Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ingyenélő, lusta családtag,...

Ingyenélő, lusta családtag, mi lenne a megoldása a problémának?

Figyelt kérdés

27 éves férfi vagyok, albérletben lakom a menyasszonyommal, amit a kettőnk munkájából fizetünk, mellette én levelezőn másoddiplomázom. Szóval nem otthon élek, de a probléma otthon van, amiről kérdezni szeretnék, ezt azért írtam le, hogy tudjátok. Szüleim egy vidéki városban élnek, nem diplomás emberek, de jó körülményeket tudtak nekem és a húgomnak biztosítani, rendes lakás, ilyenekre gondolok. A baj, hogy nem kezelik a húgom megfelelően, 23 éves, érettségije van, nem akar továbbtanulni, de dolgozni sem. 20 évesen érettségizett le, ketteseket hozott össze a tárgyaiból, mert előtte bukott. El is hanyagolta magát ez a 3 év alatt rendesen a gimi óta. Nem tisztálkodik, a szaga megegyezik rosszabb napokon egy hajléktalanéval. Elhízott, már a 120at közelíti. Otthon nem segít a háztartást vezetni, egész nap otthon van pedig, míg a szülők dolgoznak. Engem mélységesen felháborít, ezért költöztem el én is, nem tudtam együtt élni egy ilyen alakkal. Felnőtt nő létére nekem kéne bedobni a kádba, egyszerűen nem tudom mit lehet vele kezdeni. Hogy kéne rávenni, hogy dolgozzon? Szülői nyomásra sem keres munkát, de még egy OKJ-s tanfolyamot is fizetnének neki szüleim, csak menne. De motiválatlan mindenre. Apám dühében olyanokat mondott, hogy nem fog együtt élni vele, mikor nyugdíjba vonul, eladják a családi házat, és vesznek édesanyámmal egy kisebbet, neki meg a s*gge alá tolnak egyet, és tartsa fenn magát, ahogy tudja. Én is abban a házban nőttem fel születésem óta, így kizártnak tartom, hogy támogassam őket az eladásban, és ők is szeretik, benne van életük munkája abban a házban, nem dobhatják el egy ilyen link miatt. Igényei is nagyok, drága telefonra, ipodra, hasonlókra megy a nyafogás, és az igérgetés, ha megkapja, de így se volt eredmény. El vagyunk keseredve, egyrészt a tarthatatlan állapot miatt, másrészt amiatt, hogy mekkora hatalom van a kezében a semmittevésével (lásd házeladás).

Barátja van, de az se jobb nála, ugyanolyan ingyenélő.

Őszintén kérlek titeket, írjátok le, HOGY OLDANÁTOK MEG A HELYZETET? Ha van kérdés, vagy összevissza írtam, szóljatok, nem tudok erről higgadtan írni.

Köszönöm.

2010. nov. 2. 18:14
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
83%

Hát, ha az igazság szemébe mondása nem segít. A drasztikus eszközök kizárva. A szakember kizárva... akkor tulajdonképpen egy módszer marad.

A jutalmazás.

A jutalmazással sokszor többet lehet elérni, mint a fegyelmezéssel. Kezdjétek apránként. Például csak akkor kap új telefont vagy bármilyen új kütyüt, ha 1 hétig minden nap ő takarítja ki az egész lakást, ő föz, ő mos...

Aztán lehet emelni a szintet. Pl. miután letelt a hét és megkapta a kütyüt, onnantól alap az, hogy mindent ő csinál otthon, különben nem hagynak neki pénzt kajára, és csak azt eheti amit talál otthon (ez pedig legyen minimális és íztelen, tehát pl kenyér, tej, felvágott, tojás, zöltség) Alap, egészséges dolgok, de semmi nasi...

Ha letelt így egy hónap, akkor ki kell dobni a ruháit, az összeset. És 1 számmal kisebbeket venni neki. Így ha valahova el akar menni, akkor fogynia kell. Kapjon fitness dvd-ket.

Ha a szüleid ebbe nem akarnak belemenni, akkor mondd nekik,hogy magukra vessenek.

Ha ez megvolt, akkor jöhet a legdrasztikusabb. Csak akkor találkozhat a barátjával, ha talál egy munkát. Hogy az eltiltást hogy oldjátok meg azt nem tudom... de jobb ötletem nincs. A legjobb, ha belevonjátok a pasit is.

2010. nov. 2. 19:13
 22/33 anonim válasza:
69%
Áldatlan állapot. Hasonló problémám van. Egy biztos, a szüleid nem áldozhatják fel önmagukat. A lányt nem lehet kényszeríteni szinte semmire, mert nem fogja megtenni. Az én lányom sem tette meg. Most külföldön van, hirtelen elment. Egy jó szülő mindig retteg mi baj érheti. Teljesen biztos hogy pszichiáterre van szüksége a húgodnak, ugyanúgy mint a lányomnak, de ha ezt nem fogadja el, nem lehet kényszeríteni ha csak nem viselkedik úgy, hogy akarata ellenére kórházba kerüljön, de amíg a szülők engednek a kívánságnak, addig ilyen helyzet nem áll be. Erre majd az idő és az élet ad választ. Tudom -sajnos-semmit nem segítettem, pedig szinte éjjel-nappal ezen gondolkozom.
2010. nov. 2. 19:24
 23/33 anonim ***** válasza:
80%

Minden nap ki kéne mozditani otthonról hívd át magadhoz kérd meg hogy vásároljon be nektek, menjetek együtt moziba és ércesen jegyezétek meg ha ápolatlan, mások is megjegyzik majd és változtat mert kap külső ingereket.

Orvos is kéne de ezt a szüleidel kell lerendezni valószinű azért nem akkarják mert bekéne látni hogy ök is felelősek a helyzetért.

2010. nov. 2. 20:58
 24/33 anonim ***** válasza:
56%

19:13

Ez igy nem fog mukodni, mivel mar eddig is mindent megkapott, tehat itt jutalommal es ajandekkal nem szabad probalkozni, mivel pontosan ezzel lett elrontva ez a gyermek.

Az En Fiam is ilyen volt es 2 ev kellett ahhoz, hogy megvaltozzon!

Tehat amikor jott, hogy tel.cserelni szeretne, akkor nem adtunk ra penzt pl., csak havi zsebbpenzt kapott, a minimumot, es az itthoni etkezest!

Hiaba kapott ruhakat, nem vette fel, nem furdott napokig, tehat nem fog takaritani, mivel nem igenyli.

Lelkileg kilatastalannak latjak a sajat helyzetuket, es mivel megszoktak azt,hogy mindent megkapnak, csak igy lehet leszoktatni Oket errol, hogy mindent megvonnak Toluk, es igy ravezetni arra Oket, hogy megteremtsek Maguknak azt a lehetoseget, hogy dolgozzanak es kialakitsak a sajat onallo sorsukat.

2010. nov. 2. 21:23
 25/33 anonim válasza:
78%
Sajnos erre nincs megoldás amit leírtál, csak az, hogy nem kap egy forintot sem és éhen hal, vagy kirúgdaljátok a házból...
2010. nov. 2. 21:56
 26/33 anonim ***** válasza:

Valóban a megvonás a jó megoldás. Ezzel egyúttal le is fogyaszthatjátok - ha meg lehet oldani, hogy csak azt és csak annyit egyen, amennyit ti adtok neki, ilyen súlynál csak úgy apadni fognak a kilói. És lehet, hogy már ez is segítene neki, mert észrevenné, hogylehet változtatni a dolgokon.

Az is biztos, hogy meg kellene vonni tőle a netet, tévét, pénzt. Akkor nem maradna neki semmi, ergo pár nap alatt halálra unná magát. És elkezdene gondolkozni, hogy vajon mihez kezdjen.

2010. nov. 3. 01:00
 27/33 anonim ***** válasza:
23%
Kellemetlen, és most, hogy ilyen dagadt még fiút sem fog tudni magának szerezni.
2010. nov. 3. 10:45
 28/33 anonim ***** válasza:
Utolsó. Van pasija.
2010. nov. 8. 17:37
 29/33 anonim ***** válasza:

Ugyan a kövérség egy dolog, én is 120 kg vagyok nő létemre de tudom mit jelent a higénia! Fürdeni kéne, hajatmosni, krémezni, sminkelni tisztán tartani magát s a környezeteté ahol él. Lehet ilyen méretben is divatos ruhákat kapni csak keresni kell, nála a gond az igénytelenség! Nemkéne zsíroshajjal, büdösen többnapig egyruhában lenni! Hiába vagyok ekkora van egy jóképű férjem, 1éves gyerekünk s nemhanyagolom el őket, magam, a lakást s nem hülye ipod meg legújabb csillivilli mobil a vágyam. PErsze fürdeni luxus de a mobil az jó legyen mi? Ilyenkor tudok nagyon mérges lenni.

TEljes mértékben megértelek, nálnuk a nővérem (ki sovány s fürdik mondjuk) aki hasonló, úgytesz mintha anyuéknál szállodában lenne, köszönni is bunkó, inkább minden pénzét szórja, nemérdekli ha koszvan, még ott is én takarítom a wc-t, ő meg gépmániás. Ha már mondjuk egy hete nézegeti a szemetét a lakásban igenis rászólok, hogy moccanjon. CSak hát anyuék nem mernek bármit mondani mert egyből üvölt s kiabál, degbajos s megszökne egy muzulmán csávóhoz Keletre.Nemfogja fel agyilag milyen jó dolga van, inkább rasszistának hív minket mert megmondtuk milyen élete lenne neki ott. Így szüleim elviselik ne,hogy "elkergesség" s egy nyomorba éljen évente szülve."

2010. nov. 8. 18:45
 30/33 anonim ***** válasza:
46%
őt is elkell tartani valakinek
2010. nov. 8. 19:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!