Ha élettársam börtönben van, és így egyedül nevelem gyermekeimet, kaphatok-e gyerektartást az államtól?
Nem tudom miért vannak olyan emberek,akik úgy ítélkeznek,hogy azt sem tudják mi a szitu.Dolgozni meg szeretnék elmenni,csak egyszerűen nem találok nappalis melót.Pedig bármilyen munkát elvállalnék.
A net pedig nem az enyém,hanem barátnőmé.
A párom meg igen,nem ok nélkül van benn,de nem lopás miatt,egy balesete volt.De nem is magyarázkodok,hisz aki ilyen rossz hiszemű, mint az utóbbi két író,annak nincs miért magyarázkodni.A normális válaszadóknak meg köszi!
Utolsó két hozzászóló!
Miért is ítélkeztek?
Arra nem gondoltatok hogy esetleg a kérdező nem tehet róla hogy élettársa börtönben van?
Rosszindulatúak vagytok!!!
Ha nem tudtok normálisan válaszolni a kérdésre,akkor inkább ne is írjatok ide!
Én tudom hogy milyen nehéz kevés pénzből gyerekeket nevelni,semmi együttérzés nincs bennetek...
Emberségből elégtelen mindkettőtöknek!
Sajnáljátok a gyerekektől az a kevés pénzt amit kapna a kérdező...
Szerintem a Ti életetek se makulátlan!
Senki se tökéletes és hibátlan!
Mindenki háza előtt van mit söpörni!!!!!
Imádkozzatok hogy Ti soha ne kerüljetek hasonló helyzetbe,soha nem legyetek szegények!
Szégyelljétek magatokat!!!!
Kérdező!
Menj be a gyámügyre,biztos tudnak segíteni!
Elmondják hogy milyen lehetőséged van...
Tudom hogy milyen nehéz pici gyerek mellett munkát,nappalis munkát találni...
Kedves utolsó válaszoló. Nagyon szégyellem magam. Emberségből egyest kaptam, ezt tudomásul vettem. Már nagymama vagyok, volt egy daganatos beteg gyermekem, évekig próbáltuk gyógyíttatni, ültem mellette a kórházi ágyon, egy fizetésből éltünk négyen, de soha nem kértem, nem is kaptam semmi segítséget. Viszont, ha emberségből egyest is kaptam, becsületből ötöst, mert mi soha nem tettünk törvénybe ütköző dolgokat. Ha a baleset folytán került börtönbe az élettárs, komoly bűnt követhetett el, mivel ha van enyhítő körülmény, maximum felfüggesztett büntetést kapott volna. Lehet, hogy épp egy vagy több ember életét elvette a baleset folytán. Ha ártatlan lett volna, nem ítélik el. Emberségességből ismerősöktől még eddig mindig jelest kaptam, mivel rengeteg emberen segítettem már, sokszor erőmön felül is. Az önmaguk hibáján kívül bajbajutottakon, a betegeken, stb. De ebben az esetben nem értek egyet a további támogatással, hisz írta a kérdező, ő már minden segélyt felvett. Meg kell tanulni beosztani a pénzt, én megtanultam, mikor a beteg gyermekemnek adtam a magamnak vitt ebédet,(mert a kórházi kosztot nem mindig ette meg) de számomra meg az volt a természetes. Nekem soha eszembe nem jutott volna, hogy erre való hivatkozással pumpoljam az államot. Mindig annyiból éltünk, amennyink volt, de a csekkeket mindig befizettük. Ja, még a másik gyermekünknek sem kértünk ingyenes étkezést, pedig akkori helyzetünkben bőven rászorultak lettünk volna.
Szégyellem magam, mert ilyen gonosz vagyok, de vajon nincs most egy gyászoló család, aki gyászát a kérdező élettársának köszönheti? Nem tudhatjuk. Az biztos, ha van ilyen család, én azokat támogatnám. Ugye nem baj? Legfeljebb kapok még egy egyest.
ma 13:58 !
Talán a kérdező okozta a balesetet?????
Hát vagy valamelyik gyereke?
Gyerekeket kellene ilyenkor nézni nem pedig az apukát aki hibázott és most börtönben van!
Azért mert neked régen senki nem segített,vagy egyszerűen nem kértél segítséget akkor más se kapjon?
Sajnálom hogy ilyen nehéz életetek volt,de ettől még másnak ne kívánj hasonló rosszat(még ha nem is írod le)másnak lehetne még könnyebb,és legyen is könnyebb.
Most nem rólad és nem rólatok van szó!
Szép hogy ilyen részletesen írtál magatokról,de én is tudnék mit írni,nekem is nehéz életem volt sok évig...
de ez nem rólatok és nem rólunk szól,már ne is haragudj.
Ha nem a kérdező kérdésre próbál néhány értelmes ember válaszolni.
A kérdező próbálja a lehető legtöbbet megadni a gyermekeinek!
Nem tudom hogy ezt miért nem lehet már végre megérteni.
Írtad hogy nagymama vagy.
Tudod sokkal nehezebb most a fiataloknak pici gyerekekkel mint 20-30éve,tudom hogy mit írok...
Szerinted hány nappalis munka van?
Pláne egy kisgyermekes anyukának?
Tudod hogy hány munkanélküli van ebben a tönkre tett országban?
Nézd én egy 2gyermekes anyuka vagyok és legkisebb gyermekem bölcsis,és nagy szerencsém van hogy évekkel ezelőtt kifogtam egy jó munkahelyet,ahol dolgozhatok 8-tól 4-ig,3szakmával,diplomával,és 2nyelv vizsgával.
Kérdező írta hogy szeretne dolgozni de nem talál munkát,és a gyerekeit nem tudja kire rábízni ha délután vagy éjszaka dolgoznia kellene...
Gondolom nincs nagymama vagy egyéb segítsége...
Érezd már át a helyzetét egy kicsit!!!!
Őt és a gyerekeket nem kell azért büntetni mert az élettársa csinálta amit csinált...
Honnan tudod hogy meghalt valaki a balesetben?
Ugye nem tudhatod?!
Hidd el nem csak azok kerülnek börtönbe akik halált okozó balesetet követnek el.
"Te meg kapod a gyest, a családi pótlékot, a támogatásokat. "
Hatalmas összegek mondhatom!
Látom még ezeket is sajnálod tőlük...
Haljanak éhen????
Ha nem tetszik hogy a Te adódból is van fizetve,ne adózz a magyar államnak!
Tudod mit?
Költözzetek külföldre akkor tényleg nem kell itt adóznod!
Én is adózok sok éve,és nem voltam 1napot se munkanélküli,még se írok olyanokat mint Te,és jövök ezzel a süket dumával hogy az "én adómból"
ja és mindig nagyon jól kerestem,ezáltal nagyon sok adót vontak is tőlem,még se sír a szám.
Többi gyerekes családtól is sajnálod ezeket a juttatásokat?
Na és olyat írni hogy az államnak szülte a gyerekeket...
Honnan tudod hogy így van?
Talán ismered a kérdező családját?
Ismered őket és tudod hogy putriban élő 12gyerekes munkát kerülő cigányok?
Tipikus irigy,megkeseredett,önző magyar ember vagy!!!!
Ne írj már olyat hogy segítesz másokon...
Bla-bla szöveg...
Tudod ki hiszi el,azok után hogy ilyeneket írsz!
Te jó Isten, belőletek aztán nem lenne túl jó tanár, így félreosztályozni egymást...
Ma Magyarországon, ahol állítólag jogállam van, gyakran kerülnek böribe olyanok, akik először tanúk egy ügyben, és mikor a hivatalos szerv nem találja az igazi tettest, úgy rendezik a dolgokat, hogy egyet a tanúk közül - akinek nincs elég jó ügyvéde vagy megfelelő hátszele - addig citálnak, amíg el nem tudják végre marasztalni.
Az ok, hogy javítsák a STATISZTIKÁT, valaki vigye el a balhét.
Értitek?!Statisztika!
Ti is bárhol bármikor beleeshettek ebbe a csapdába, függetlenül attól, hogy jók vagy rosszak vagytok, ki hányasra vizsgázik emberségből, meg becsületből....
És igaz a mondás - de még mennyire: ki mint él, úgy ítél.
A többiektől - akik nem vádaskodtak - bocs az OFF-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!