Mit csináljak, ha már élni sincs kedvem?
Egész életemben csak szopóágon vagyok, vagyis mindig szívok. Évek óta munkanélküli vagyok, nem találok munkát. A volt osztálytársaim boldogak, mert házasságban élnek, gyerekeik vannak így 30 körül, nekem meg semmim nincs. Bár van kapcsolatom, de együtt nem élünk. Ez az első igazi párkapcsolatom, eleinte örültem is neki, de már nem.
Amilyen béna vagyok, szerintem soha nem sikerül egy jó állást találnom, mert senkinek se fogom tudni eladni magam egy állásinterjún sem, pláne hogy tőlem csak jobbak is vannak.
Évek óta nem dolgozol, akkor gondolom eltartanak. Elég gáz, ne is haragudj. Harminc vagy, nincs munkád, nem is akarsz keresni, de sajnáltatod magad.
De abban igazad van, hogy senkinek nincs szüksége egy depressziós, lehúzós emberre az életében, mert a másik folyamatos rosszkedve nélkül is elég problémánk van úgy eleve.
Menj szakemberhez!
#11-el értek egyet.
ebben van egy nagy rakás hiszti is.
Az meg megint más, hogy neked elsődleges a házasság és a gyerek. Ezzel az emberek nagy részét felejtsd is el.
#6 Ha ilyen kérdést ír ki, akkor elég nyilvánvalóan erősen depressziós.. De pontozzatok csak le.. fogalmatok sincs a helyzetről, mégis okoskodtok. Én már végigmentem ezen, amin a kérdező.. Éveken át szenvedtem, mire olyan súlyossá vált, hogy elismertem, hogy segítség kell. A közepes depressziós epizód már a mindennapi aktivitásban is akadályoz! Súlyos depressziónál pedig már jönnek a téveszmék, hallucinációk!
Attól hogy emberek közé meg önkéntes munkára külditek, nem változik semmi. Ide szakorvosi segítség, pszichiáter kell. Minél tovább halogatja, annál rosszabb lesz. Idővel kialakulhat a depresszió mellé OCD vagy más mentális betegségek.
Ezek a motivációs bullshitek, amiket írtok nem segítenek semmit! Az meg külön szánalmas, hogy egy beteg emberbe belerúgtok és ilyeneket írtok neki "a tömény önsajnálat ritkán vonzó a munkáltatók szemében". Szégyelljétek magatokat!
Ezt a kérdést nem a családi kapcsolatokban, hanem az egészség, mentális egészség témakörben kellett volna feltenni.
Kérdező, egyetlen megoldás van, keress fel egy pszichiátert! Én már végigmentem azon, amin te és hidd el, van esély a talpraállásra!
13..
Abban lehet igazad van hogy nem kell belerúgni valakibe ha segítséget kér.
De lehet a környezetében nem mondja senki..
De ez nem biztos hogy betegség..depresszió
Lehet hogy félelem a " nem megfelés"- től..
Egyszerűen bátorítani kell, biztatni..
Mivel otthon van, kiszolgáltatottabb az agresszív gátlástalanokkal szemben és a lelkére vesz kisebb kritikát is.
Nem biztos hogy van lehetősége szakember felkeresésére..
Az meg hogy menjen önkéntes munkára azzal nincs baj. Hiszen kimozdul . Nem kell megfelelnie, mert nincs mit veszíteni..
Pl volt műanyag üveg összeszedés..
Nagyon jó kis vidám csoportok csinálják..
Ilyen helyeken rálát hogy semmivel nem értéktelen másoknál.
#6-tól #13-nak.
Mindig ámulatba ejtenek azok az emberek, akik néhány mondatból komplett jellemrajzot,v.klinikai diagnózist, képesek felállítani.
Az is látnoki képességre vall hogy a témában minden hozzászóló érintettségét,idevágó tapasztalatát eleve kizárod!
Az már levon a csodálatom erejéből hogy egy segélykérő posztot önfényező moralizálásra használsz.
Itt mindenki okoskodik ez a hely erről szól!
Az is igaz, hogy nem tudunk szinte semmit a kérdezőről, ezért abból a néhány mondatból lehet kiindulni amit leír. (kivéve ha személyesen ismered de akkor azt jelezni illik!)
Nekem ûgy tűnik,ebben az esetben a rossz hangulatának(vélt vagy valós) kiváltó okainak definiálásában kėr segítséget!
Ettől még simán lehet hogy 1 szakemberre is szüksége lenne de ezt én innen, nem merném ilyen biztosan kijelenteni.
Azt meg végképp nem javasolnám hogy drogokkal kábítsa magát, amíg a probléma el nem múlik!
(Sajnos nagy divat manapság)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!