Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért számít, hogy egy név...

Miért számít, hogy egy név hogy hangzik majd név+néni/bácsi összetételben 60 év múlva?

Figyelt kérdés

Nekem általában is az a véleményem, hogy MINDEN egyes név, amit nem szoktunk meg valamilyen ismerős/tv műsor stb. segítségével bácsi/néni szóval együtt úgyis hülyén hagzik úgy.

Az Eperkénél pl. szeretik felhozni, hogy milyen hülyén hangzik, hogy EperKE néni. Más miatt nem tetszik a név, de ez nem hülye érv, a Magduska/Otilka/Katinka nénik világában?

2010. júl. 25. 18:34
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
51%
Lehet, hogy 60 év múlva már nem is lesz szokás nénizni / bácsizni az embereket, sose lehet tudni. Amúgy addigra tele lesz minden Zsófi nénikkel meg Bence bácsikkal, ha mégis így maradna a dolog... Addigra ez már normális lesz.
2010. júl. 25. 18:38
 2/25 anonim ***** válasza:
55%
Nem a "néni" meg a "bácsi" a lényeg, de tény, hogy a szülők kisgyerekben gondolkodnak. Hogy milyen aranyos lesz Bence és Lili és Eperke, és már látják maguk előtt a kislányokat rózsaszín fodros szoknyában. Ez normális, velem is így volt mindig (4 gyereken vagyok túl). Csakhogy ezek a gyerekek egyszer felnőnek, és orvosok, közgazdászok, politikusok lesznek, szóval fontos emberek. Tény, hogy a mai trendeket látva semmi meglepő nem lesz egy dr. Kiss Lili miniszterelnök asszonyban, azért most még furcsa, és tényleg nem egy komoly hangzású név, hiába nagyon szép. A mai "trendnevek" 80%-a olyan, hogy 20 éves kor után érdekesen hathat.
2010. júl. 25. 18:44
 3/25 anonim ***** válasza:
77%
Kevin bácsi... Borisz bácsi... Xéni néni... Cinti néni... =) Gyönyörűen hangzanak, mondhatom...
2010. júl. 25. 18:45
 4/25 A kérdező kommentje:
De most a Katinka néni, meg a Juli néni, meg az Irén néni mivel jobb? Miért komolyabb, mint a Lili mondjuk? Most a fogorvosomban sem ingott meg a bizalmam, mikor rájöttem, hogy az ajtón a Marian az nem női név, hanem romániai származású...
2010. júl. 25. 18:49
 5/25 anonim ***** válasza:
70%
Nem az a lényeg, hogy "néni/bácsi" formában hogy fog hangzani. Inkább az a célja ezeknek a figyelmeztetéseknek, hogy a szülők olyan nevet válasszanak a gyereknek, ami miatt nem fognak szégyenkezni sem tíz, sem harminc, sem nyolcvan év múlva. Ugyanúgy jól kell állnia, ha a gyerekből takarítónő lesz, mint ha miniszterelnök. Az ilyen mostani Barack, Fahéj, Eső, Felhő-típusú otrombaságok egyszerűen nem komoly nevek, így szinte biztos, hogy a viselőjüket sem fogja senki komolyan venni. Nem hiszem, hogy ha pl. később lehet választani aközött, hogy ha pl. dr. Kiss István vagy Dr. Kiss Hoszéármándó, bárki is komolyan venné az utóbbit. Vagy ha netán a kis "Kovács Fahéj Barack"-ból egyszer egyetemi tanár lesz? Nevetséges ez a név, nem illik felnőtt emberhez, és akkor még a "Fahéj néni" és a "Felhő bácsi" megszólítás még sehol sincs...
2010. júl. 25. 18:56
 6/25 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem rohadtul nem számít, csak akinek nem tetszik, nem elégszik meg annyival, hogy neki nem tetszik, hanem hülyeségeket is képes bevetni, hogy lebeszélje azt akinek igen.

Őszintén, ki a fene az, akinek a komolyan vételnél az számít, hogy hogy hívják az embert? Mikor állandóan azzal jönnek, hogy az öltözködés sem számít, meg ilyenek, akkor majd pont a név fog. Elég beszűkült lehet, aki azért majd lenéz, mert engem mondjuk Lilinek hívnak, és nem Ágnesnak. Persze a Piroska is természetes és normális igaz? De a Bíborka nem, mert egyik szomszédot sem hívják úgy! Jézus ereje...

2010. júl. 25. 18:59
 7/25 anonim ***** válasza:
80%
de tényleg olyan gáz, hogy a szülők csak arra gondolnak, hogy milyen aranyos lesz mondjuk Napsugár vagy Búzavirág, vagy Mandula a kis ruhácskájában a babáival, aztán a gyerek kamasz lesz, és lehet hogy utálja a nevét. gondolj bele, Napsugár zöld tarajjal, agyonpiercingezve és tetoválva, hogy fog örülni a nevének. és mondjuk felnőtt lesz, ki venné komolyan Búzavirágot, a képviselőt, vagy Mandulát, a rendőrnőt, vagy stb. ezért utálom az ilyen különleges neveket :DD az meg, hogy nénizik és bácsizzák az embert, az lehet, hogy változni fog, de milyen lenne már Dzsesszika néni, a tanárnő, stb. :DD
2010. júl. 25. 19:03
 8/25 A kérdező kommentje:
Tehát Piroskát, Farkast, Almát, Győzőt, Elődöt, Barnát, Virágot stb. szintén nem vesszük komolyan sőt azt sem, akiknek a vezetékneve béna? Akkor ők is mind átoknak élik meg a nevüket, vagy nem, mert az ő nevük más, mert öööö már régebben használják?
2010. júl. 25. 19:05
 9/25 anonim ***** válasza:
84%
Jogos :) Az Ibolya pl. teljesen elfogadott név, pedig az is egy növény. Egyszerűen csak megszoktuk. Mire a mi gyerekeink felnőnek, valószínűleg a most felkapott nevek is teljesen megszokottak lesznek. Gondoljunk abba bele, hogy nem csak a gyerek nő fel, a kortársai is már ehhez a nevekhez lesznek hozzászokva.
2010. júl. 25. 19:12
 10/25 anonim ***** válasza:
73%

Mondd, Kérdező, te még sosem röhögtél Végh Bélán? Vagy Mezei Virágon? Esetleg Égető Napsugáron? Én még szegény Hégető Honorkán (nyugodjék békében) is nevettem, mikor először meghallottam a nevét. De ugyanígy röhelyes Nemoda Buda is (a Friderikusz show-ban elmondta, hogy nagyon sok baja volt már a nevével, félreértették, azt hitték, hogy csak viccel, mikor bemutatkozott). De egy Erdei Farkas nevű ember is váltott már ki belőlem röhögőgörcsöt, és szerintem Piros Alma is szenved egy sort...

Attól, hogy egy röhelyes nevet régóta használnak, attól még röhelyes marad.

2010. júl. 25. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!