Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mozaikcsalád? Nálatok hogy...

Mozaikcsalád? Nálatok hogy néz ki?

Figyelt kérdés
Kérdésem lenne, hogyan néz ki nálatok a mozaikcsaládotok? Nálunk szerintem nem a legjobb. Amikor a férjem fia itt van, csak az ő sorsát intézi ( vacsi, fürdés...stb...) az enyémet nem. Egyébként sem sokat foglalkozik az enyémmel de amikor itt van a sajatja is mindenki intézi a sajátját. Van közös is azt is intézi szereti...stb...
aug. 1. 20:58
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
47%

Most már sehogy - talán a gyerekekre és a fiatalokra vonatkozhat ez a kérdés. Én már ezen túlvagyok.

Apám újranősült, nem tudtam kibékíteni őket édesanyámmal. Anyukám nagyon szörnyű körülmények között ment el. Nagyi is.

Rengeteg unokatestvérem van még. Keresztszülők, stb.

aug. 1. 21:16
 2/35 anonim ***** válasza:
92%
Tulajdonképpen mit szeretnél???amikor összejötél vele tudta hogy van gyereked??semmit nem tudsz tenni csak meg beszélni,gondolom odàig nem fajult hogy bántja a tiédet ezért elhagyod?
aug. 1. 21:20
 3/35 anonim ***** válasza:
79%
Intézi, intézi, intézi...most ez család vagy valami intézet?
aug. 1. 21:39
 4/35 A kérdező kommentje:
Hát lehet intézet.... 🤔
aug. 1. 21:45
 5/35 anonim ***** válasza:
34%
Nálunk nincs mozaikcsalad. Eszembe se jutna gyerekes elvált nőkent hozzámenni egy gyerekes pasashoz, nem méghozzá szülni hozzá egy harmadik naciot. Az ilyen gyerekek mind lelki sérültek egytől egyig.
aug. 1. 22:16
 6/35 anonim ***** válasza:
87%

Én is mozaikcsaládból jövök, a nővérem az anyukám korábbi párjától van, aki viszont lemondott róla, és az én apukámmal sem jó a kapcsolata amióta én megszülettem. Nem túl ideális, és még a mai napig sem jók a viszonyok. Valószínüleg nem is lesznek soha, mi mindig is egy kicsit diszfunkcionális család leszünk.

A ti esetetekben fontos lett volna még házasság előtt megbeszélni a másik szerepét a gyerekeitek életében. Te is úgy beszélsz róluk, hogy "enyém", "övé", így nem teljesen világos, hogy miért várnád el, hogy sajátjaként kezelje a te gyereked, ha te sem úgy beszélsz róla.

Volt egyáltalán erről szó a kapcsolatotok elején?

aug. 1. 22:33
 7/35 anonim ***** válasza:
75%
Hol van itt a probléma? Ha nálatok van a gyereke, jó hogy vele foglalkozik. Vagy megszokod, vagy megszöksz.
aug. 1. 22:49
 8/35 anonim ***** válasza:
86%
Nekem két gyerekem van az előző férjemtől, férjemnek egy kislánya az exfeleségétől. Közös gyerekünk nincs, de tervezzük. Mindkettőnk gyerekei heti váltott gondozásban vannak az exekkel, és mindig ugyanakkor vannak velünk a gyerekeink. "Gyerekmentes" héten a kapcsolatunknak élünk, illetve egyéb ügyeinket is ilyenkor intézzük. Gyerekes héten úgy vagyunk egymás gyerekeivel mintha a sajátunk lenne, kivéve annyit, hogy a gyerekeket érintő fontosabb ügyekbe az exeknek is nyilván beleszólásuk van. Iskolai ügyek, sport egyebek... De egymás között mindig megvitatjuk ezeket a témákat, tanácsot kérünk egymástól és legtöbbször figyelembe is vesszük a másik véleményét, de ez nekünk nem is nehéz, mert alapvetően ugyanúgy gondolkozunk, egyezik az értékrendünk. Nézeteltérés még sosem volt emiatt köztünk. Nem kivételezünk egyik gyerekkel sem és hétköznapi dolgokban (elmehet-e a barátaival, segítünk a háziban, házimunkát osztunk rájuk) hozunk döntést egymás helyett, neveljük, tanítjuk a gyereket. Kicsit sem tartok tőle, hogy milyen lesz közös gyereket nevelni, hiszen lényegében most is azt tesszük.
aug. 1. 23:26
 9/35 A kérdező kommentje:
Kedves 5-ös! Azért csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel. 😉 Az élet sokmindent tartogathat még számodra, kivéve ha nem vagy 90+ esetleg....
aug. 1. 23:29
 10/35 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os! Nálunk is lemondott apuka az én gyerekemrol és erről beszéltünk is házasság előtt! Elmondtam, hogy nekem részben apara is szükségem van a fiamnak, mert ugye neki nincs. Templomban esküdtünk, még a pap külön ki is tért erre. A fiam rossz magaviseletu és ez riasztja a férjem. Érzem hogy nem szereti a fiamat. Mindezekböl kifolyolag én sem tudok szeretettel kozeledni az ovehez. 🙁
aug. 1. 23:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!