Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyenkor mit lehet tenni?...

Ilyenkor mit lehet tenni? Anyu 43 éves apa 50. van egy bátyám aki 22 éves. és én 17 vagyok. Anya tegnap elújságolta hogy terhes.!

Figyelt kérdés
Köpni nyelni nem tudtam. Meg akarják tartani. Én nekem az a véleményem hogy ne vállalják. És kitudja meddig fognak élni? A nyakunkba fog szakadni az a gyerek... Szerintem nagy felelőtlenség. Köszönöm a válaszokat 17L
2010. okt. 30. 09:22
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
54%
ja és a kérdésedre is válaszolok: azt lehet tenni, hogy befogod a szád és nem terheled az önző szövegeddel a szüleid...
2010. okt. 30. 09:50
 12/41 anonim ***** válasza:
47%

téged most miért zavar ha lesz testvéred??

Irigy vagy??Vagy mi??Mert nekem ez esik le.

2010. okt. 30. 09:53
 13/41 anonim ***** válasza:
35%

Mondjuk abból a szempontból igazad van, hogy valószínűleg babysitternek fognak használni, elég gyakran. Sajnos ez elkerülhetetlennek látszik. Viszont, mást nem tudsz tenni, én esetleg előre megmondanám hogy persze, számíthatnak rám, ha kapok plusz juttatásokat amit a szabadidőmből a kisöcsire fordítok. mondjuk órabér vagy ilyesmi. szerintem ez nem ciki, sőt. Ha előre ez szóba kerül és sikerül velük dőlőre jutni, akkor még jól is járhatsz.

Egyébként meg a kicsi simán felnő amíg még élnek a szüleitek, úgyhogy nem leszel a gyámja.

2010. okt. 30. 09:55
 14/41 anonim ***** válasza:
49%
Nem írígy:önző. "A nyakunkba fog szakadni az a gyerek". Te nagyon gyerek vagy még...Nem forog körülötted a világ. Ezt már rég fel kellett volna ismerned.
2010. okt. 30. 09:56
 15/41 anonim ***** válasza:
51%
Szép kis testvér az, akinek fizetni kell azért, hogy vigyázzon a kisebbre...
2010. okt. 30. 09:56
 16/41 anonim ***** válasza:
49%

Ne haragudj, de szerintem undorító a hozzáállásod! AZ a gyerek? Hogy beszélhetsz egyáltalán így róla? A testvéred lesz! Nem sokkal vagyok nálad idősebb, de biztos vagyok benne, hogy nem így reagálnám le a helyzetet.

Te iszonyú irigy lehetsz. Legalábbis a viselkedésedből ezt szűrtem le. Eleve gondolj csak bele, a szüleid még ha minden jól alakul min. 20 évet élnek még. Tehát elvileg egyáltalán nem kell majd neked gondoskodnod a kicsiről. De megjegyzem, akár 30 évesen is meghalhattak volna a szüleid egy autóbalesetben. Akkor is felelőtlenek lettek volna? Mert akkor ti is a bátyáddal más nyakába szakadtatok volna! Ilyen erővel bármikor felelőtlenség szülni! Szerintem 43 évesen még nem olyan idős anyukád, hogy ne lehetne. Az ismerőseim közt nagyon sokaknak született ilyen későn kistestvérük. És képzeld! Mind örült neki! Sőt, félig-meddig szülőként viselkedtek a picivel szemben.

Ha meg az zavar téged, hogy majd buli helyett babát kell pesztrálnod, akkor ülj le a szüleiddel, és beszéld meg velük, hogy ok, szeretnének még gyereket, de ők vállalták, és te még szeretnéd kiélni magad, úgyhogy rád ne nagyon számítsanak. Ennyire egyszerű.

Rendkívül gyerekes, és irigy vagy még. Vagy nem is tudom... A lényeg, hogyha csak 10 évet élnek is a szüleid, akkor is 27 évesen már elvileg érett, felnőtt, kereső nő leszel. Mitől nem tudnád a kistesódat ellátni? Bár nem győzöm hangsúlyozni, hogy a szüleid még egyáltalán nincsenek abban a korban, hogy ettől kelljen félned.

De amúgy kívánom, hogy a szüleid jó sokáig éljenek még, nehogy a nyakadba szakadjon szerencsétlen kistestvéred, mert akkor elég sanyarú sorsa lesz...

2010. okt. 30. 10:17
 17/41 anonim ***** válasza:
77%

"Ilyenkor mit lehet tenni?"

- Elfogadod a döntésüket, akár tetszik neked, akár nem.

- Gratulálsz nekik.

- Jobban törődsz anyukáddal, többet segítesz neki, leveszed a válláról a gondok egy részét.

- Elmehetsz anyukáddal babaruhákat és egyéb babaholmikat venni.

- Segítesz kialakítani a baba "környezetét": átrendezni a szobát, összeszerelni a kiságyat, ilyesmiket.

"És kitudja meddig fognak élni?"

Senki nem tudja, hogy meddig fog élni.

Lehet hogy már holnap meghalnak, de az is lehet, hogy csak 100 éves koruk után.

Az is lehet, hogy te halsz meg előbb.

2010. okt. 30. 10:38
 18/41 anonim ***** válasza:
67%

Igazából nem értem a problémádat. Nem a te felelősséged és feladatod lesz a gyerek felnevelése, és tulajdonképpen semmi jogod beleszólni az egészbe.

Ha megvan az anyagi háttér, ha még ilyen fiatalok - mert nem haldokló öregekről beszélünk -, ha képesek rá, hogy jó szülők legyenek, akkor mi is ebben a felelőtlenség?

Az, hogy kicsit meg kell húzni a nadrágszíjat és nem te leszel a család szeme fénye? Elképesztően önzően gondolkodsz, mintha nem is egy kisgyermekről lenne szó, hanem valami zokniról, amit ki lehet dobni, ha nem tetszik.

A helyedben kicsit magamba néznék, és még véletlenül sem említenék meg semmi olyat, hogy ne vállalják a gyereket, mert ez később nagyot tud csattanni rajtad.

Ne félj attól, hogy ha meglesz a kisbaba, téged kevésbé fognak szeretni.. jó ég, ha belegondolok, hogy én meg hány évig könyörögtem kistesóért...

mindenesetre nem állj így ehhez az egészhez, hisz a testvéred csak egy ártatlan kisbaba lesz, és semmi több. Ki tudja, egy év múlva talán már abból lesz a vita, hogy ki vigye el sétálni...

2010. okt. 30. 10:53
 19/41 anonim ***** válasza:
70%

Én megértelek, de sajnos, nem sajnos, ebbe neked nincs beleszólásod.

El kell fogadnod a helyzetet, akármennyire is fáj, nem tetszik.

Új lesz az egész neked, és rémisztő, de próbáld meg elfogadni és a lehető legjobban hozzáállni. Könnyű mondani, tudom, én nem voltam ilyen helyzetben.

Ha nem fog menni neked, utálom ezt leírni, akkor marad az, hogy valahogy a saját talpadra állsz és elköltözöl.

17 évesen elhiszem, hogy ez nem vágyad, még úgy se, hogy tesód lesz és nem saját, de próbálkozz azért, akármennyire nem tetszik a helyzet!

21/L

2010. okt. 30. 10:58
 20/41 anonim ***** válasza:
58%

Le lehet pontozni

de én megértelek kedves kérdező. Én is kiakadnék. A bátyádnak már lehetne gyereke, vagy 1-2 év és lesz és annyi idős lesz mint az öccse vagy a húga. Anyukád meg 63 éves lesz mikor a gyereke meg 20 .Apukád meg 70 éves lesz.Majd azt hiszik a nagyszülei. Tenni nem tehetsz semmit,

Ha nem lenne már 2 gyerekük megérteném őket. Idősebb korban sokkal nagyobb a kockázat is.

2010. okt. 30. 11:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!