Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Feleségemnek autóbalesete...

Feleségemnek autóbalesete volt, hogyan segíthetek neki?

Figyelt kérdés
Feleségemnek pénteken autóbalesete volt, szerencsére könnyebb sérülésekkel megúszta. Teljesen maga alatt van.
2010. nov. 1. 20:06
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
79%

Pszichológussal egy beszélgetés szerintem megoldaná a problémát.

Vagy mond neki hogy mondja el az érzéseit,beszéljen róla. Annál jobb lesz neki hidd el minél többet beszél róla.

2010. nov. 1. 20:20
 2/22 anonim ***** válasza:
24%
Nekem is volt már súlyos autóalesetem, és a kutya sem ápolta a lelkemet, sját magama tkellett kihúznom a kátyuból. Amikor ott ültem az ágyon mint egy csapzott madár, tele vágásokkal az arcomon, és kész voltam.
2010. nov. 1. 20:28
 3/22 anonim ***** válasza:
70%

hogy ti meggyire poénosak vagytok...!!! Komolyan mondom az ilyen bunkó emberek minek írogatnak ide???

azért mégis csak autóbalesetről beszélünk, és nem egy darázscsípésről, még ha könnyebben sérült meg, akkor is egy szörnyű élmény!

Beszélgess vele figyelj oda rá, valószínű előbb utóbb csillapodnak benne a dolgok! de ha mégsem, akkor egy szakember segítségét kellene kérni!

Jobbulást a feleségednek!

22/L

2010. nov. 1. 20:30
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon kedves tőled, hogy segíteni akarsz:) Ne hallgass a többiekre.. -.-

Szerintem mondd el neki, hogy bármikor beszélhet róla, ha jól esik, de ne erőltesd. Magamból kiindulva, nekem ilyenkor a legnagyobb segítség az lenne, ha mellém ülnél és órákon keresztül akár csak némán ölelgetnél, simogatnál. Ha nem a szavak embere, akkor inkább ezt ajánlom. Mondd neki, hogyha sírni akar, akkor nyugodtan, nem szégyen, jobb ha kiadja magából a stresszt.

Esetleg vígjátékok, vagy olyan filmek, amik elterelik a gondolatait. Vagy akár üljetek le társasozni, ilyesmi:)

2010. nov. 1. 20:31
 5/22 anonim ***** válasza:
87%

Csupa-csupa hasznos válasz...az ilyenekre mi a fenének koptattátok a billentyűzetet? Kivétel a második.

Beszélgess vele sokat, de nem sajnálgasd, meg ápolgasd, hanem a fontos hogy mindig vidáman lásson téged mintha mi sem történt volna, mesélj neki mindenfélét ami történik veled, vagy amit hallasz tv-ben, beszéljetek vidáman mindenről, de a sajnálgatást, túlzott finomkodást hagyd mert akkor szerencsétlennek érzi magát akit sajnálni kell.

Inkább egyetek finomakat, vidítsd fel, és ne mondogasd hogy milyen jól néz ki és milyen kevéssé látszik rajta a dolog nyoma, mert azzal csak felhívod a figyelmét arra hogy esetleg pont ellenkezőleg van.

2010. nov. 1. 20:32
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
bocsi az utsókat közben írták, természetesen nem rájuk értettem !
2010. nov. 1. 20:33
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
MÉg egy fontos dolog! Ha felépül,vedd rá,hogy minél hamarabb üljön újra volánhoz! Csak így tudja majd teljesen leküzdeni a rossz emlékeit.
2010. nov. 1. 20:48
 8/22 anonim ***** válasza:
77%
Nekem is volt, ha lehet így nevezni. Én biciklivel mentem, ő meg szabálytalanul nekem jött. Engem nem kellett kérdezni, ha volt mondanivalóm, mondtam, és túl vagyok rajta. Szerintem nem kell érzelgősködni, nem olyan nagy kaland ez. Pláne, ha az ember könnyebben megússza. Nekem is mondta a doki, hogy volt akinek ilyentől leszakadt a lába. Igaza volt, örülni kell annak, hogy nem történt nagyobb baj.
2010. nov. 1. 20:50
 9/22 anonim ***** válasza:
81%
Nem baj hogy jól lepontoztak, én is magam alatt voltam 11 évesen.
2010. nov. 1. 20:58
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyéntől függ, hogy kinek van szüksége ilyenkor a problémáról való beszélgetésre, "pátyolgatásra" és kinek figyelemelterelésre. Engem pl. idegesítene, ha a párom nagyon vidámkodna, ahogy az egyik válaszadó tanácsolta. Figyelmetlenségnek, tapintatlanságnak érezném.
2010. nov. 1. 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!