Ha élettársam börtönben van, és így egyedül nevelem gyermekeimet, kaphatok-e gyerektartást az államtól?
09:56
Ha az apuka meghal balesetben, akkor azt árvasági ellátásnak hívják és nem gyermektartásnak, amit az állam fizet.
Ezenkívül az állam soha nem fizet gyermektartást, csak megelőlegezi.
Igen,azért nevelem egyedül.Amúgy minden oké köztünk,csak már nem tudom mit csinálhatnék,hogy megéljek.
Ez csak egy hirtelen ötlet volt.
De lehet ,hogy tényleg nem kaphatok gyerektartást így az államtól,hisz tényleg nincs bírósági végzés,mivel elméletileg együtt vagyunk.De ha tud valaki valami okosat,írja le,és köszönöm mindenkinek a választ!
De most akkor az élettársad a gyermekeid apja?
Egyébként menj el egy ügyvédhez, és kérdezd meg. És úgy tudom, hogy mindenképp megelőlegezi az állam a gyermektartást, ha az apa nem képes fizetni.
Az állam által való megelőlegezéshez több feltételt kell teljesíteni: B
-Bírósági végzés arról, hogy az apát tartásdíj fizetésre kötelezték.
- Végzés arról, hogy a tartásdíjat megpróbálták behajtani de az valamilyen ok miatt nem sikerült.
-Az anya és az apa nem él közös háztartásban.
Esetetekben még a közös háztartás is fennáll, még akkor is ha ebben az apa jelenleg akadályozva van. Önkormányzatnál, családsegítőnél kellene érdeklődni. A feltételek megléte esetén rendszeres gyereknevelési támogatás, lakásfenntartási támogatás járhat.
értsd meg H KAPHATSZ !!!!
először is menj be a polg.mest.hiv-hoz, az inf-nál megmondja neked valaki, ha meg nem, akkro valóban a gyámügyiseknél érdeklődj!
De legrosszabb esetben kapásból a szociális segélyt ugyan miért ne kaphatnád ?? + ott van az átmeneti szociális segály, amelyet időszakonként igényeléhetsz ugyan, csak hát életkörülményekre való tekintettel annak összege lehet nagyon eltérő, 3 ezer is és 20 ezer is, sőt ...
Úgyhogy érdeklődj, mert elviekben kaphatsz !!
GYES-en vagyok,úgyhogy szoc. segélyt így nem kaphatok.
3000 FT-tal meg nem lennék kisegítve.Amúgy szoktam kérni gyors segélyt,meg van lakástámogatásom.De ezek nagyon csekély összegek.
De még azt kérdezném akkor,hogy mennyi most a szociális segély (aktív korúak)?Egyénenként változik,vagy fix 28500FT?Mert nekem az egy főre eső létminimum 10ezer FT körül van.Meg GYES mellett nem lehet kérni olyant ,nem?Csak max. ha nem az én nevemen lenne a GYES.
Szerintem az önkormányzattól nem kapsz még rászorultsági alapon sem, mert - feltételezem - hogy családit is kapsz + GYES-t, ezek összege pedig jóval meghaladja a mindenkori özvegyi nyugdíjat(? - ha jól tudom ezt veszi figyelembe az önkormányzat, de ebben nem vok biztos)
Egy lakcímre vagytok bejelentve a pároddal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!