Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem értik meg a szüleim,...

Miért nem értik meg a szüleim, hogy ez nekem rosszul esik?

Figyelt kérdés

16 éves koromban pcos-t, majd később korai menopauzát állapítottak meg nálam ami azt jelenti, hogy gyermeket már nem szülhetek hisz a menzeszem is teljesen elmúlt végleg annak ellenére, hogy csak 29 éves vagyok.

A szüleim viszont minden nap azt hajtják, hogy ők mennyire szeretnének unokát és, hogy "jajj másnak is mondták már nem lesz gyereke aztán mégis lett". Nagyon szeretnék örökbe fogadni de most nincs párkapcsolatom egyedül pedig nehézkes és nem is tudnèk most egyedül felnevelni egy gyereket.

Rengetegszer beszéltem már velük és mondtam el, hogy rosszul esik ez, hogy minden nap felhozzák az unoka témát hisz tudják a helyzetem. Hogyan értessem meg velük, hogy nem vagyok képes unokát szülni nekik? Borzasztó,ez már minden napos téma itthon.

aug. 10. 18:42
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
90%
Ha ennyire ertetlenek, akkor nagyon hatarozottan beszelj veluk, ne finomkodva! Benne van, hogy megsertodnek, de ha sajnos ennyire nem ertik meg, akkor nem tudsz mit csinalni.
aug. 11. 12:12
 22/31 A kérdező kommentje:

Két idősebb tetsvérem van, egy nővérem és egy bátyám. Nekik sincs még gyermekük de őket nem zaklatják ennyire a gyerek témával.

Anyukám anno kórházban dolgozott ahol engem benthagytak innen fogadtak örökbe a szüleim jó sok bonyodalom után. Nem tudom akartak e harmadik gyereket de azt mondták a szüleim amikor megláttak úgy érezték haza kell vigyenek.

Biztos szülhetett volna még de engem nem tudott otthagyni ezért fogadtak örökbe.

Igazából szerintem engem azért zaklatnak ennyire a gyerek témával mert tudják nehézkesen lehet majd és mintha siettetnének.

aug. 11. 12:36
 23/31 anonim ***** válasza:
75%

"nehézkesen lehet majd"

Nem arról van szó, hogy MÁR nem lehet? Legalábbis a nyitóban ezt írtad.

aug. 11. 13:03
 24/31 A kérdező kommentje:

23

Vérszerinti nem lehet de azért szeretnék gyereket.

Örökbefogadni pedig nem könnyű.

Még lehet gyermekem, lehetek anya attól függetlenül, hogy szülni már 0% esélye van, hogy szülhetek.

Így azért már érthetőbb? Fentebb lehet értelmetlenül fogalmaztam.

aug. 11. 13:38
 25/31 anonim ***** válasza:
75%

Ja, értem.

A szüleid teljesen feje tetejére állított logikával gondolkodnak. Először is legyen egy stabil párkapcsolatod, utána lehet szó örökbe fogadásról (megj.: de ha szülni tudnál, akkor is először párkapcsolat kell, utána jöhet a gyerek).

A leendő párodnak el kell fogadnia, hogy örökbe akarsz fogadni gyereket. Mondjuk meg őszintén, ezt leginkább egy gyerekszerető, de szintén meddő férfi tudná elfogadni. Aki nemzőképes (vagy legalábbis nem tudja magáról, hogy meddő), inkább elköszön és keres egészséges (vagy magát annak gondoló) nőt. Olyan férfi akadhat, aki nem akar gyereket (pl. azért, mert már van neki), de ő nyilván még kevésbé akarna örökbe fogadni.

Szóval, nem akarom elvenni a kedvedet, de elég kicsi esélyed van párt találni. Sokszor a "normál" fiatalok is éveken át hiába keresnek párt maguknak. Ezek után rendkívül otromba dolog a szüleid részéről, hogy ezt szinte minden nap az orrod alá dörgölik.

Én őket mérgező szülőnek tekinteném, és alaposan leépíteném velük a kapcsolatot. Nem szüntetném meg, de mondjuk ha eddig kétnaponta elmentem volna hozzájuk, ezentúl kéthetente mennék. Ha pedig előhoznák ezt a témát, azonnal venném a cipőmet és indulnék haza. Ebből előbb-utóbb nekik is leesne a tantusz, hogy nem kéne ezt csinálniuk velem. Ha meg telefonban emlegetnék ezt, azonnal kinyomnám a telefont és napokig nem venném fel nekik, üzenetre nem válaszolnék. Azért a lóf...nak is van vége.

Szóval én így reagálnám le, hogy azért kapjanak már ők is a fejükhöz.

aug. 11. 14:08
 26/31 anonim ***** válasza:
Amikor elkezdik a témát meg a sopánkodást, akkor felállsz és elmész egy szó nélkül. Egy idő után abba fogják hagyni.
aug. 11. 14:34
 27/31 anonim ***** válasza:
80%
Kerdezot valoszinuleg annyira nem zavarja, hiszen eddig minden megoldast visszautasitott. Kivancsi vagyok, akkor o mit latna jonak.
aug. 11. 16:59
 28/31 anonim ***** válasza:
88%

Ha feljön a gyerekvállalás téma, akkor mondd nekik, hogy erről nem szeretnél beszélni, mert nagyon rosszul esik, és ezentúl a beszélgetések véget fognak érni, ha szóba kerül. És a telefont le kell tenni, vagy személyes látogatáskor felállni és elmenni. Nem kell dühöngve meg ilyesmi, csak következetesen mindig ugyanúgy reagálni, csak hátha idővel eljut a tudatukig, hogy a gyerekvállalás téma nem hozható fel.

Amúgy nem tudom elképzelni ezeket a beszélgetéseket, hogy pl. egy bevásárlás körüli telefonhívás hogy tud oda terelődni, hogy mikor lesz gyereked, amikor amúgy tudják, hogy nem lehet. Azt sem értem, hogy az idősebb testvéreidet miért nem kérdezgetik. Mintha direkt téged akarnának bántani, fura. De az örökbefogadásod története szép. Biztos szeretnek téged, ha rögtön ahogy megláttak, létrejött ez a kötődés.

aug. 11. 18:10
 29/31 A kérdező kommentje:
Szeretnek és én is szeretem őket csak ez a folytonos unoka tèma a probléma. Ma is szóba jött kértem ezzel hagyjanak már elmondtam mindent arról nekem erről mi a véleményem. Persze folytatták de eljöttem, most biztos haragszanak de már nem tudok mit kezdeni velük. Lehet csak jót akarnak de bántóak.
aug. 11. 18:59
 30/31 anonim ***** válasza:
Jól tetted, nem baj, hogy most haragudnak. Idővel javulni fog.
aug. 12. 14:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!