Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minden apa ilyen megszállott...

Minden apa ilyen megszállott a téli fűtéssel kapcsoltban, hogy éppen csak olyan meleg lehet a házban hogy még meg ne fagyjunk?

Figyelt kérdés

Emlékszem apám mindig ilyen volt. Rengeteg veszekedés volt emiatt a családban. De szerencsére mindig sikerült elnyomnunk, mondhatni a többség győzött. Ha rajta múlott volna 18 foknál nem lehett volna több a házban. Mi anyámmal meg mikor még a nagyim is él a minimum 22-23 fokot szerettük. Volt hogy egy-egy veszekedés miatt egy hétig megsem szólalt mert nem hagytuk hogy hideg legyen a házban. Ráadásul még akkor is ezt csinálta mikor a hugom megszületett. Mondván hogy nemlesz baja, majd megszokja.

Azért fogalmazódott meg bennem a kérdés mert ismerősi körben is van még aki ilyen, illetve az egyik Family Guy epizódban is volt egy ilyen rész hogy nem tűrte az apa hogy más piszkálja a termosztátot.

aug. 22. 17:44
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk pont fordítva volt, mert az apám szerette a meleg lakást, de a nagyszülők mindig spórolni akartak. Csak karácsony estére volt legitim jól felfűteni az egész házat!

A nagyszülőknek viszont ehhez nem kellett fázniuk, mert az ő szobájuk sokkal melegebb volt a fűtésrendszer egyenetlen hatása miatt.

aug. 22. 17:52
 2/24 anonim ***** válasza:
31%
Apám áramszolgáltatónál dolgozik, így ingyen van az áram. Úgy pörgetem a villanyórát, mint a fidget spinnert.
aug. 22. 17:52
 3/24 anonim ***** válasza:
11%
Megjegyzem még, hogy a kérdés csakugyan nagyon időszerű lett - a déli féltekén!
aug. 22. 17:53
 4/24 anonim ***** válasza:
31%

Ezzel a kérdéssel most futóhumokra léptél.

Majd jön a sok boomer kiosztani, hogy apád keresi a pénzt, nektek meg kuss a nevetek és majd a te házadban olyan meleg lesz amilyet akarsz, otthon meg pofa alapállás van.

Amugy nem. Nálunk mindig 22-23 fok van télen. Nagyszülőknél is mindig meleg volt, akkor is mikor éltek a nagyapák.

aug. 22. 17:56
 5/24 anonim ***** válasza:
41%
#2 (17:52) - sokat pofázz róla és meglátod, hogy "jön még a ti kis utcátokba az ELMŰ termokamerás furgonja!"
aug. 22. 17:56
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt nyilván pénz kérdés: minél melegebb van, annál többet fűtessz, ergo annál magasabb a számla. Másrészt meg egyéni kérdés, ki hány fokban érti jól magát. A férjem nálunk a 20 fokot szereti, nekem a 23 lenne ideális. Mivel ő nem tud mit levenni, így én veszek fel egy kardigánt, ha fázok.
aug. 22. 18:02
 7/24 anonim ***** válasza:
64%
5. Miért jönnének? A szerződése szerint korlátlan fogyasztás jár. Vagy mire gondolsz?
aug. 22. 18:03
 8/24 anonim ***** válasza:
90%

az ilyen kérdésekben az a vicces, hogy egyik fél sem hajlandó az arany közép útra (20 fok).

Jómagam sem bírom sokáig a 18-at, de télen a 22 fok felett egyenesen rosszul tudok lenni. Szerintem egy ilyen közösségben a 20 fokkal mindenkinek meg kéne tudnia elégedni.

aug. 22. 18:04
 9/24 anonim ***** válasza:
91%
Jó nektek. Nálunk mindig 24-25 fok volt. Az én szobám az emeleten volt ráadásul, ott még melegebb volt. Apámnak volt egy olyan hülye szokása, hogy ha ivott, akkor állandóan pakolta a kazánt. Ez pedig gyakran előfordult... A szellőztetésre allergiás volt, mert ő nem azért csináltatott szigetelést, hogy kimenjen a meleg. Ha éppen nem volt befűtve és valaki fel mert venni egy pulóvert, már kötekedett, hogy miért vagy pufajkában?
aug. 22. 18:11
 10/24 A kérdező kommentje:
#9 Na ez a másik, a szellőztetés. Az is egy másik kattanása neki. Sokszor volt hogy valami nagyobb vagy nehezebben fogható dolgot hoztam be és nyitvahagytam az ajtót, tehát be volt hajtva csak nem volt kilicsre csukva. Erre mikor odaértem csukva volt. Mérgembe belerugtam amekkorát csak tudtam, és még neki áltt feljebb, és még csak tél sem volt csak ősz, kicsit hűvös. becsukta mondván hogy kihül a ház. Amit nem értek, mert télen meg fűteni nem lehetett volna ha rajta mult volna.
aug. 22. 18:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!