Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ingyenélő, lusta családtag,...

Ingyenélő, lusta családtag, mi lenne a megoldása a problémának?

Figyelt kérdés

27 éves férfi vagyok, albérletben lakom a menyasszonyommal, amit a kettőnk munkájából fizetünk, mellette én levelezőn másoddiplomázom. Szóval nem otthon élek, de a probléma otthon van, amiről kérdezni szeretnék, ezt azért írtam le, hogy tudjátok. Szüleim egy vidéki városban élnek, nem diplomás emberek, de jó körülményeket tudtak nekem és a húgomnak biztosítani, rendes lakás, ilyenekre gondolok. A baj, hogy nem kezelik a húgom megfelelően, 23 éves, érettségije van, nem akar továbbtanulni, de dolgozni sem. 20 évesen érettségizett le, ketteseket hozott össze a tárgyaiból, mert előtte bukott. El is hanyagolta magát ez a 3 év alatt rendesen a gimi óta. Nem tisztálkodik, a szaga megegyezik rosszabb napokon egy hajléktalanéval. Elhízott, már a 120at közelíti. Otthon nem segít a háztartást vezetni, egész nap otthon van pedig, míg a szülők dolgoznak. Engem mélységesen felháborít, ezért költöztem el én is, nem tudtam együtt élni egy ilyen alakkal. Felnőtt nő létére nekem kéne bedobni a kádba, egyszerűen nem tudom mit lehet vele kezdeni. Hogy kéne rávenni, hogy dolgozzon? Szülői nyomásra sem keres munkát, de még egy OKJ-s tanfolyamot is fizetnének neki szüleim, csak menne. De motiválatlan mindenre. Apám dühében olyanokat mondott, hogy nem fog együtt élni vele, mikor nyugdíjba vonul, eladják a családi házat, és vesznek édesanyámmal egy kisebbet, neki meg a s*gge alá tolnak egyet, és tartsa fenn magát, ahogy tudja. Én is abban a házban nőttem fel születésem óta, így kizártnak tartom, hogy támogassam őket az eladásban, és ők is szeretik, benne van életük munkája abban a házban, nem dobhatják el egy ilyen link miatt. Igényei is nagyok, drága telefonra, ipodra, hasonlókra megy a nyafogás, és az igérgetés, ha megkapja, de így se volt eredmény. El vagyunk keseredve, egyrészt a tarthatatlan állapot miatt, másrészt amiatt, hogy mekkora hatalom van a kezében a semmittevésével (lásd házeladás).

Barátja van, de az se jobb nála, ugyanolyan ingyenélő.

Őszintén kérlek titeket, írjátok le, HOGY OLDANÁTOK MEG A HELYZETET? Ha van kérdés, vagy összevissza írtam, szóljatok, nem tudok erről higgadtan írni.

Köszönöm.

2010. nov. 2. 18:14
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%

lehet h azért mert meghízott és nnincsen önbizalma és nem szeretne kimenni az emberek közé..

próbálj neki segíteni h hozza rendbe magát.. segyts neki lefogyni, sportolj vele, ha lefogyott mondjuk 10 kg akkor kapjon egy új ruhát mondjuk amibe csinosnak érzi magát és ösztönzi h tovább fogyjon..

2010. nov. 8. 19:17
 32/33 anonim ***** válasza:

az én tesóm fiú és 30 lesz, két éve kb nem melózik, és ami munkalehetőséget kapott, kb háromra mondta azt hogy nem vették fel, vagy mégse lesz meló, vagy kirúgták három hét után, én már kezdem nem elhinni

főleg mikor délbe kel fel, meg egész nap számítógépezik, és itthon se csinál semmit, készülődni se hagyja az embert, órákig fürdik, pazarolja a vizet, meg nem hagyja aludni az embert, aki dolgozik, és ha szólva van neki még neki áll feljebb. Se nem mosogat el, még maga után sem, semmi. És gondolom baromi büszke magára.

Már keresztapánk is azt mondta h ez a gyerek munkakerülő, meg hogy csak mellébeszél folyton

és be nem áll a szája

alig lehet lelőni

meg sztem kényszerbeteg, stikije van, mer egymás után 5 ször megnézi hogy be van e zárva az ajtó

meg ha eszek folyton néz, meg mindig ugyanazt eszi mint én, egész nap nem ér rá csak akkor amikor én nekiállok

2010. nov. 8. 20:11
 33/33 anonim ***** válasza:
100%
Igazsag szerint, szerintem sem depresszio. Ezt csak abbol gondolom, hogy en is pontosan ilyen voltam (a fürdest leszamitva) 9 honappal ezelöttig. Nalam a "csaladok közötti jatek"(szüleim elvaltak, meg kerszetanyamek) ment nagyon, mindenhonnak kölcsönt kertem, hiszen nem dolgoztam, de a penz kellett minden hülyesegre, aztan egyik lyukat tömtem be a masikkal. Senkinek nem kivanom azt az erzest, amikor bedölt ez az egesz, es kiderült mindent. De ez adott egy lökest, hogy valtoztassak. Ugy voltam vele, hogy elvallalok akarmilyen munkat, csak, hogy lassak, hogy probalkozom. Az mar mas kerdes, hogy nagy szerencsevel sikerült egy jo allast talalnom. Mar az adossagaim egy reszet kifizettem, es most elkezdtem fogyni is. Sajnalom a penzt szar kajakra, meg hat le is foglal a munka. Egyszerüen a sajat penzemet nem esik annyira jol költeni, mint maset, minden ft-ot megfogok, es a csaladom, mindazok utan, amiket tettem 4 eve keresztül, hihetetlenül büszke ram. Szeritnem össze kell fogni az egesz csaladnak, es itt ezt most megallitani. Nem gondolom, hogy ki kene rakniuk a szüleidnek, egyszerüen, az egesz csalad üljön le es beszeljetek meg, hogy ez igy nem mehet tovabb. Az a baj, hogy ismerem azt a sz.rok bele erzest, amikor az ember tudataban van annak, hogy tök mindegy mit tesz, mit mondanak neki, de a megelhetese egy percig nincs ketsegbe vonva, ugysem fogjak kirakni, lesz mit ennie, lesz hol aludnia. Sokkolni kell valamivel, (ez lehet pl a haz eladasa)..
2010. nov. 8. 21:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!