Ingyenélő, lusta családtag, mi lenne a megoldása a problémának?
27 éves férfi vagyok, albérletben lakom a menyasszonyommal, amit a kettőnk munkájából fizetünk, mellette én levelezőn másoddiplomázom. Szóval nem otthon élek, de a probléma otthon van, amiről kérdezni szeretnék, ezt azért írtam le, hogy tudjátok. Szüleim egy vidéki városban élnek, nem diplomás emberek, de jó körülményeket tudtak nekem és a húgomnak biztosítani, rendes lakás, ilyenekre gondolok. A baj, hogy nem kezelik a húgom megfelelően, 23 éves, érettségije van, nem akar továbbtanulni, de dolgozni sem. 20 évesen érettségizett le, ketteseket hozott össze a tárgyaiból, mert előtte bukott. El is hanyagolta magát ez a 3 év alatt rendesen a gimi óta. Nem tisztálkodik, a szaga megegyezik rosszabb napokon egy hajléktalanéval. Elhízott, már a 120at közelíti. Otthon nem segít a háztartást vezetni, egész nap otthon van pedig, míg a szülők dolgoznak. Engem mélységesen felháborít, ezért költöztem el én is, nem tudtam együtt élni egy ilyen alakkal. Felnőtt nő létére nekem kéne bedobni a kádba, egyszerűen nem tudom mit lehet vele kezdeni. Hogy kéne rávenni, hogy dolgozzon? Szülői nyomásra sem keres munkát, de még egy OKJ-s tanfolyamot is fizetnének neki szüleim, csak menne. De motiválatlan mindenre. Apám dühében olyanokat mondott, hogy nem fog együtt élni vele, mikor nyugdíjba vonul, eladják a családi házat, és vesznek édesanyámmal egy kisebbet, neki meg a s*gge alá tolnak egyet, és tartsa fenn magát, ahogy tudja. Én is abban a házban nőttem fel születésem óta, így kizártnak tartom, hogy támogassam őket az eladásban, és ők is szeretik, benne van életük munkája abban a házban, nem dobhatják el egy ilyen link miatt. Igényei is nagyok, drága telefonra, ipodra, hasonlókra megy a nyafogás, és az igérgetés, ha megkapja, de így se volt eredmény. El vagyunk keseredve, egyrészt a tarthatatlan állapot miatt, másrészt amiatt, hogy mekkora hatalom van a kezében a semmittevésével (lásd házeladás).
Barátja van, de az se jobb nála, ugyanolyan ingyenélő.
Őszintén kérlek titeket, írjátok le, HOGY OLDANÁTOK MEG A HELYZETET? Ha van kérdés, vagy összevissza írtam, szóljatok, nem tudok erről higgadtan írni.
Köszönöm.
Önszántából nem fog szakemberhez menni, és mint írtam, szülői "beleegyezésre" nem számíthatok, nem tudom berakni az autóba és elvinni hétről hétre terápiára, ezért kéne, hogy belássák, szüksége van rá. De amíg ez nem történik meg (ami lehet, hogy még jópár így eltöltött év akár), addig mi a teendő?
Tudom, hogy radikális változtatás kéne, itt finoman nem lehet segíteni (szerintem). Próbáltam már a szemébe mondani, mi az, ami nem tetszik benne, hogy ápolatlan, elúszik a tv és a számítógép előtt az élete, csináljon már magával valamit, segítenék is benne.
Alapból különben derűs, szóval a depressziót én kizárnám, bár nem vagyok szakember.. Inkább valami (csúnya lesz) hörcsög effektus, elég neki, hogy van alom és szórnak neki tápot, de hagyják békén a kötelességekkel, mert az neki nincs, de jogai aztán vannak.
Beszelj a Szuleiddel es magyarazd meg Nekik, hogy Ok teremtettek meg ezt a helyzetet, mivel mindent megadtak a lanyuknak es mindent megengedtek Neki!
Amikor a Szuleid nem fogjak Ot segiteni anyagilag, akkor labra fog allni, de addig nem.
Amikor igazan szeretik a gyermekuket, akkor tenni fognak azert, hogy ez a jelenlegi helyzet megszunjon, mivel nem az a megoldas, hogy kulon koltoznek, hanem az, hogy amit elrontottak, azt most kijavitsak!
1 fillert nem szabad adni a lanyuknak, es igenis ravezetni arra, hogy tisztalkodjon es alkalmazkodjon otthon, mint egy berlotars!
Lehetoleg mindent megvonni Tole, az etkezest nem, es nagyon sokat beszelgetni Vele, ezt foleg az a szulo tudja megtenni, Akihez kozelebb all lelkileg, mivel nem beteg a Testvered. Az mar lehet, hogy a sok rossz es durva megjegyzes miatt talan van benne egy makacssag es harag, de ez nem betegseg.
Amikor probaljak ravenni a valtoztatasra, akkor mindig hangsulyozni kell, hogy O ugyes es okos, s hogy mennyire szeretitek s mennyire aggodtok miatta!
De semmit nem adni Neki, mint penz, feltoltokartya stb., csak lelki segitseget kapjon es szeretetet!
Igy megfog valtozni, nem egyik naprol a masikra, de lassan radobben, hogy veszitett!
Az O viselkedese olyan, mint egy kis gyermeke, mivel ellett kenyeztetve, s igy nem volt szuksege arra, hogy tanuljon vagy dolgozzon, mivel mindig es mindent megkapott es ez volt az, ami kivaltotta ezt a viselkedesi format Nala.
Tehat ugy kell kezelni, mint egy tarsberlot! Ha most a szuleid nem igy cselekszenek, akkor csak tobbet artanak a sajat gyermekuknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!