Mit szólsz? Tanuljak tovább? Veszek össze a szüleimmel? Hogy győzzem meg őket?
Nekem egy átlagos gimiben olyan 3,6-os átlagom van. Nem szeretek tanulni. Egyszerűen nem is tudom, hogy tudnék törit, magyart tanulni mert annyira nem érdekel. Túl sok a lecke, túl sok a magolni való úgyhogy gyakorlatilag telibesz*rom. Matekból vagyok négyes. Ha gyakorlok ötös. Ezért mondják a szüleim, hogy tanuljak tovább. Merthogy aki jó matekból az "okos, egyetemre való". De én mondom, hogy ez édeskevés.
Én dolgozni szeretnék érettségi után. Teljes munkaidőben, elegendő pénzt akarok szükségleteimre amik őszintén szólva elég nagyok. Szeretem elkényeztetni magam.
Azért ember, pont a matek a lényeg. Azok az értékes szakok ahova matek kell, nem azok, ahova magyar, vagy töri.
Ez hülyeség, a művész értékesebb, mint egy könyvelő.
19:09
De vajon melyik fog könnyebben állást találni?
Szia! Nem csak matekkal és törivel lehet továbbtanulni :) A jelenleg érettségi rendszerben létezik az a típusú pontszámítás is, hogy csak a két felvételi tárgyból kalkulálják ki a pontszámot. Fizika szakra simán felvesznek ha 2-es vagy magyarból akkor is.
Egyébként érettségivel semmire nem mész, én érettségizett vagyok, jelenleg egyetemi hallgató, nézegettem az álláshirdetéseket és csak olyanoknak van esélye munkát találni, akinek vagy diplomája vagy szakmája van. Az érettségi önmagában nem egy nagy valami és nem is lehet belőle megélni.
Azért mondják a szüleid, hogy tanulj, hogy ne kelljen árufeltöltőként dolgoznod életed végéig, csak azért, mert lusta voltál tanulni. Egy matek vagy közgazdász szakkal dolgozhatnál bankba, ami fizikailag nem fáraszt le, a tudásszintednek megfelelő munka és lényegesen többet fogsz keresni, mintha tényleg árufeltöltő lennél. Szóval a tudás egy olyan dolog, amit senki nem vesz el tőled, és suli mellett is lehet ám dolgozni :)
Nem akarlak rábeszélni semmire, tégy belátásod szerint, de azért gondold végig még egyszer.
Ja most olvasom, szakmát szeretnél tanulni. Nos mondanám, hogy legyél gyógymasszőr, de már minden tele van velük.
Amit ajánlani tudok neked az az optikus vagy a fogtechnikus, mindkettő szakma, az optika jobb, tipikus női munka és hidd el nekem, jól lehet belőle keresni, az egyik barátnőm is optikus :)
Nincs sok optikus már? Mennyit lehet vele keresni kb? És hol? Ofotért?
Bankba OKJ-s képzéssel is simán felvesznek. Mikor bankba vagyok mindig megérdeklődöm, mi kell a bejutáshoz és mondják, hogy diploma nem szükséges OKJ-s is elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!