Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék a feleségem...

Hogyan tudnék a feleségem gyerekeinek a kedvében járni?

Figyelt kérdés

Már egy éve együtt vagyunk, van egy gyönyörű 3 hónapos kislányunk, a párom gyerekei viszont nem bírnak elviselni. Nem is értem, hogy miért. Például fél órája lent reggeliztünk a feleségemmel, lejött a lánya, mert éhes volt, meglátott engem, és fogott egy tálkát emg egy zacskó müzlit és felvitte a szobájába. Mindent megtesznek azért, hogy elkerüljenek. Ha az anyjuk kérdezi, hogy elmennek-e vele és velem sétálni, habozás nélkül rávágják, hogy nem. Én már jeleztem nekik, hogy ez nekem nem esik jól, sőt, ajándékot is adtam nekik, a kislányt (legkisebb) fuvarozom, ha az anyja nem ér rá, de mégse akar elviselni. Ha hallja, hogy följövök, bezárja a szobája ajtaját. Hogyan tudnám elérni, hogy csak legalább fogadjanak el?

Mellesleg a legidősebb 17 (majdnem 18) éves fiú, van egy 14 éves fiú és egy 11 éves kislány.

2010. nov. 1. 09:51
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem egyszerűen nem tudnak még mit kezdeni veled. Nagyon friss még, hogy lett egy új férfi a háznál, ráadásul már kistesó is van. Gyors nekik, majd szép lassan megnyílnak. Az, hogy nem ellenségeskednek, már nagyon jó jel. Talán zavarban vannak még. Éreztesd velük, hogy a barátjuk akarsz lenni, akire számíthatnak, de nem akarod pótolni az apjukat (feltéve hogy jó vele a viszonyuk), és az anyjukat sem veszed el tőlük.
2010. nov. 1. 10:48
 12/25 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem több időt kellene négyesben tölteniük, csak az anyjukkal. Elvégre ezidáig 4en voltak, most pedig jöttél te és a baba és az anyjuknak bizonyára sok energiáját és idejét felemészti egy 3 hónapos kislány. Talán már nem érzik magukat annyira fontosnak mint eddig...

Szerintem nem mindig csak KÖZÖSEN kellene programokkal próbálkozni. Inkább szervezz nekik 4esben néhányszor valamit, te pedig addig vigyázol a picire. Muszáj a nejednek néha kicsit csak velük foglalkozni, hogy ne érezzék úgy, hogy ettől az új helyzettől kevesebb jut nekik az édesanyjukból...

2010. nov. 1. 10:50
 13/25 A kérdező kommentje:

Szerintem is friss még az élmény. Ráadásul meg sem tudom őket érteni tökéletesen, mert az én szüleim nem váltak el, 40 éve együtt vannak.

A pótapa szerepét nem is tudnám betölteni, a kislány kerekperec megmondta a nejemnek hogy én nem vagyok a pótapja, az ő szemében csak egy alak vagyok, aki nálunk lakik és csak azért visel el, mert az anyukája szeret engem.

Anyjukkal se akarnak szinte sehova se menni. Csak a sógorom gyerekeihez mennek vele, plázázni, vagy egy nagyon régi barátjukhoz, mert a lánya az én feleségem lányának élete első barátja, a fia meg ugyanígy van a 14 éves fiúval, de ott is egy évvel idősebb a fiú, mégis osztálytársak.

2010. nov. 1. 10:57
 14/25 anonim ***** válasza:
25%
00
2010. nov. 1. 11:07
 15/25 A kérdező kommentje:
Ez értelmes lett, köszi.
2010. nov. 1. 11:08
 16/25 anonim ***** válasza:
84%

Na én is ilyen voltam kb. 13-14 évesen. Szüleim elváltak, anyukám megismert egy férfit, bár nem volt túl hosszú életű dolog, nem lett belőle házasság (kb. 1 évig voltak együtt), elég sokszor volt nálunk a férfi.

Nagyon utáltam, pedig szerencsétlen próbálkozott mindennel, jófej volt, érdeklődő, sokszor fuvarozott. Amúgy mai szemmel nagyon rendes ember volt, de akkor akaratlanul is úgy éreztem, hogy apámat szeretné helyettesíteni. Akárhányszor ránéztem, apám jutott eszembe és nem tudtam "jópofizni".

Szerintem ne próbáld magadat rájuk erőltetni, nem kell túlzottan kedvesnek lenni, mert akkor méginkább azt hiszik fölényben vannak és bármit megtehetnek veled szemben. Egyszerűen legyél normális, kérdezd meg hogy vannak stb, de nem kell túlzásba vinni. Majd idővel hidd el, elfogadnak. Ez akár évekbe is telhet, de próbáld meg nem magadra venni, mert ez nem is annyira ellened szól.

2010. nov. 1. 11:49
 17/25 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem különösebben nem tudsz semmit cisnálni,csak folyttani ugynúgy tovább ahogy eddig. Amúgy én nagyon becsüllek,hogy nem szemétkedsz velük,sőt a kedvükben is akarsz járni és jó kapcoslatot kialakitani velük (furcsán hangozhat,de ez nem természetes minden férfi/nő számára aki beházasodik egy cslaádba) . El fognak fogadni,csak nehéz nekik. Az új gyerek mégjobban megneheziti,minden megváltozott az életükben,ráadásul érzékeny időszakban vannak.. valaki jól irta,hogy fontos mindig arra gondolnod,hogy te vagy a felnőtt és ne huzd fel ezen magad.

Egyébként szerintem ez egy normális szituácio,a gyerekek sem szemetek veled,udvariasak,jól neveltek,csak még nem fogadták el,hogy egy teljesen új családhoz kell alkalmazkodniuk. Meg fognak változni,főleg a két kisebb.

A 18 éves fiú lehet hogy egyszerűen nem is fogllakozik a ténnyel,hogy velük laksz.

Szóval legfontosabb szerintem:ne érezzék azt,hogy KÖTELEZŐ szeretniük .

2010. nov. 1. 11:49
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg mi lenne, ha inkább te kezdenél magadról mesélni. Hogy te milyen voltál a suliban, milyen problémáid voltak. Különösen ha van valami kapcsolat a gyerekek gondjaival.

Talán azzal is lehetne próbálkozni, hogy valamilyen segítséget kérj tőlük, esetleg valami ellenszolgáltatásért cserébe. Mondjuk ha valamit meg kell szerelni lehívod a kisebb fiút segíteni, és felajánlod hogy adsz cserébe te is valamit neki, közben mesélsz magadról. És neked sem ciki bevallani, hogy tudod hogy ez egy fura helyzet, neked is meg nekik is, hogy te se igazán tudod hogy mit kéne velük kezdeni, és megérted hogy nekik is nehéz téged elfogadni.

2010. nov. 1. 14:02
 19/25 anonim ***** válasza:
Ja és még egy, ne akarj a kedvükbe járni. Nagyon kellemetlen nekik is. ha valaki tudja hogy kedvelnie kéne valakit, de egyszerűen nem megy, pláne hogy még látja hogy az a másik még próbálkozik jópofizni, az még rosszabb.
2010. nov. 1. 14:05
 20/25 anonim ***** válasza:
Én azt vettem észre, hogy folyamatosan "ragadnak rám a gyerekek". Minél közömbösebb vagyok velük, annál inkább. Persze, ezt én nem taktikából teszem, de megfigyeltem, többnyire azok után mennek, akiket " nekik kell meghódítaniuk" . Ne menj utánuk, hagyd őket, ne hívd, csak a legszükségesebbet beszéld meg velük. Előbb-utóbb ők fogják keresni a társaságodat, hidd el.
2010. nov. 1. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!