Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szüleim kivannak a tesómtól,...

Szüleim kivannak a tesómtól, tudom, hogy rosszul nevelik. Szerintetek mit tegyek?

Figyelt kérdés

Anya ,apa itt őrjöng...Tesóm 7.-es...szétszórt,nehezen tanul...

Apa bmegel,hogy milyen hülye a tesóm,kiabálja neki,hogy "buta vagy!",'nem tudsz semmit,útkaparó leszel!"

Nemtudom már mit gondoljak.

Ez lenne a helyes??Így kell nevelni??Megkell félemlíteni a gyereket,majd akkor tanul?

Sajnálom szegény öcsémet,tudom,hogy benne is van hiba,de a szüleim hibája is, mindig mondogatják neki,hogy "szégyenkeznek miatta"-de szerintem a gyerek magáért tanul,nem a szüleiért,azért utálnak tanulni a gyerekek nagyrészt,mert sokan nevelik így a gyerekeiket.Én nagyon sajnálom a gyerekeket/tesóm ,mert érzem a megoldást a problémákra,a helyes utat, amitől fejlődhetnének,a megfélemlítés /megszégyenítés helyett,...

Sajnos próbáltam már segìteni a dolgokon de reménytelen hatni a szülőkre....

2013. márc. 4. 20:52
 1/7 anonim ***** válasza:

Legy joban a tesoddal, es ha tenyleg tudod jobban osztonozni, jobb eredmenyekre birni, akkor azt a szuleid is latni fogjak, es lehet, hogy leszallnak rola.

gondolj bele, lehet, hogy "te jobban tudod" mint a szuleid, de ok is azert ilyenek, mert ugyanigy gondolkodnak, azt hiszik ok jobban tudjak, hogy KENE a tesodnak csinalnia. ahelyett, hogy masokat itelgetsz el, probalj meg aktiv reszese lenni a folyamatnak es esetleg segiteni a tesodon.

2013. márc. 4. 21:00
 2/7 anonim ***** válasza:

Egyetértek az elsővel. A húgom borzasztó rossz matekból, egyszerűen ilyen, hiába jó tanuló, matekból örülünk a hármasnak. Anyukám szokott vele tanulni, de egyszerűen nem látja a feladatokban az elindulási lehetőséget. Néha anya is kiakad (persze nem ilyen durván, mint a te szüleid), mikor egyszerű összefüggéseket nem vesz észre, nem ért meg. Ilyenkor én ülök le vele gyakorolni, amíg van hozzá idegzetem.

Neked is ezt javaslom, ülj le az öcséddel,és tanulj vele, ha már a szüleid képtelenek erre.

2013. márc. 4. 21:12
 3/7 A kérdező kommentje:

Próbálok sokszor segíteni neki ,sokszor bejön a szobámba a leckjében segíteni,meg néha ki is kérdezem.Sajnos viszont arra nincs időm,hogy mindig segítsek neki a háziban ,mivel általában 4után jövök haza ,akkor meg vagy nekem is tanulnom kell,vagy a barátommal vagyok

Eléggé el vagyok keseredve ,és sírni tudnék

,mert sajnálom a tesóm.Tudom ,hogy nem könnyű a gyereknevelés,és a szülők is agyon stresszelik magukat..Lehet,hogy én meg túl engedékeny leszek a gyerekemmel...ki tudja....

Azt is sajnálom,hogy az öcsém azt mondja 13évesen, hogy "remélem meghalok,mert olyan unalmas minden"

2013. márc. 4. 21:19
 4/7 anonim ***** válasza:
Beszélj szépen a szüleiddel,vagy egyik szülőddel,hogy ez így nem helyes,mivel te gondolom nemrég voltál gyerek v. nem tudom hány éves vagy,de nyilván még fiatal,hogy nálad,hogy volt ez a tanulás téma.Öcsédet motiváld a tanulásra,segíts neki,vagy mond,hogy írja meg az írásbelit,aztán kikérdezed,amikor van időd mondjuk hétvégén átnézhetnéd a tananyagjait,és készíhetnél hozzájuk egy-két feladatot-ez pikk-pakk megvan-és odaadod neki,hogy csinálja meg,ha jó lesz meg kaphat jutalmat.Ahhoz,hogy jól tanuljon fontos,hogy kiegyensúlyozott lilkivilága legyen,beszélgess vele sokat,küldd le focizni a haverokkal stb.
2013. márc. 4. 21:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Ma osztogatnám a pofonokat, egy másik topicban is beígértem. Most kettőt virtuálisan küldenék a szüleidnek!

1. Az iskola a gyerek dolga, kizárólag az övé. Ha a szülő megdorgálja a gyereket, az kb olyan, mintha a gyerek szidná meg aput, mert ma rosszul teljesített a gyárban. Magánügy! Még akkor is, ha csak hetedikes!

2. A 13-14 éves kiskamaszok életkori sajátossága a szétszórtság.

3. Apádat külön seggberúgnám, amiért kiabálja a tesódnak azt, hogy "buta vagy" meg ilyesmit. Ezzel szépen aláássa a szülő-gyermek kapcsolatot, plusz komoly komplexusokat épít az öcsédben.

2013. márc. 5. 10:15
 6/7 anonim ***** válasza:

Ugyanez van nalunk, de az en ocsem 22 eves...

Elhiszi, hogy semmi nem jo hogy "kocsog" nincs onbizalma, onbecsulese, es tenyleg nem okos, mivel mindig elhitte, hogy nem az...anyuek rajottek, hogy elrontottak, eleinte nem bezseltek vele csunyan, csak mindig mindent megcsinaltak helyette, nem hagytak hibazni, mert hogy o olyan esetlen, meg benan all a kezebe a kes...ehhez hasonlok... Amikor elkezdett felnoni, akkor jott a bszogatas, h milyen mar, nem lesz belole semmi, milyne kover (evessel kompenzalt) nem volt sosem bnoje.... Szgepfuggo, metr ott van sikerelmenye.

Amikor 16 volt javasoltam szuleimnek, hogy pszichologus, neki es nekunk is, hogy tidjuk az akkor mar jatekfuggeseget kezelni, metr meg nem keso, tonkremegy az elete. Anyukam belatta, de nem tortent semmi, apukam meg elkezdett lekezelo lenni vele, meg tragarul beszelni, azt hitte ezzel motivalja , mert az a baj h a szulo sok esetben nem akar rosszat, amikor igy beszel, meg megfelelnlit, csak azt hiszi ezzel moival, pedig nagyon nem. Most mi itt vagyunk 6 evv ksobb es mqjdnem ugyanott tartunk. Tesomon latok 2 honapja valami vatozast, az a bajom, h. En nem lakom otthon mar 3 eve aktival, elotte is koleszos voltam. Nem tudom, hogy mikor tudnek segiteni rajta, mert messze lakunk. Nekem szerintem za a szerencsem, h 14 evesen eljottem otthonrol koliba. Nagyon szeretem a szuleimet, nem rossz emberek, es tenyleg csak jot akarnak, se benan kezelik a dgokat.

Probalj meg a szuleiddel beszelni errol, de csak nyugodtan, hogy ne vegyek tamadasnak. A lenyeg, hogy rajojjenek, hogy ezzel nem motivaljak a gyereket, hanem visszahuzzak...

Te hany eves vagy? Hallgatnanak rad? Veled nem csinaltak ezt?

2013. márc. 5. 10:47
 7/7 anonim válasza:
Same
2020. febr. 8. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!