Emberi konfliktusok - hogyan oldod meg?
Néha okosabb csendben lenni és könnyedén venni dolgokat,néha meg helyre kell tenni az illetőt,akkor is,ha Neki ez nem tetszik,és huszonöten állnak a pártján,és huszonöten hurrognak le érte...Néha képviselned kell saját magadat,akár durván is,magadból kifordulva.Különben elnyomnak.
Én tudom,hogy nem csinálom jól.A végletekig kerülöm a konfliktust.Nyelek és tűrök.Aztán mikor kirobban belőlem a feszültség,akkor iszonyúan buta tudok lenni.Én sajnos így kezelem a konfliktusokat...Ez van.
Utálom a konfliktusokat, de nincs olyan ember, aki nem él meg egyet sem. Próbálom kerülni, kisebb-nagyobb sikerrel. Velem az a helyzet, ha valami nem tetszik én megmondom a véleményem, higgadtan. Ha nem tetszik neki ez van, de nem veszekszek vele feleslegesen. Ha veszekedni akar, inkább ráhagyom. Okos enged.... : ))
20/L
Az lenne jó, ha tanítanák az iskolában az erőszakmentes kommunikációt, meg az EGO-t, ami ural minket, és amivel azonosítjuk magunkat, pedig nem vagyunk azonosak. Én ezeket Eckhart Tolle könyveiből tudom, meg Thomas Gordon, meg Colin C. Tipping-től. Ezek alapján képes voltam a házasságomat, az anyukámmal való kapcsolatomat, sőt még a saját magammal való kapcsolatomat is rendbehozni.
Irodalom itt: [link]
Konfliktus helyzet , attól függ hol van . Családodban rokonaidnál, ismerősöknél, munkahelyeden. Amugy szerintem a konfliktus helyzet azért alakul ki, mert az egyik fél olyat nyilvánít ki a másik felé, amely ellenkező érdekűek. Kezelésének alapja atény feltárás, ki kinek mit okoz, vagy okozott. Ha meg van a tény, akkor ott a válasz is, . Amugy a főnöködnek legyen mindig igaza, ha nincs is. Mit számít, ha tudod, hogy neked van igazad, ő a főnököd, úgy is be bizonyítja magának, hogy hülyeséget beszél, az nélkül, hogy mondanád. A rokonod, hát érdekes,mert itt a leg távolabbitól a közeliig. Embere válogatja. Barátod, nekem a leg jobb az ellenségem , imádom a kollégám. Feleséged, férjed, társad, tényfeltárás, kommunikáció, tettek. Van, de ahhoz nemcsak én kellek. Ahhoz más is kell. meg van a tényfeltárás, kommunikáció, már csak a tettek kellenek. Amugy a főnököm a világ leg értelmesebb, okosabb, leg jobb főnöke, ha ki rúg is , tőle azért van mert meg érdemlem. Nincs vita.
Na akollégám, csak meg ismerni tudom gyenge pontjaim, ezért mondják, hogy leg jobb barátod az ellenséged, vagy vetélytársad. Olyan , ironikus. Amugy nem kell , hogy gondot okozzanak, ezek , míg meg nem tanulod kezelni de, hogy arról könyvet is írtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!