Örökbefogadás téma. Ha házaspár egészséges, nem roma 3 és 5 év körüli gyereket szeretne örökbefogadni (tehát nem babát!) kb. mennyi idő a várakozási idő?
9-es: én is babysitteltem "teljesen magyar" örökbefogadott gyereket meg nem örökbefogadottat is, aki 7 évesen nem tudta teljesíteni az elsös követelményeket, nem összeadni nem tudott, hanem képtelen volt megtanulni olvasni, nem csak a betüket nem ismerte fel, de alapszavakat sem ismert.
Szóval az egész, amit írtál provokáció csak.
A húgomék három gyereket fogadtak örökbe, mindegyik roma származású. Nekik nem voltak rasszista elöitéletei, ezért normálisan nevelték öket.
Ma az egyik fogorvos, a másik mérnök, a legfiatalabb meg mérnök-informatikus.
Eygyikböl sem "jött elö a roma vér", ha a gyereket úgy elfogadják, ahogy van, akkor nincs ilyen. Ha kezdettöl lesik, mikor "üt ki rajta" és az elsö verekedésnél a fejéheez vágják, az lehet ilyen hatással.
Egyébként a legtöbb gyereknek van verekedös idöszaka, egy nem-románál elintézik azzal, hogy majd kinövi, a romáknál meg egyböl arra fogják.
Ismerős pár nem tudom pontosan, hogy mennyit várt, de 3 évnél biztos többet, végül egy év körüli, roma kislányt kaptak. Annyiból szerencsések, hogy apuka sötét bőrű, sötét hajú, szóval ezek alapján a vérszerinti babájuk is lehetne.
Ők szerintem 2 éves korig vállaltak volna gyereket, így a 3-5 évesekről nincs semmi tapasztalat ismerősi körben, de gondolom, hogy az azért jóval kevesebb idő lehet, legalábbis felénk (Kelet-Mo).
Viszont egy másik örökbefogadáson gondolkodó baráti pártól úgy tudom, hogy valami olyasmit is be lehet jelölni, hogy külsőleg ne ordítson róla semmilyen külföldi vonás (pl. sötét bőrszín, húzott szem stb.). Ez lehet megoldás arra, hogy az utcán ismeretlenek ne vágják le egyből, hogy örökbefogadott gyerek. De ez csak a külsőség, ami nem feltétlen jár együtt a származással, így még mindig ott a probléma, amit a terhesség alatti felelőtlen/egészségtelen viselkedés okozhatott, pedig az is komoly probléma sajnos valóban a roma gyerekek esetében (persze máshol is lehetnek mondjuk drogos szülők, de valljuk be, hogy legtöbben láttunk már kórház előtt cigizni nagyhasú roma nőket).
A 3-5 év közötti gyerekek örökbefogadásánál az egy külön pozitívum, hogy sok fejlődési rendellenesség, ami csecsemőkorban még sokszor nem derül ki, olyankor már nyilvánvaló, így kisebb az esély arra, hogy örökbefogadás után válik csak nyilvánvalóvá...
Engem abból a szempontból nem zavarna, ha roma lenne a kicsi, hogy férjem is félcigány, szóval a vérszerinti gyerekünkben is benne lenne a "vér".
Viszont amit sokan írtak, hogy a roma nők a terhesség alatt nem igazán figyelnek magukra és a magzatra, cigi, pia megy ugyanúgy, amiatt aggódnék.
31.
Azok vannak ezzel a legjobban tisztában, akik tiltják. :)
Szerintem 3 és 5 év között annyira nem sok (ezalatt 1-3 évet értek).
Egyébként én nem mondanám, hogy a romák "vérében" van a bűnözés, verekedés, stb., de az örökbeadásra felkínált roma gyerekek valószínűleg nem a legedukáltabb családokból jönnek. Sok nem a nevelés kérdése, hanem a genetikáé egy gyerekben, nekem csak olyan ismerősöm van, akiknél ilyen-olyan módon baj lett az örökbefogadott roma gyerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!