Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Aki megözvegyült, hogy tud az...

Aki megözvegyült, hogy tud az egykori közös helyeken már egyedül lenni?

Figyelt kérdés

Lassan 2 éve hirtelen meghalt a férjem, így el sem tudtam tőle búcsúzni, nem is gondolta senki hogy hirtelen meghalhat.

Nagyon szeret(t)em és az egykori közös helyek (kávézók/éttermek/szórakozóhelyek tabuhelyeknek számítanak, mióta a férjem már nem él, ahová mindig ketten mentünk.

Halála napján fogtam magam és visszamentem a szülővárosomba, mert nélküle én már a közösen lakott lakásban képtelen lettem volna élni. Másrészt édesapám súlyos/halálos beteg, miatta is már a szülővárosomban élek, ahol ő is él; az állapota ott tart, hogy én és a többi családtagja segítünk neki a mindennapokban, a betegsége erősen korlátozza őt majdnem minden téren.

A mély gyász, ami pokollá tette a mindennapjaimat a férjem halála miatt kicsit csitult, de csak mert elolvastam néhány spirituális könyvet és így nyugodott meg a lelkem kissé.

Sokára találtam meg őt, a férjem, aki a nagy Szerelmem is egyben (44 éves koromban) és csak nem teljes 7 közös év adatott meg nekünk együtt a megismerkedésünket is beleértve. Előtte akik voltak exek, semmirevalók voltak és ezért meg sem próbálok a férjem után más férfit keresni, főleg mert ő volt az Igazi számomra, nincs hozzá hasonló senki.

Soha nem tudok beülni a kedvenc kávézónkba / éttermeinkbe, a Budapest Parkba is együtt mentünk, ill. más helyekre, szóval ezek a helyek számomra örökre tabuhelyeknek számítanak NÉLKÜLE :-(

Arra gondoltam, ha a szüleim már nem lesznek, elköltözöm az ország másik felére, mert engem már csak a szüleim és az öcsém "tartanak" ott, ahol élek: hiszen a szülővárosomban is sokat voltunk a férjemmel ketten, itt is sok fájó és tabu helyszín van, nemcsak az a város, ahol a házasságkötésem után éltünk együtt.

Más aki özvegy és hasonló mély gyásszal küzd, mint én, képes-e a közös helyekre már egyedül vagy baráti társasággal ellátogatni?

jún. 3. 15:36
 1/9 anonim ***** válasza:
92%
Talán pont azért, a közös emlékek miatt. Nem törvényszerű, hogy a közös emlékek keserűséget okozzanak.
jún. 3. 15:44
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem keserűséget okoznak, csak nélküle nem vagyok képes egymagam elmenni ugyanoda, azokra a helyekre, ahol ketten voltunk.
jún. 3. 15:46
 3/9 anonim ***** válasza:
92%

Minden hozzáállás kérdése, ezt Neked kell helyretenni magadban.

Pl. ha úgy gondolnál ezekre a helyekre, mennyire szép emlékek fűznek hozzá és amikor felkeresel egy ilyen helyet, szeretettel gondolnál az elhúnyt férjedre, akkor átértékelődnének a dolgok és nem lenne ennyi tabuhely.

Érthető, hogy a gyászfeldolgozás sok fájdalommal jár, időigényes, nehéz, de idővel el kell jutni oda, hogy ne ez töltse ki a mindennapjaidat.

jún. 3. 16:03
 4/9 anonim ***** válasza:
89%
Nekem ugyan nevelőapukám halt meg és én is úgy gondoltam, hogy rossz lesz az otthonában, kedvenc helyein lenni, de inkább valamiféle biztonsággal és nyugalommal töltenek el ezek a helyek. A hiánya az, ami nagyon fáj.
jún. 3. 16:09
 5/9 Katona Dius ***** válasza:
83%

Nekem a nagyszüleim halála volt nagyon mélypont. Rengeteget voltam náluk, pár házzal arrébb laktak, mint szüleim és a fél életemet náluk töltöttem.

Apukám számára (aki a fiuk volt) a házuk a rossz érzéseket hozza elő, nem szeret ott lenni. Ha én ott vagyok, nekem előjönnek a szép emlékek, a sok együtt töltött év, én nagyon szeretek ott lenni, mert ott még közel érzem magam hozzájuk.

Szerintem személyiség függő is, kinél hogy csapódnak le a dogok.

jún. 3. 16:15
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgy érzed kérdező, hogy fájdalmat okoznak, akkor költözz el. Majd ha már feldolgoztad (ha sikerül valaha is) akkor esetleg újra ellátogathatsz ezekre a helyekre, hogy felidézd a szép emlékeket.
jún. 3. 19:34
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Megértelek kérdező, de valóban nem vagyunk egyformák ebben sem. A legtöbb özvegy gond nélkül folytatja életét a közös házban, lakásban, az én anyám, apám halála után képtelen volt ott folytatni életét. Ìgy lehet ez más helyekkel is. Ha neked fájdalmas, akkor ne erőltesd. Az idő majd enyhíteni fogja a fájdalmadat.
jún. 3. 19:36
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanúgy, mint addig.

Miután anya meghalt, apa ugyanúgy folytatta az életét. Nem cuccolt össze engem, macskát és oké, költözünk egy új városba, mert...

Az élet nem így működik, főleg, ha kamaszgyereked van. Akkor nem ugrálsz ide-oda, kiszakítva szerencsétlent a megszoktot életéből, hanem elfogadod, ami történt, és idővel megtanulsz együtt élni a gyásszal.

Én csak azért nem élnék ebben a házban a férjem halála után, ahol most, mert egy embernek nagy egy háromszobás lakás és felesleges.

Kifűteni, takarítani, stb. Eladnám és elköltöznék egy kis garzonba, ami pont elég.

jún. 4. 08:26
 9/9 SZTANN ***** válasza:
Ha te így érzed, és van rá módod, akkor költözz el, kezd új életet. De nagyon sokan éppen a régi emlékeket ápolva laknak tovább a közös házban, megszokják, szinte úgy érzik, az elhunyt örökké ott van velük ... Nem vagyunk egyformák.
jún. 12. 16:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!