Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnál hozzá, ha a fiad...

Mit szólnál hozzá, ha a fiad római katolikus pap akarna lenni?

Figyelt kérdés
aug. 22. 18:03
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Szeretném, ha nem menne át politikai irányba a kérdésem, mert most nem erről van szó. Kizárólag az érdekel, és csak annyiban, amennyi mi van írva. Köszönöm!
aug. 23. 12:44
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Nekem még nincs gyerekem, de szerintem ez függ attól is,hogy miért akar pap lenni.

Két közeli ismerősöm is van ,az egyik most csinálja a doktoriját Rómában, őt pár éve szentelték fel. Iszonyú jó arc, de ő kiskora óta ebben volt, vallásos család és ő például azért lett pap,hogy megmutassa,hogy milyen az igazi Krisztusi szeretet.

A másik ismerős, még csak most kezdi a teológiát, de ővele félnék éjszaka egyedül maradni...mert ő azért akar pap lenni mert van benne egy felsőbbrendűség tudat és ő akar irányítani... szóval szerintem becsülendő,ha valaki erre a hivatásra teszi fel az életét ha tiszták a szándékai

aug. 23. 13:42
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Felnőtt ember. Ha ezt valóban hitbeli elhivatottságból teszi, akkor ez az ő dolga. Nekem az lenne a lényeg, hogy boldog, kiegyensúlyozott ember legyen, és ha ezt ő papként tudja elérni, akkor legyen pap.
aug. 23. 13:51
 24/29 Metionin ***** válasza:
92%
Csodálkoznék, mert ha lenne gyerekem, nem nevelném vallásosnak. De amúgy nem szólnék bele, az ő döntése, ahogy vallás felé sem terelném, úgy elfelé sem terelném ha mégis választana magának egy vallást és úgy döntene, hogy annak szenteli az életét. Csak engem ne térítsen, tartsa tiszteletben azt is, ha valaki nem vallásos de gondolom magától is lenne ennyi esze.
aug. 23. 21:01
 25/29 NigelB válasza:
76%

Lám, lám, ez a keresztény tudat. Tehát aki nem vallásos, esetleg nem borul térdre a Vezér előtt, az ballibsi és proli. Szrencsére egyre kevesebb ilyen elfogult, agymosott van.

Csuhások, térdre imához. Emlékszik ki mondta ezt?

aug. 25. 06:48
 26/29 anonim ***** válasza:
79%

Nagyon meglepődnék rajta, mert még csak megkeresztelve sincs egyik se.

De nyilván a neveltetése az, ami miatt ezt tervezi a fiad. Szóval ha ez volt az eredeti célod is, hogy papot nevelj belőle, akkor gratulálok, ha meg nem, akkor valamit nagyon elszúrtál.

aug. 25. 11:49
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
A bátyám egy szerzetesrend tagja és nemrég szentelték pappá. Nem születtünk vallásos családba. A bátyámra nagyon büszkék vagyunk
aug. 27. 11:01
 28/29 anonim válasza:
100%
Mindenképp támogatnám ha lenne.
szept. 4. 23:23
 29/29 anonim válasza:
Támogatnám a döntésében, ha tényleg ezt az utat választaná magának.
nov. 11. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!