Hogyan éljünk együtt idős(ödő) rokonnal?
Úgy adódott, hogy beköltöztünk egy idősödő rokon mellé a családommal (férj+3 gyerek). Ő pedig elég nehezen viseli ezt, nevezetesen minden baja van velünk és a gyerekekkel. Túl hangosak, nem tud pihenni, túl csöndesek, nem számít rájuk és megijed, mikor meglátja őket, a kutyája és a macskái átpártoltak hozzánk, azóta nagyjából tojnak rá, amit főzök az büdös és ehetetlen, nem adok neki belőle eleget és még sorolhatnám. Hogy a fenébe éljünk így nyugton egymás mellett? Jobb napokon csak derülünk a zsörtölődésein, de azért annyira nem lenne vicces még évekig ezt csinálni.
Elhiszem, hogy nem örül neki, hogy együtt kell élnünk, nem is ez volt a terv, de ő tett mindennek keresztbe és ő tudna tenni ellene is.
Jogi útra nem szeretném még terelni a dolgot a kelleténél jobban, de nyilván egy idő után nem lesz más megoldásom.
Ő kért 2 milliónyi foglalót a kifizetett tartozásokon felül! Utólag már mi is úgy látjuk, hogy valamilyen szinten tervezhette a dolgot, bár valószínűleg úgy, hogy mi lépünk vissza. Az ellen például erősen tiltakozott, hogy közjegyzős szerződés legyen mindenről, de mi ragaszkodtunk hozzá és máshogy nem mentünk bele, végül beadta a derekát, persze most minket okol, hogy földönfutóvá tesszük mert mindenről papír van.
Azért írtam idős(ödőt), mert viselkedésileg és kinézetre is sokkal idősebbnek tűnik, de még csak 60 lett az idén, én 46 vagyok.
A lányáékat nem csodálom, hogy nem veszik magukhoz. Azon is meglepődtem, mikor ezzel az otthonos gondolattal előálltak, mert azt hittem, oda el kell érni az öregségi nyugdíjkorhatárt, de mint kiderült egyéb indokkal is be lehet kerülni.
Azt mi is tudjuk, hogy a visszajáró teljes foglalót soha nem látjuk viszont, de visszavonulót akkor sem fogunk fújni. Nekem túl sok jó emlékem fűződik a házhoz.
Neki 1/97, nekünk 96/97. Eredetileg több volt neki, de a kifizetett tartozások fejében ő végül átadta a tulajdonjoga egy részét.
A családomban volt olyan öröklés, ahol 26/86 meg 35/86 részek voltak meghatározva, teljesen normális.
Az idősödő rokon egyre valószínűbb, hogy élősködésre játszott. Szerintem ajálnjatok neki kompromisszumot, vagy kifizetitek a részét és megy, vagy kényszer árverés és kap a részéért egy kis zsebpénzt és még lakni se lesz hol.
Rendvèdelmi szervnèl dolgozok.
Olyannyira nem èrdekel sokatok süketelèse, hogy nincs terminus ami ezt kifejeznè. Napjában ezt hallgatom rendszeresen.
"Jajj szegèny nèni, bácsi, akárki".
Persze, sajnáljuk azt aki hülyènek próbálta nèzni a többieket.
Kisemmizve? Miről beszèltek? A hangyák hordták össze a rengeteg tartozást?
Nyakára menni.. agyatokra ment a Barátok közt.
Osztatlan közös! Az arányok rèszèben JOGA van ott lakni mindenkinek. Ez nem kívánság műsor.
Megegyeztek, elfogadta a pènzt ès átverte a fiatalokat, ès mèg neki áll feljebb. Erre őt vèditek..
Totális elmebaj amiről beszèltek.
Teljesen mindegy, hogy ki hogyan írja a bugyuta semmitmondásait, be kell perelni ès mèg a gatyáját is elvenni. Honnan veszi a bátorságot hülyènek nèzni a másikat?
A pènz jó volt, aztán nekiáll gyökèrkedni. Tèboj ami van sokatok fejèben.
Persze utolsó, írni nem tudsz helyesen, de rendvédelmis vagy. Takarítasz ott, aztán hallottál pár okos szót? Azt ugye tudod, hogy először a bácsika volt birtokon belül. Azt se tudjuk, be vannak-e jelentve oda a gyerekesek. Ilyen esetben ugyanis halálosan mindegy, hogy kinek milyen tulajdonjoga van, annak lesz igaza, aki tellen belül volt először.
Senki nem mondja, hogy jogos az öreg reakciója, de a kérdező se volt semmi, hogy mindent kifizettek csak úgy. Még szerencse, hogy van róla papírjuk, különben csakugyan a sóhivatalba mehetnének ezzel. Bár így sem akarja hivatalos útra terelni, amit meg is értek, hiszen ez elhúzódhat isten tudja meddig, az öregnek meg joga van a tulajdonában maradni, ha csak 1/97 is az a tulajdonrész. Gondold már el, hogy ott kell laknod valakivel, aki eleve nem akarta, hiszen ott él tizen-huszon évek óta, most meg még be is perelik érte, de ugyanúgy ott vannak vele. 3 gyerek, két felnőtt meg az öreg, mégis mekkora ház kell legyen, hogy ez kényelmes lehessen mindenkinek? Vagy ülnek a 3 szobában összezsúfolva, mint a putrisok?
Azért egy értelmes szerződésben ki van kötve a vételár átadása, a kulcsátadás és az új tulajdonos birtokbavétele. Belefoglalják, hogy a régi tulaj mikor költözik ki. Ha adott dátumig ez nem történik meg, akkor a szerződésben foglalt retorziók lépnek életbe. Viszont a kérdezőék csak úgy odamentek minden nélkül, mert hát nehogy már maradjanak türelmesen a popsijukon, amíg le nem tisztázódik a dolog, mert ha lehet önszívatni, akkor miért ne? Szegény gyerekek meg kit érdekelnek, hadd hallgassák/tapasztalják a felnőttek koncon marakodását. Tiszta diliház.
"halálosan mindegy, hogy kinek milyen tulajdonjoga van, annak lesz igaza, aki tellen belül volt először"
Akkora ostobsságot írtál ezzel, hogy hihetetlen.
Nem értesz hozzá, de legalább,magabiztos vagy.
39
Akkor szerintem kérdezd meg mindkét ügyvédet a családodban, hogy ha valakinek 1/97 tulajdoni hányada van egy ingatlanban haszonélvezeti jog nélkül, akkor pusztán attól, hogy ő már azelőtt ott élt, hogy öröklés miatt, illetve megörökölt tulajdonrészek eladása, illetve megvásárlása miatt megváltoztak volna a tulajdoni viszonyok, a maga 1/97 tulajdoni hányadával több joga van e ott élni, mint annak, akinek 96/97 tulajdoni hányada van.
Azt sem értem, hogy az igazságérzeteddel és a józan paraszti eszeddel ezt hogy nem érzed logikátlamnak, de még csak ügyvédnek sem kell ahhoz lenni, hogy valaki tudja, hogy jogilag nonszensz, amit állítasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!