Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mozaikcsalád? Nálatok hogy...

Mozaikcsalád? Nálatok hogy néz ki?

Figyelt kérdés
Kérdésem lenne, hogyan néz ki nálatok a mozaikcsaládotok? Nálunk szerintem nem a legjobb. Amikor a férjem fia itt van, csak az ő sorsát intézi ( vacsi, fürdés...stb...) az enyémet nem. Egyébként sem sokat foglalkozik az enyémmel de amikor itt van a sajatja is mindenki intézi a sajátját. Van közös is azt is intézi szereti...stb...
aug. 1. 20:58
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
59%

"vagy valami intézet?"

Bicske

aug. 1. 23:47
 12/35 anonim ***** válasza:
76%

10-es

6-os válaszoló vagyok. Ezt sajnálattal hallom. Így, hogy ennyire hasonlít a kettőnk helyzete, én azt mondom neked, hogy változtatnotok kell, minél hamarabb. Ez, hogy a párod az állításod szerint nem szereti a gyereked nem csak a családi dinamikátokat fogja befolyásolni, de a kisgyerek önbecsülését, apaképét, és a gyerekkora egy jelentős részét. Nem elég, hogy elhagyta a vérszerinti apukája, ami szintén egy olyan dolog, amit fel kell dolgozni előbb vagy utóbb, de ez mellet az is fel fog neki tűnni, hogy a férjed máshogy bánik vele, mint a két féltesójával. Ez nem tudhatod milyen komplexusokat, lelki sebeket fog számára okozni.

A saját példánkat látva kérlek téged, mint anyát, hogy még időben tégy valamit. Beszéljetek erről a férjeddel, mondd el az aggodalmaidat, de a legfontosabb, hogy a gyerekeid jólétét tedd előtérbe a kettőtök kapcsolata helyett. Tudom, hogy ezt könnyebb mondani mint csinálni, de jelenleg napról-napra látom mennyire tönkreteszik ezek a kimondatlan sérelmek a mi családunk is, és nem kívánom senkinek sem ezt.

aug. 2. 00:15
 13/35 anonim ***** válasza:
95%

Hát figyu miért várod el hogy ő szeresse a tiéd, mikor te se szereted az övét? És valljuk be egy rossz gyereket az anyján kívül kevesen képesek őszintén szeretni.

Akármennyire is fáj neked, a te gyerekedhez pont annyi köze van ,mint neked az övéhez.

aug. 2. 05:17
 14/35 anonim ***** válasza:
93%
Már megint... mo a töknek kellett a problémás mellé egy új gyerek? Minek? Ez az egész nyilván nem a múlt héten kezdődött. Miért érezted szükségét, hogy szülj még egyet? Hogy így fogd meg a fickót, aki nem csípi a problémás köljöd, akinek nem csíped a kölkét?
aug. 2. 05:57
 15/35 anonim ***** válasza:
90%
Egy problémás gyerek mellé miert kellett másik is? Egyáltalán miért érzik azt sokan, hogy minden pasinak szülni kell akivel összejönnek? És miért kell úgy belemenni egy kapcsolatba, hogy azt akarod, hogy a fuadnak legyen apja? A gyerek apja elhagyott, ami sajnálatos, de nem azért kell új párt keresni, hogy a gyereknek apja legyen. Egy idegen ember sosem lesz az, egy neveletlen, rossz gyereket pedig igencsak nehéz szeretni. Nekem nőként sem menne.
aug. 2. 06:36
 16/35 anonim ***** válasza:
79%

"Amikor a férjem fia itt van, csak az ő sorsát intézi ( vacsi, fürdés...stb...) az enyémet nem" "Van közös is azt is intézi szereti"

1) a stílusodból ítélve valami baromi egyszerű nő lehetsz. "Intézi a sorsát" ez mi? 🤨

2) mi az, hogy téged nem intéz? Téged is kell vacsiztatni, fürcsiztetni??? Felnőtt ember vagy, nehogymár gondoskodni kelljen rólad.

aug. 2. 07:29
 17/35 A kérdező kommentje:
Kedves 16 os. Lehet, én egyszerű vagyok, de te sem vagy egy eszleny. Miért rendezne az én sorsom? 🤣 A szovegkornyezetbol szerintem kiderül, hogy a gyerekemrol beszélek még akkor is, ha ezt az altalad bemasolt szovegben nem irtam. Intézi a sorsat, irtam zarojelben mit jelent.
aug. 2. 08:21
 18/35 A kérdező kommentje:
13 as, igen eleven az enyém, az övé meg megul a sarokban. Két véglet. Valoban nem egyszerű egy ilyen gyereket szeretni. Azért az túlzás, hogy problémás! Csak eleven! Jól tanul, okos, itthon szó fogadó. Csak a suliban ereszti el magát és jönnek figyelmeztetok. Egyébként még ez sem lenne túl hivalkodo, csak az övé meg annyira jó gyerek, hogy ha azt mondom neki ülj le ott ül ameddig nem szolunk neki. Túl nagy a kontraszt és sztem ezért tűnik úgy hogy több gond van az enyemmel. De nem problémás gyerek. És mivel az esküvő előtt mi ezt megbeszéltük, hogy nincs apja a gyerekemnek és jó lenne egy ferfikep ő ebbe bele is ment. Tudta mit akarok nem tartogattam zsakbamacskat. Még azt is mondta hívhatja apanak ha akarja ehhez képest erről szó sincs.
aug. 2. 08:30
 19/35 anonim ***** válasza:
56%

"Amikor a férjem fia itt van, csak az ő sorsát intézi ( vacsi, fürdés...stb...) az ENYÉMET nem"

Látod??? Ezek szerint okosabb vagyok nálad... 😙

aug. 2. 08:33
 20/35 anonim ***** válasza:
80%

4 eve vagyunk egyutt a ferjemmel, elozo kapcsolatabol van egy fia, aki 9eves. En mar az elejen leszogeztem, hogy egyreszt nem vagyok senki csicskaja, nem szallodaban vagyunk, masreszt a szabalyokat itt is be kell tartani, ha tetszik ha nem. Szerencsere a ferjem egyetertett ebben, ugyanugy raszolok en is a gyerekre, ha a helyzet ugy kivanja.

A szunetek feleben es kethetente hetvegen van nalunk, volt mikor ovodaba/mostmar iskolaba is mi visszuk. Jelenleg babat varok, hamarosan szulni fogok, es nem fogok tudni annyit besegiteni a fiu korul, mint eddig. De majd megoldjak ketten, nem eletkeptelen ok, csak kicsit kenyelmesek.

aug. 2. 09:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!