Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mama hotelt hogy kezelnétek...

Mama hotelt hogy kezelnétek ebben az esetben, szülők?

Figyelt kérdés

A fiam 19 éves korában saját döntéséből albérletbe költözött az akkori barátnőjével. Már nincsenek együtt. A gyerekem most 29 éves, és megbeszéltük, hogy haza költözik annak érdekében, hogy tudjunk neki segíteni ingatlant venni oly módon, hogy nem kell haza adnia semmit, gyűjtöget, hogy összejöjjön valamennyi pénze, amivel el tud indulni, hitelt felvenni mellé, és így egy kis felújítandó házat szeretne venni.

Kb fél éve lakik itthon. Mosok rá, minden nap főtt étel van, semmire nincs gondja. Viszont ami nekem nem annyira szimpatikus, hogy egyrészt soha semmit nem csinál vagy segít itthon. A másik, hogy nagyon sokat költ cigarettára és energiaitalra, és szégyellem is leírni, de napi szinten alkoholra. Minden nap munka után megiszik néhány sört, néha erősebb szeszt is. Ezek egyrészt pénzben is rengetegbe kerülnek, másrészt aggasztó is. Félek, hogy ki lehet rá jelenteni, hogy alkoholista. Próbáltam beszélni vele erről, de elbagatellizálja, szerinte ez messze van attól és ennyit munka után megengedhet.

Nem tudom, mit tegyek, felnőtt férfi, nem parancsolhatok rá. De a kisebb testvéreinek ez milyen példa, ez is aggaszt.

Viszont mégis csak a gyerekem és segítenem kellene őt. Viszont a pia, cigi, csavargás a haverokkal, kocsikázás, erről szól az élete, amit most rajtunk spórol meg, úgy érzem.

Ti mit tennétek ebben az esetben?

aug. 30. 21:11
1 2 3 4
 31/33 Misery ***** válasza:
58%
#30 Szerintem ilyet egy normális pszichológus nem mond és nem hasonlítja össze más problémáit, mert nincs olyan, hogy az én gondom nagyobb, mint a tiéd, vagy fordítva. Engem molesztált az apám gyerekkoromban, mégis nehezebb volt feldolgoznom, mint akit meg is erőszakolt a saját apja. Van aki azért jár évekig terápiára (barátnő), mert maximalista és már teher neki. Mégis több ideje jár, mint én, akit abuzáltak. Mindenki másképp éli meg. Nem tudom, te kitől és mit olvastál, de igenis egyre jobban rájönnek, hogy a transzgenerációs traumáknak nagy jelentősége van, azok a génjeinkbe vannak kódolva. Aki ezt tagadja, az elég laikus lehet, főleg, ha szakember.
szept. 1. 08:42
 32/33 anonim ***** válasza:
100%
#31 Látod, te is mondod, hogy van, akinek _szerinted_ komolytalanabb problémával _több_ terápiára jár. Tehát mint mondtam, minden trauma másmilyen.
szept. 1. 10:52
 33/33 anonim ***** válasza:

"elég laikus lehet, főleg, ha szakember"

Vagy laikus valaki, vagy szakember, úgyhogy ennek a résznek semmi értelme.

szept. 1. 18:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!