Mit szólsz? Tanuljak tovább? Veszek össze a szüleimmel? Hogy győzzem meg őket?
Nekem egy átlagos gimiben olyan 3,6-os átlagom van. Nem szeretek tanulni. Egyszerűen nem is tudom, hogy tudnék törit, magyart tanulni mert annyira nem érdekel. Túl sok a lecke, túl sok a magolni való úgyhogy gyakorlatilag telibesz*rom. Matekból vagyok négyes. Ha gyakorlok ötös. Ezért mondják a szüleim, hogy tanuljak tovább. Merthogy aki jó matekból az "okos, egyetemre való". De én mondom, hogy ez édeskevés.
Én dolgozni szeretnék érettségi után. Teljes munkaidőben, elegendő pénzt akarok szükségleteimre amik őszintén szólva elég nagyok. Szeretem elkényeztetni magam.
Vagy itt szakmát tanulni. De mi az a szakma ami tuti befutó egy lány esetében? Mert én abszolút nyitott vagyok bármire csak biztos legyen.
Max levelezőn fősuli. Az milyen? Az meg gondolom semmit se ér.
Szerintem egyetemre ne menj ha nem szeretnél!Tanulj egy jó szakmát!bár az sem ígéret semmire!Nekem 2 középfokú és 1 felsőfokú szakmám van!De minek!Munka nincs, ami van oda az a válasz: a felsőfokú végzettség miatt elutasítva!De kaptam már olyat is h örüljek h nincsen diplomám, mert akkor beszélgetésre sem hívtak volna be!A szakmabeli munkánál a válaszuk: hány év tapasztalata van?-Fél év szakmai gyakorlat!-Akkor köszönjük szépen, az nem elég!
Szal semmi sem jó,de én amondó vagyok, inkább tanulj mégis szakmát mint h te is diplomás munkanélküli legyél!azzal kicsivel több esélyed lesz munkát találni!
A 3. válaszoló vagyok.
Az előbb elfelejtettem írni, hogy igen, sokan vannak akik tanulnak szakmát és hülyére keresik magukat vele. Azt kérdezted, hogy milyen szakmát tanulj, ami bejön egy lánynak. Ha ez alapján akarsz szakmát tanulni, akkor el kell, hogy szomorítsalak, mert, ha a lány nem is, de a legtöbb lány szülei - TISZTELET A KIVÉTELNEK! - nem örül, ha a édes pici ártatlan lélek lányát nem egy diplomás veszi feleségül. Ami szerintem baromság, mert sokszor többet keresnek azok, akik jók a szakmájukban és már "hírük ment", pl.: egy gázos, vagy ilyen olyan szerelő, asztalos, stb., mint egy diplomás, vagy média okj-s.
Asszem itt írta valaki, hogy elment média OKJ-re és hogy el fog helyezkedni. Hát a mi főiskolánkon van egy mondás: "Kétféle ember létezik: az egyik, aki elvégezte a média OKJ-t, a másik, aki el FOGJA végezni". Ezt gondolom, nem kell megmagyaráznom :)
Amúgy, pl. kitanulsz egy hegesztőt és Németországban dolgozol pár évet, hazajössz és építesz egy házat. És most nem túlzok vagy Andersen-mesét "olvasok fel", mert a szomszéd fia megcsinálta... Amúgy haverom bátyja karosszéria lakatos, na az is elég jó.
De, hogy egy nőnek mi jön be,... azt majd egy nő megírja neked :)
14:09-nek:
Pontosan tudom, hogy szakmával mennyire sokkal jobban lehet keresni. Pont ezért akarok szakmát tanulni százszor inkább!! A vízszerelő egy tuti befutó de nem vagyok fiú. Gyenge lány vagyok. Erre kérnék ötleteket!!!
A gimis matek tananyag meg 100x könnyebb mint az egyetemi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!