Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mama hotelt hogy kezelnétek...

Mama hotelt hogy kezelnétek ebben az esetben, szülők?

Figyelt kérdés

A fiam 19 éves korában saját döntéséből albérletbe költözött az akkori barátnőjével. Már nincsenek együtt. A gyerekem most 29 éves, és megbeszéltük, hogy haza költözik annak érdekében, hogy tudjunk neki segíteni ingatlant venni oly módon, hogy nem kell haza adnia semmit, gyűjtöget, hogy összejöjjön valamennyi pénze, amivel el tud indulni, hitelt felvenni mellé, és így egy kis felújítandó házat szeretne venni.

Kb fél éve lakik itthon. Mosok rá, minden nap főtt étel van, semmire nincs gondja. Viszont ami nekem nem annyira szimpatikus, hogy egyrészt soha semmit nem csinál vagy segít itthon. A másik, hogy nagyon sokat költ cigarettára és energiaitalra, és szégyellem is leírni, de napi szinten alkoholra. Minden nap munka után megiszik néhány sört, néha erősebb szeszt is. Ezek egyrészt pénzben is rengetegbe kerülnek, másrészt aggasztó is. Félek, hogy ki lehet rá jelenteni, hogy alkoholista. Próbáltam beszélni vele erről, de elbagatellizálja, szerinte ez messze van attól és ennyit munka után megengedhet.

Nem tudom, mit tegyek, felnőtt férfi, nem parancsolhatok rá. De a kisebb testvéreinek ez milyen példa, ez is aggaszt.

Viszont mégis csak a gyerekem és segítenem kellene őt. Viszont a pia, cigi, csavargás a haverokkal, kocsikázás, erről szól az élete, amit most rajtunk spórol meg, úgy érzem.

Ti mit tennétek ebben az esetben?

aug. 30. 21:11
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
90%

Iszik, valószínűleg depressziós.

Az ő helyzetében be kéne vezetni, hogy igenis lakbérért lakik otthon. Aztán azt az összeget elrakhatod neki. Ő úgyis önpusztításra költené.

És rá kell beszélni, hogy kezdjen terápiára járni, hogy a lelki problémáit ne alkohollal meg cigivel nyomja el.

aug. 31. 12:14
 22/33 anonim ***** válasza:
19%

21-es: ez NEM depresszió, hanem simán egy alkoholista valaki, akinek kényelmes, hogy a szülö eltartja, neki meg nem kell semmit sem tennie.

Kérdezö: MINÉL ELÖBB küldd el töled, csak kihasznál

aug. 31. 14:51
 23/33 anonim ***** válasza:
87%

Valamiért iszik. Ezzel nem felmentem a viselkedését, de tény, hogy az alkoholizmus mögött kezeletlen depresszió van.

Nem véletlen népbetegség itthon az alkoholizmus. Pszichológushoz járni ciki, ha problémánk van, mert oda ugye csak a bolondok járnak. Inkább úgy csinálnak, mintha nem is lenne baj, csak isznak, mert az az elfogadott.

Alkoholista anya mellett nőttem fel. Kamaszként voltam ezen az EQ szinten, mint te. Azóta felnőttem, és megértettem az anyám ivásának valódi okait.

aug. 31. 15:18
 24/33 anonim ***** válasza:
87%

Olyan helyzetet kell teremteni, hogy ne engedhesse meg magának anyagilag - vagyis ki kell rakni, tényleg. Azzal, ha továbbra is adsz neki kosztot-kvártélyt, abban támogatod, hogy egyre mélyebbre süllyedjen a szenvedélybetegségekben.

Abban támogasd inkább, hogy tegyen a gyógyulásáért. Ajánld fel neki, hogy elkíséred az orvoshoz, hogy segítesz neki pszichológust és/vagy pszichiátert keríteni - de abban ne, hogy ihasson meg dohányozhasson! Nálad, otthon semmiképpen se tehesse, max. házon kívül, a jelenlétedben ne tehesse (ha mégis, hagyd faképnél), stb.

aug. 31. 15:24
 25/33 anonim ***** válasza:
64%
23: nem véletlen mondom, hogy ameddig nem kezeli ki magát az ember, akár a depresszióból, akár a leválni képtelenségéből, stb., vagy nem diagnosztizáltatja magát és nem próbál tenni azért, hogy teljesebb élete legyen, addig ne alapítson családot. persze ilyenkor én vagyok az utolsó szemét, ha én ezt le merem írni...
aug. 31. 15:45
 26/33 anonim ***** válasza:
40%
#24 Tökéletsen leírtad azt, hogy a szenvedélybetegségeket egész jó játékmodellben szülők hogyan tudnak helyet foglalni - ezzel a többi szereplőhöz hasonlóan fenntartani a játékot.
aug. 31. 16:27
 27/33 anonim ***** válasza:
61%

Nem szemét vagy, csak szűklátókörű vagy és könnyen ítélkezel. Vannak akik családalapítás után lesznek depressziósok. Ezernyi változat van. Senki sem úgy áll neki, hogy vállalok x gyereket, hogy tönkreb****am az életüket.

Ha csak az vállalna gyereket, aki 100%-os önismerettel rendelkezik, 10 éve hetente pszichoterápiára jár, ami idő alatt minden transzgenerációs és gyerekkori traumát feldolgozott, mert kb. így lehetne garantálni, hogy ne cs*ssze el. Ja és találnia kéne egy ugyanilyen önismereti szinten lévő partnert ugyebár. Biztos sok ilyen akad.

És akkor még mindig befigyelhet az anyánál egy szülés utáni depresszió, netán pszichózis, amik amúgy BÁRKINÉL előjöhetnek.

Akkor meg minek szült, tudta, hogy benne van a pakliban, igaz?

aug. 31. 16:30
 28/33 anonim ***** válasza:
40%
Azért hozzátenném, hogy azért nem olyan nagy százaléka a társadalomnak az, akinek tényleg olyan gyerekkori traumái vannak, amit amennyiben nincsen komoly mentális problémája, csak szakemberrel lehetne feldolgozni. Transzgenerációs trauma meg egy hatalmas buzzword lett mostanság, de eléggé vitatott, hogy mennyire kell komolyan az életünk részévé tenni, itt Magyarországon pl. a transzgenerációs traumák többsége valószínűleg hipochondria, miután elolvasta az ember azt a könyvet, ami komoly hátszéllel rendelkezett és elég pongyola.
aug. 31. 16:36
 29/33 Misery ***** válasza:
76%
Kronológiai sorrendben hogy történtek ezek a fiaddal? Mármint szakítottak és egyedül élt hónapokig/évekig, vagy egyből hozzád költözött? A lelki trauma nem bullshit, sajnos mai napig nagyon sokan nem foglalkoznak sem a saját, sem másik lelki problémával, nem veszik komolyan, úgy, mint az utolsó. Valszeg neki is van, azért ilyen érzéketlen. Nem védem, mert elfogadhatatlan, amit a fiad művel, de nem hiszem, hogy most a támadás a legkézenfekvőbb, mert úgy csak még mélyebbre süllyed. Az alkoholizmus és a depresszió nagyon komoly dolog, segítség nélkül nehéz belőle kilábalni. Tudatában van, hogy nincs minden rendben?
aug. 31. 19:43
 30/33 anonim ***** válasza:
88%
#29 Én nem vagyok érzéketlen, de kérdezz meg egy szakpszichológust, ő is meg fogja mondani, hogy minden trauma másmilyen, és nem mindegyik igényel éveken át tartó heti ülést.
aug. 31. 20:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!