Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A mostohalányomat kiköltöztett...

A mostohalányomat kiköltöztettem itthonról, mert élhetetlen vele az élet. Férjem, az apja, mellette áll, hogy rá kellett volna hagynom a dolgokat. Szerintetek jogosan költöztettem ki itthonról?

Figyelt kérdés
Meg most hogy innen ki lett rakva, nem nagyon van hova mennie, ezért is sajnálkozik a férjem... De ez nem az én dolgom. Én nem tudtam többé vele élni.
2024. júl. 18. 05:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
92%

Csak akkor, ha kizárólag tied a lakás. Ha közös tulajdon, akkor a döntés is közös kellett volna, hogy legyen. Ha csak a férjed tulajdona, akkor neked nincs ebben szavad.

Amúgy elég gerinctelen dolog csak úgy kitenni egy fiatalt, ha tényleg nincs hova mennie, kivéve pár nagyon extrém kivételt.

De persze, ez így csak egy felületes, hergelő kérdés, mert nagyon sok infó hiányzik.

2024. júl. 18. 08:28
 12/23 anonim ***** válasza:
54%

Miért piál a lány, annyira gonosz mostoha vagy, hogy csak így bírt elviselni???

Amikor rányomultál az apjára, akkor nem gondoltál bele abba, hogy neki gyereke van , és ez jár bizonyos kötelezettségekkel annak az apának?

Kié is a lakás? Tiéd teljes egészében, kvázi apuka is hajléktalan lenne amúgy? Nincs keresete és semmibe nem ad bele? Te tartod el teljes egészében az apukát is, hogy nem lehet beleszólása semmibe?

2024. júl. 18. 08:37
 13/23 anonim ***** válasza:
11%
Jó, hogy kivágtad. Én a férjeméből tettem ki anno (25 volt), nem bántuk meg, utána lett otthon békesség és nyugalom. (Elment az anyjához, de ott is kitelt a becsülete 2 hónap alatt, utána közös albiba költözött egy kolleganőjével, van ilyen).
2024. júl. 18. 10:00
 14/23 anonim ***** válasza:
12%
Vszeg semmi közöd a lakáshoz, csak beuccoltál oda, és most pattogsz.
2024. júl. 18. 10:38
 15/23 anonim ***** válasza:
55%
13-as, a férjed jó nagy balf. amiért nem dobott ki úgy helyből ;)
2024. júl. 18. 10:38
 16/23 A kérdező kommentje:
Kezdjük ott, hogy nem olyan fiatal, 38 éves. Nem lett hajléktalan, a lányához ment egyelőre lakni. Látom itt mindenkit a lakás tulajdonrésze érdekel. Közösen vettük.
2024. júl. 18. 11:30
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha saját lányod lenne mit tennél? Kitennéd? Vagy segítenél rajta? Kezeltetnéd? Vagy az unokádhoz költöztetnèd? Ennek a helyzetnek sok megoldása lehet, nem tudom miket próbáltál ki eddig.
2024. júl. 18. 12:18
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
38 eves es a lanyahoz ment lakni? A lanya kivel el, milyen idos?
2024. júl. 18. 13:06
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha közösen vettétek akkor a férjednek ugyan olyan joga van nemet mondani. Gondolom a te gyerekeid is ki lettek már dobva régen. Remélem...
2024. júl. 18. 15:54
 20/23 A kérdező kommentje:

A lánya 20 éves és egyedül lakik.

De amúgy már megkaptam a választ, az itteniek nagyja szerint nem jogos volt. Ettől függetlenül tarthatatlan volt vele az élet.

2024. júl. 18. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!