Mozaikcsalád? Nálatok hogy néz ki?
10-es
6-os válaszoló vagyok. Ezt sajnálattal hallom. Így, hogy ennyire hasonlít a kettőnk helyzete, én azt mondom neked, hogy változtatnotok kell, minél hamarabb. Ez, hogy a párod az állításod szerint nem szereti a gyereked nem csak a családi dinamikátokat fogja befolyásolni, de a kisgyerek önbecsülését, apaképét, és a gyerekkora egy jelentős részét. Nem elég, hogy elhagyta a vérszerinti apukája, ami szintén egy olyan dolog, amit fel kell dolgozni előbb vagy utóbb, de ez mellet az is fel fog neki tűnni, hogy a férjed máshogy bánik vele, mint a két féltesójával. Ez nem tudhatod milyen komplexusokat, lelki sebeket fog számára okozni.
A saját példánkat látva kérlek téged, mint anyát, hogy még időben tégy valamit. Beszéljetek erről a férjeddel, mondd el az aggodalmaidat, de a legfontosabb, hogy a gyerekeid jólétét tedd előtérbe a kettőtök kapcsolata helyett. Tudom, hogy ezt könnyebb mondani mint csinálni, de jelenleg napról-napra látom mennyire tönkreteszik ezek a kimondatlan sérelmek a mi családunk is, és nem kívánom senkinek sem ezt.
Hát figyu miért várod el hogy ő szeresse a tiéd, mikor te se szereted az övét? És valljuk be egy rossz gyereket az anyján kívül kevesen képesek őszintén szeretni.
Akármennyire is fáj neked, a te gyerekedhez pont annyi köze van ,mint neked az övéhez.
"Amikor a férjem fia itt van, csak az ő sorsát intézi ( vacsi, fürdés...stb...) az enyémet nem" "Van közös is azt is intézi szereti"
1) a stílusodból ítélve valami baromi egyszerű nő lehetsz. "Intézi a sorsát" ez mi? 🤨
2) mi az, hogy téged nem intéz? Téged is kell vacsiztatni, fürcsiztetni??? Felnőtt ember vagy, nehogymár gondoskodni kelljen rólad.
"Amikor a férjem fia itt van, csak az ő sorsát intézi ( vacsi, fürdés...stb...) az ENYÉMET nem"
Látod??? Ezek szerint okosabb vagyok nálad... 😙
4 eve vagyunk egyutt a ferjemmel, elozo kapcsolatabol van egy fia, aki 9eves. En mar az elejen leszogeztem, hogy egyreszt nem vagyok senki csicskaja, nem szallodaban vagyunk, masreszt a szabalyokat itt is be kell tartani, ha tetszik ha nem. Szerencsere a ferjem egyetertett ebben, ugyanugy raszolok en is a gyerekre, ha a helyzet ugy kivanja.
A szunetek feleben es kethetente hetvegen van nalunk, volt mikor ovodaba/mostmar iskolaba is mi visszuk. Jelenleg babat varok, hamarosan szulni fogok, es nem fogok tudni annyit besegiteni a fiu korul, mint eddig. De majd megoldjak ketten, nem eletkeptelen ok, csak kicsit kenyelmesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!