Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan látod ezt a dolgot?...

Hogyan látod ezt a dolgot? keresztanyunak vagy anyai nagyinak van igaza?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok. sajnos nagyfokú rövidlátóként születtem. -21 dioptriás szemüvegem van. elvan mindkét szememen a retina vékonyodva. nem szabad 5kg többet emelnem mert leválik. volt retina válásom is 1x műtötték bal szemem. akkor mindkét fülembe halláskészűlék van, magasvérnyomásom is van. ennek ellenére 12 osztalyom van. Általános iskola+középiskola. 19 évesen végeztem el iskolát. le százalékoltak, 76% rokkantság D kategória. veglégesítve vagyok. meg kapom fogyatékosságit szememre fülemre. emelett egyből rögtön munkaba áltam. 6 órás vagyok. folyamatosan immár 4 éve dolgozom. NOS mondom a családi sztorit ezzel kapcsolatban. apámnak van egy testvére aki a nagybátyám,, és a keresztapum is ő. felesége a keresztanyum. első unoka testvérem anyai ágon nincs, apai ágon pedig a nagybatyamek lánya az egyetlen unoka tesóm.

mindig mondom nagybátyám feleségének; keresztanyam, de szomorú vagyok, az összes másod unoka testvérem a mamám és papam testvérének unokái mind egészségesek, kocsit vezetnek . nekem meg a látásom miatt soha se lehet jogosítványom.. meg mondtam hogy sokszor nem Jol vagyok.. és ő azt felelte ; Jóóvan má öreg ember ne sajnáltasd magadat.. .. ezt elmondtam apai nagyinak akinek menye a keresztanyum, apai nagyi nemszolt semmit.... aztán anyai nagyinak mondtam el; anyai nagyi mondta, tudom hogy nehéz neked csillagszóróm, én bele vagyok betegedve meg a nagyapád is hogy ilyen súlyos beteg vagy, ilyen súlyos bajaid vannak nagy százalékos beteg vagy " a nagybatyad felsege meg egy R.banc ne halgass rá, ha lenne beteg gyereke másképp látna.és megölelt a nagyi.. anyunak is rossz h beteg vagyok... de apám felse fogja éli a világát, anno 16 éve eldobott engem meg anyut

2023. márc. 9. 06:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
67%

A keresztanyadnak van igaza. A saját pozitív oldaladat kellene látnod. Minden fogyatekossagod ellenére csak elvegezted az iskolát, leérettsegiztél és dolgozol is. Erre büszkének kellene lenned. Az nem segít az életben se előre jutni, se boldognak lenni, ha másokhoz hasonlítható magad. Pláne ha olyanokhoz, akiknek alapból mások az adottságaik és lehetőségeik. Nagymamád tipikus siránkozó, aki még a minimális pozitív gondolatot is képes negativba fordítani.

Nyilván mindenkinek jobb lenne, ha nem lennél beteg: de sosem lehet tudni, mi lenne akkor. Lehet még az általános iskolát se fejezted volna be és csak vegetálnál élősködve a mamahotelben még 40 évesen is.

Kapd össze magad, az önsajnálat nem segít semmiben

2023. márc. 9. 06:36
 2/13 anonim ***** válasza:
81%

Én ezt úgy látom, hogy a bolondját akarod járatni velünk...😉

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

2023. márc. 9. 07:05
 3/13 A kérdező kommentje:
kedves, 2#! ezt a kérdést nem én írtam amit be linkeltél. hanem valaki más! szóval, ne kötekedj. jelentettem hozzá szolasod
2023. márc. 9. 07:07
 4/13 anonim ***** válasza:
76%

Akkor jelentsem én is a kérdésed, hogy egyértelmű kitaláció?

Igaza van a keresztanyádnak, pláne ha neki is hazudgálni szoktál. 😉

2023. márc. 9. 07:10
 5/13 anonim ***** válasza:
96%

Figyelj. Leérettségiztél, dolgozol --> ezzel már nagyon sok korodbelit, sőt nálad jóval idősebbeket is leköröztél! Szerintem légy borzasztóan büszke magadra, és nézz hátra: mi mindent kihoztál abból, amit kaptál.

Ezt kellene nézned. Ne azt nézd, hogy nem mehetsz a Holdra, hanem hogy itt lehetsz a Földön. Próbálj így hozzáállni.

2023. márc. 9. 07:13
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy a nagyanyád sajnál neked jobb lesz? Vagy kevésbé leszel beteg? Nem.

Elhiszem, hogy vágysz dolgokra, mindenki vágyik valamire ami úgymond elérhetetlen.

Jogosítvány. El sem tudod képzelni, hogy mennyi idióta vezet autót, de attól nem lesznek többek vagy különbek a többi embertől. El kell fogadnod, hogy ilyennek születtél és a legjobbat kihozni belőle. Ha sopánkodsz nem lesz jobb senkinek.

2023. márc. 9. 07:32
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Azokkal ertek egyet, akik szerint buszkenek kell(ene) lenned magadra!

A jogsi nem minden, anelkul is lehet teljes eletet elni.

A keresztanyad nem akarja, h lehuzzon az onsajnalat, batoritani probal. Szerintem neki van igaza.

Sose azt nezd, h mid nincs, mindig azt, h mi adatott es abbol probald meg a legjobbat kihozni!

Sok sikert az eletben 🤗

2023. márc. 9. 08:11
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

inkább a keresztanyádnak van igaza.

Tény, nehét a helyzeted, de ennél rosszabb helyzetben levők is boldogulnak. nyilván bánt, hogy miből maradsz ki, de akkor inkább azt mondom, ideje elfogadni, mint azt, amit a nagyanyád, mert akkor végképp nem jutsz egyről a kettőre.

2023. márc. 9. 08:31
 9/13 anonim ***** válasza:
94%
En a nagyiddal értek egyet, hiszen te kaptál erõt tõle, amitõl még erõsebb lettél.Gondolom a lelkednek jól esett, hogy együtt érzett veled.Minden ember arra vágyik,ha fáj neki valami,akkor jól esik a támogatás.Amugy igen biztosan nagyon büszkék rád, hogy ennyi mindent élértél és te is büszke lehetsz magadra.Fel a fejjel!
2023. márc. 9. 10:04
 10/13 anonim ***** válasza:
70%
Hányszor írod még ki?
2023. márc. 9. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!