Mennyi pénzt reális hazaadni a szülőknek, ha otthon laksz?
Mindent magamnak fizetek és vásárolok, itthon kizárólag a wc papír, mosószer, ásványvíz és kenyér, amiből én is elveszek, ha szükséges.
Egyéb szokásaim: naponta zuhanyzok, tv-t nagyon ritkán nézek, a laptopom megy pár órát tanítási időszakban.
Mennyit reális hazadni manapság a fizetésből?
Én semennyit nem kérnék el, ha beleférne eltartani. Miből lesz saját otthona, ha elveszem a fizetését.
Olyan baromi nehéz lakádhoz jutni, hogy segíteném ezzel, ha mással nem tudom.
Értelek, de szerintem amíg tanul a gyerek, addig a szülőnek illene eltartania.
Nyilván nem arról beszélek, amikor 32 évesen a hatodik mesterijét kezdi, mert miért ne, de az első egyetemet én mindenképpen finanszíroznám a gyerekem számára.
De nyilván az a leghasznosabb, ha ezt a szüleiddel beszéled meg.
Amikor tanultam és dolgoztam mellette, nem kellett fizetnem semmit. Tanulmányok után sem várta el anyukám, viszont én mindig feladtam a csekkeket, ezzel segítve őt. Minden más kiadást ő fizetett, és sokszor adott pénzt csak úgy.
Szerintem velük kellene megbeszélned, hogy adj-e a kiadásokba, vagy meg tudják oldani egyedül.
Ott buktam meg, mint anya, mikor a gyerekemtől egy fillért is elfogadok.
Ha szeretnél segíteni, vásárolj be mondjuk mosószerből, vagy egy heti nagybevásárlást csinálj meg. Figyelmesség, anyagilag is segítség, de mégsem az, hogy leszámolva odaadod a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!