Miért nem értik meg a szüleim, hogy ez nekem rosszul esik?
16 éves koromban pcos-t, majd később korai menopauzát állapítottak meg nálam ami azt jelenti, hogy gyermeket már nem szülhetek hisz a menzeszem is teljesen elmúlt végleg annak ellenére, hogy csak 29 éves vagyok.
A szüleim viszont minden nap azt hajtják, hogy ők mennyire szeretnének unokát és, hogy "jajj másnak is mondták már nem lesz gyereke aztán mégis lett". Nagyon szeretnék örökbe fogadni de most nincs párkapcsolatom egyedül pedig nehézkes és nem is tudnèk most egyedül felnevelni egy gyereket.
Rengetegszer beszéltem már velük és mondtam el, hogy rosszul esik ez, hogy minden nap felhozzák az unoka témát hisz tudják a helyzetem. Hogyan értessem meg velük, hogy nem vagyok képes unokát szülni nekik? Borzasztó,ez már minden napos téma itthon.
A szüleidtől nagyon szomorú, hogy nem képesek ejteni a témát. Teljesen érthető, hogy neked ez nehéz. Sajnos - főleg az idősebb koroszály - a neveltetéséből fakadóan nincs azon az érzelmi intelligencia szinten, hogy ezt megértse (ha már a miértekről kérdeztél).
[Donor petesejttel (amihez itthon gyakorlatilag lehetetlen hozzájutni, külföldön sok pénzért lehet) és donor embrióval (ez azért akad, sok lombikos párnak marad plusz fagyasztott embriója, és megsemmisítés helyett felajánlják őket másnak beültetésre) szülhetsz még. Ha esetleg nem hallottál volna róla, hogy van ilyen lehetőség. Nálam is felmerült a korai menopauza, azért néztem utána.]
Ha szépen nem megy, akkor mondd el csúnyán.
Anya, nincs menstruációm, nincs pasim ennek ellenére nem ugrok rá minden f@szra,hátha talán előbújik egy kóbor, kivénhedt petesejt a testemben amiből unoka lesz neked.
De ha ennyire szeretnél, akkor imádkozzál csendben és lehet megszáll engem is a Szentlélek, de addig légyszíves ne nyaggass és sopánkodj.
Először is, nagyon sajnálom! Max annyit tudsz tenni, hogy megszakítod velük a kapcsolatot. Az se biztos, hogy örökbefogadás esetén az unokát elfogadnák.
Amúgy nem bántás, de voltál másik orvosnál is? Én a helyedben legalább még 1, de inkább kettőhöz is elmennék. Amúgy tényleg van ilyen, nekem április elsején mondta a doki, hogy természetes úton nem lehet gyerekem. 2 héttel később elkezdtek vírusfertőzéssel kezelni, plusz olyan gyógyszer szedtem, amit nem terhessé esetén, mert maradandó problémát okozhat. Na, május közepén kiderült, hogy 2 hónapos terhes vagyok.
Szóval fel a fejjel! Még esetleg 1-2 doki, aztán meg közöld a szüleiddel, ha nem fejezik be, többet nem találkozol/ beszélsz velük! Kitartás és minden jót kívánok!
Donor petesejtet én nem szeretnék inkább szeretnék örökbe fogadni (engem is örökbe fogadtak) de jelenleg sajnos nem olyan a helyzetem.
Szeretnék gyereket de nem akarok ezen görcsölni a szüleim miatt minden egyes nap.
3.
Voltam rengeteg orvosnál nem lehet gyermekem már rég nem menstruálok. Elfogadtam nem tehetek mást a szüleim is mindig ezt mondják, hogy jajj másnak is lett de ezt már nagyon unom.
Neked azért gratulálok a babához.
Hármas vagyok. Köszi!!
Megértelek, akkor viszont Próbáld minimalizálni a kapcsolatot velük. Nem fogják megérteni. Sok sikert az örökbefogadáshoz!
Kérdező, mondd meg nekik, ha annyira akarnak egy kisbabát, akit pátyolgathatnak, akkor csináljanak maguknak.
Ja, hogy anyuka is átesett már a menopauzán? Nem baj, próbálkozzak csak, hátha összejön.
Ha ennyire zavar akkor mondd meg, hogy abba lehet hagyni.
Ha nem hagyják abba, akkor kapcsolatot megszakítani.
#7 < +1!
Na, ez __kifejezetten__ jó ötlet, szerintem ezt kéne bejátszani az idősödő, őszülő anyucinak.
Ha tisztában vannak az egészségügyi helyzeteddel és ennek ellenére viselednek így, akkor nincs mit tenni. Ők is azon primitív, buta emberek közé tartoznak, akikkel nem lehet megértetni, hogy miért probléma a viselkedésük. Le kell építeni egy számodra megfelelő szintre a kapcsolatot velük és kész.
Viszont, ha nem ismerik a részleteit a helyzetednek, akkor lehet hogy érdemes lenne részletesebben tájékoztatni őket, hátha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!