Miért nem lehet egy meleg ember katolikus pap?
Akkoriban sok zaklatási ügy derült ki, a legtöbb áldozat pedig férfi volt; amikor a zaklatás történt, kisfiú, a legtöbben ministránsok. Szerintem úgy gondolta, hogy ez az intézkedés csökkenti az esélyét, hogy továbbra is ilyen zaklatások történjenek. A legtöbb helyen lányok nem lehetnek ministránsok, így kisebb eséllyel kerülnek olyan helyzetbe, hogy egy pap zaklassa őket. Nyilván visszamenőleg ez sem old meg semmit.
És légyszi ne essetek nekem, ha rosszul emlékszem, vagy rossz következtetést vontam le! Nem célom semmilyen indulatkeltés!
2
Ez rendkívüli tudatlanságra vallana a részéről.
Ezt semmilyen normális indok nem támasztja alá maximum ostobaságból vagy az elvárásoknak engedve tehette meg ezt.
Az, hogy valaki homoszexuális nem teszi őt bűnössé. Azonban ez miatt kivételezni valakivel az már bűn.
"Az, hogy valaki homoszexuális nem teszi őt bűnössé. "
Az nem csak ha rutinszerűen állandóan végzi homoszexuális tevékenységét.
"Az nem csak ha rutinszerűen állandóan végzi homoszexuális tevékenységét."
Ahogyan azok is akik hazudoznak, csalnak, ....
Bárki követhet el bűnt. Akkor ennyi erővel senki se lehessen pap mert bűnt követhetnek el?
Az, hogy valaki homoszexuális egyáltalán nem jelenti, hogy ki is éli azt vagy, hogy utána ne mondhatna le róla ahogyan sok heteró is lemond a testi örömökről mikor papnak áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!