Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy bácsi meghal akinek se...

Ha egy bácsi meghal akinek se gyereke se felesége se végrendelete nincs akkor ki örököl?

Figyelt kérdés
A bácsinak volt 2 testvére akik már szintén nem élnek, de nekik vannak gyerekeik, unokáik akkor ők?

2024. máj. 17. 19:31
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
32%
19-es: hol olvasal milliós örökségröl? A legjobb esetben van egy ház, ami több millió, de ezt legalánn négyfelé megy, emellett a temetést a halál után kell intézni, a házat meg nem fogadják el fizetség fejében.
2024. máj. 18. 10:15
 22/33 anonim ***** válasza:
82%
21# pont ebből olvastam ki a milliós örökséget, mivel nem 200 ezerbe kerül egy ház. Ha 4-en is vannak rá, akkor is milliót fog örökölni, ha eladják. Igen a temetést a saját zsebéből kell fizetni, de ne essen már nehezére. Gondolom az örökséget boldogan fogja elkölteni. De mint írtam lelehet mondani az örökségről is és akkor nem kell temetést fizetni és kész. Minden örökös döntse el, hogy mi éri meg jobban, de nekem elég durva, hogy valaki a markát tudja tartani, de még azt is elvárja, hogy az elhunyt fizesse ki a saját temetését.
2024. máj. 18. 10:22
 23/33 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem vagyok örökségvadász, csak hirtelen nem lesz több száz ezrem a temetésére, mert hónap végére kb egy forintunk nem marad így se. A háza max. 10 milliót ér vagy annyit se (parasztház faluban) és nem tudom mennyi van neki félretéve, de mondjuk 1-2 millió vagy ki tudja mennyi, akkor ha ez négy felé megy, hát akkor sem fogok hú de nagy milliókat

örökölni.

2024. máj. 18. 10:23
 24/33 A kérdező kommentje:
Már ha egyáltalán megveszi valaki a házat.
2024. máj. 18. 10:24
 25/33 A kérdező kommentje:
Mivel falun élünk így szerintem mindenki gondolhatja, hogy nem több száz ezer a keresetem és így igen, nehezemre fog esni a temetés. Egyáltalán nem azért mert nem akarom, hanem mert nem telik rá.
2024. máj. 18. 10:26
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mondjál le az örökségről. Ezt is megteheted. Jogodban áll, ha úgy is csak"ilyen keveset örökölnél, mert ugye a 10 millió 4 fele az 2,5 milla". Ennyi pénz a mai világban semmiség. 200 ezret kellene a temetésbe tenned, de örökölnél 2,5 milliót. Hát nem tudom. Tényleg a lemondás a legjobb megoldás számodra.
2024. máj. 18. 10:35
 27/33 anonim ***** válasza:
0%
Egy kisebb városban egy négyszobás ház ér kb 6-8 millót, ha kifejezetten jó állapotban van, egy faluban esetleg 4-5-öt.
2024. máj. 18. 10:56
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező akkor mi az elképzelés? Ki temesse el? Szerinted mi lenne a fer megoldás? Az állam eltemeti te meg kapod az örökséget?
2024. máj. 18. 10:59
 29/33 A kérdező kommentje:
Igen, 200 ezret, már ha a másik 3 fél is beleteszi a részét..ez itt a kérdés, másik meg az, hogy lehet 5 év múlva veszik meg a házat vagy épp semmikor se, csak ott megy tönkre.
2024. máj. 18. 11:01
 30/33 A kérdező kommentje:
Az lenne a fer ha mind a négyen aki örököl, beletenné a részét a temetésbe. Csak épp azt a két másik személyt 15 éve nem láttam, lehet nem is élnek már vagy ha élnek is eszük ágában sincs besegíteni a temetésbe.
2024. máj. 18. 11:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!