyüjteménye, egytől-egyig ugyancsak múlandó dolgok.
Szerintem más a helyzet az ön-tudattal, amit a vallások léleknek neveznek. Az ön-tudat, vagy lélek, nem halandó és nem szünik meg létezni. De az amit a vallások mennynek és pokolnak neveznek nem léteznek, azaz nem földrajzi helyek, hanem a tudat vagy lélek szélsőséges állapotai, melyekből már a jelen életünkben kaphatunk némi kóstolót. Például egy boldog, önfeledt lelkiállapot a mennyet közelíti meg, míg az öngyilkos jelölt már féllábbal a pokolban van. Mivel atudat nem anyagi a lelkiállapot nem szünik meg a halál alkalmával.
A feltámadás szerintem csak nagyon ritka kivételeseknek van félretéve, azoknak, akik elérték a tudatnak vagy léleknek azt az állapotát, amelyen a halál elkerülhetővé válik, de egy nemes cél érdekében vállalják a halált, mint ahogy Názáreti Jézus tette.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!