Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minden apa ilyen megszállott...

Minden apa ilyen megszállott a téli fűtéssel kapcsoltban, hogy éppen csak olyan meleg lehet a házban hogy még meg ne fagyjunk?

Figyelt kérdés

Emlékszem apám mindig ilyen volt. Rengeteg veszekedés volt emiatt a családban. De szerencsére mindig sikerült elnyomnunk, mondhatni a többség győzött. Ha rajta múlott volna 18 foknál nem lehett volna több a házban. Mi anyámmal meg mikor még a nagyim is él a minimum 22-23 fokot szerettük. Volt hogy egy-egy veszekedés miatt egy hétig megsem szólalt mert nem hagytuk hogy hideg legyen a házban. Ráadásul még akkor is ezt csinálta mikor a hugom megszületett. Mondván hogy nemlesz baja, majd megszokja.

Azért fogalmazódott meg bennem a kérdés mert ismerősi körben is van még aki ilyen, illetve az egyik Family Guy epizódban is volt egy ilyen rész hogy nem tűrte az apa hogy más piszkálja a termosztátot.

aug. 22. 17:44
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy, mit csinál az ember. Amíg mozgunk, fel-le járkálunk, addig nem fázunk, de attól fogva, hogy leültünk, már muszáj ráhúzni a fűtést.
aug. 22. 18:22
 12/24 anonim ***** válasza:
18%
Mikor értik már meg az emberek, h attól, hogy az ő családjuk hibbant, az nem azt jelenti, hogy az összes többi család is az?
aug. 22. 18:28
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk anyám akar megsülni már 20 fokban, apám szereti a 22-23-at is. Én utáltam otthon a teleket, anyám miatt mindig 18 fokban kellett fázni, nem értette, miért "alszom" mindig (mert pulcsiban is fáztam, csak az ágyban, a takaró alatt nem)
aug. 22. 18:44
 14/24 A kérdező kommentje:
#13 De miért hagyjátok magatokat? Ketten vagytok egy ellen. Pont ahogy mi nem hagyjuk apámnak, nektek sem kellene.
aug. 22. 18:48
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Nos amíg apu élt 23 fok volt, most hogy már nincs 21 körülire fűtünk. Van hogy felveszünk egy kardigánt, de alapból jó a 21 fok.

A szellőztetés anyám rákfenéje, mindig is az volt. Tavasztól őszig folyamat nyitva van minden... A reggeli szellőztetes télen is fél óra simán, utána meg bukóra hagy 2-3 ablakot... a meleg megy kifele de nem lehet vele beszélni...

aug. 22. 18:56
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk általában 20-21 fok volt. Melegítőben tökéletes.

Viszont az a tag, aki egész nap pólóban mászkált, mindig panaszkodott, hogy fázik....

De volt már ennek a fordítottja is: 26 fokra fűtötte a lakást, mert egy sszál kisgatyában fázott a s*gge

Moi meg rövidgatya+pólóban is megsültünk

aug. 22. 19:27
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Èrdekes a tėma :)

Gyerekkoromban otthon tėlen nagy családiház központi fűtéssel napközben 20-23 èjszaka 15-20 (ahogy hűlt a ház). Nem zavart mert nem fáztam, de megszoktam hogy inkább hidegebb mint melegebb a ház. (A zsírszövet is úgy alakul ahogy igèny van rá)

Aztán mikor felnőtt lettem saját ház ès jöttek a gyerekek, mivel tudtam hogy nekem a hideg a jó, ezèrt a feleségem kèrtem hogy kezelje a termosztátot, mert ő ès a gyerekek fázosak. De ha igazán jól akarok aludni akkor inkább 18° mint 23. Viszont 25-27 fokban egèsz éjjel csak forgolodok ès akkor nincs alvás.

Az anyagi rèszhez meg annyit ,hogy álitilag 1-2 fokonkènt 5-10% os a rezsi emelkedèse. S most azèrt nem mindegy hogy egy telet 500 vagy 1m vagy 1,5mFt ből tudunk kifüteni.

S igaz az is hogy majd ha te fizeted akkor majd úgy gazdálkodsz ahogy akarsz, S majd elgondolkozolmrajta hogy azèrt a füttès számláèrt mennyit kell lenyomni egy hónapban a munkahelyeden...

aug. 22. 20:09
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is 20 fok van télen, nem spórolás miatt, hanem azért, mert azt szeretjük. Melegben nem tudunk aludni sem. De persze az sem mindegy, hogy így havi 15ezret fizetek a 120 nm-es ház fűtésére, 23-24 foknál meg kellene 25 ezer körül fizetnem.
aug. 22. 20:56
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a gázzal a 20-21 fok volt a max. De mondjuk mi nem is igényeltünk többet, de a termosztát tabu volt, nem lehetett hozzányúlni.

Ha fával fűtöttünk akkor a ló másik fele. 25-28 fok, szakadt rólunk a víz.

aug. 23. 07:35
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 21-23 fok volt, az tökéletes, de nagynénémnél pl 18, azt hittem, megfagyok olyan tetű hideg volt.
aug. 23. 11:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!