Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék a feleségem...

Hogyan tudnék a feleségem gyerekeinek a kedvében járni?

Figyelt kérdés

Már egy éve együtt vagyunk, van egy gyönyörű 3 hónapos kislányunk, a párom gyerekei viszont nem bírnak elviselni. Nem is értem, hogy miért. Például fél órája lent reggeliztünk a feleségemmel, lejött a lánya, mert éhes volt, meglátott engem, és fogott egy tálkát emg egy zacskó müzlit és felvitte a szobájába. Mindent megtesznek azért, hogy elkerüljenek. Ha az anyjuk kérdezi, hogy elmennek-e vele és velem sétálni, habozás nélkül rávágják, hogy nem. Én már jeleztem nekik, hogy ez nekem nem esik jól, sőt, ajándékot is adtam nekik, a kislányt (legkisebb) fuvarozom, ha az anyja nem ér rá, de mégse akar elviselni. Ha hallja, hogy följövök, bezárja a szobája ajtaját. Hogyan tudnám elérni, hogy csak legalább fogadjanak el?

Mellesleg a legidősebb 17 (majdnem 18) éves fiú, van egy 14 éves fiú és egy 11 éves kislány.

2010. nov. 1. 09:51
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Igen, én is úgy látom, az a legjobb módszer, ha őszintén viselkedtek és pl nem akarsz a kedvükben járni csak azért, hogy megkedveljenek és a gyerekektől sem kell elvárni, hogy udvariasságból jópofizzanak. Mivel nem az ő döntésük volt, hogy Ti most együtt éltek a gyerekek anyjával, az ő érzéseik szerint Te most ott egy "betolakodó" vagy, akit el kell viselniük, kerülgetniük kell. Minél inkább érezteted velük, hogy meg szeretnél felelni ebben a helyzetben, annál inkább ellenállásba fogsz ütközni. Hagyni kell, hogy kiforrja magát ez a dolog, megszokjanak és maguktól elkezdjenek érdeklődni irántad. Az én fiam 18 éves volt, amikor összeköltöztünk. Fokozatosan alakult ki, hogy ma már megkérdezi a fiam, hol van a párom, ha valamiért nem ér haza időben, vagy pl ha sütit süt, magától megkínálja. A páromnak viszont tökéletesen jól működik a pedagógiai érzéke, sosem nyomult, így a fiam szép lassan magától kezdett el haverkodni, de még bőven van mit finomítani a kapcsolatukon. Nekem könnyebb dolgom volt, mert a párom 10 éves kisfia nagyon gyorsan elfogadott, a legnagyobb haverságban vagyunk, de tudom, ez ritka kincs. Én is hagytam, hogy a maga tempójában közelítsen, pl sosem öleltem át, nem adtam neki puszit addig, amíg magától nem jött. 1 éve ismerjük egymást, de ma már az ágyunkba is bebújik, ha ahhoz van kedve és együtt TV-zünk:).
2010. nov. 5. 21:56
 22/25 anonim ***** válasza:

Jártam már hasonló cipőben, mivel az én szüleim is elváltak. Szerintem a legjobb amit tehetsz, ha nem próbálsz meg a kedvükben járni sehogy. Hagyd békén őket, idő kell nekik amíg megszokják az új helyzetet és elfogadják, hogy te vagy az új "apuka". Szeresd az anyjukat meg a te saját kislányodat, ha ezt látják, előbb-utóbb ők is meglágyulnak, de ezt ne várd egyik hétről a másikra. Ne is kérdezgessétek őket, hogy elmennek-e veletek ide vagy oda, mert ebből csak azt érzik, hogy mennyire össze akarsz barátkozni velük. Hidd el, ha ők úgy gondolják, közeledni fognak, és akkor fogják úgy gondolni, ha azt látják, hogy tudsz igazi apaként és férjként viselkedni.

Egy 18 éves lány :)

2010. nov. 6. 11:33
 23/25 anonim ***** válasza:

Páromnak van egy hasonló korú (majdnem 18) éves lánya. Korban még közelebb is vagyok hozzá, mint te, de néha ő is "hülyekamasz". Olyankor nem foglalkozok vele. Ha esetleg olyat tesz vagy mond, ami túlmegy egy határon, akkor jelzem, hogy nem tetszik (tehát nem alázkodok meg), de szerencsére az apja is rászól, ilyen szempontból nem elfogult a lányával.

Nála is érzem kicsit azt, hogy "elvettem tőle az apját", ezért időnként akkor is kivonulok a képből, ha velük tarthatnék valamilyen programra. Legyenek apa-lánya napok is. Ha ő is hozza a barátját, akkor megyek én is, mert olyankor az apja is le van tojva :)

Alapvetően egy nagyon érett gondolkodású, jó fej csaj, de a kamaszkorral járó hülyeségek néha rajta is kiütköznek. Ha az illem határait nem lépi át (pl megsértődik ok nélkül), akkor ignoráljuk, ha neki jó az ablakon kifelé bámulni a kocsiban, mi nem zavarjuk meg benne. Egy idő után elunja és visszazökken "normálisba".

Ahogy valaki írta, a szívesség dolog nekem is működött, apróságokat kértem tőle. Nyomtasson ki valamit, fénymásoljon le egy oldalt egy könyvből, küldjön el egy címet sms-ben, stb. Azért jobb kérni - természetesen apróságokat - mert az emberi természet olyan, hogy ha valakinek segítek, akkor nem lehetnek ellenérzéseim, hiszen akkor nem segítenék.. Kognitív disszonancia - ilyen esetekben sok hasznát lehet venni.

Díjazást én csak komolyabb szívességeknél használnék, mert pont a fenti motivációt veszi el az alanytól. (Nem azért teszek szívességet, mert kedvelem, hanem mert leszedek némi pénzt erről a majomról - máris meg tudják mással magyarázni maguknak)

2010. nov. 6. 15:49
 24/25 anonim ***** válasza:

Ha nekem ilyen nevelőapám lenne, mindent megtennék, hogy jóban legyen velem. Nagyon szeretnélek, az tuti. Úgy sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy. Nyilván a gyerekeknek sem könnyű.Szerintem az lehet a bajuk, hogy ők egy kis idő után biztos megszerettek volna téged, mert úgy gondolták, hogy majd te is megszereted őket és majd minden kialakul. DE jött a baba és az megváltoztatott mindent. Most valószínűleg azt hiszik, hogy a lányodat, a babát nagyon szereted és ők hiába szeretnének szeretni téged, nem mernek mert félnek attól, hogy a babának a nyomába sem léphetnek, mert őt mindig is jobban fogod szeretni, mivel a saját gyereked.

Egyébként ezt a kérdést nem rég olvastam, nem lehet, hogy a nevelt lányod írta ki? Sok dolog egybevág benne.

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Hát remélem tudtam segíteni. Minden jót kívánok nektek!

15/L

2010. nov. 6. 17:08
 25/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

Utolsó: De, ezek szerint a nejem kislánya írta ki a kérdést.

Bocsi, azért nem voltam egy ideig, mert költöztünk. A gyerekek nagyon sokat segítettek, főleg a 14 éves fiú. (A legnagyobb a haverjaival pakolt, a kislány főleg a saját dolgait vitte le.) Most is itt van a szobában a 11 éves és játszik a kisbabával. :)

2010. nov. 7. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!