Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért számít, hogy egy név...

Miért számít, hogy egy név hogy hangzik majd név+néni/bácsi összetételben 60 év múlva?

Figyelt kérdés

Nekem általában is az a véleményem, hogy MINDEN egyes név, amit nem szoktunk meg valamilyen ismerős/tv műsor stb. segítségével bácsi/néni szóval együtt úgyis hülyén hagzik úgy.

Az Eperkénél pl. szeretik felhozni, hogy milyen hülyén hangzik, hogy EperKE néni. Más miatt nem tetszik a név, de ez nem hülye érv, a Magduska/Otilka/Katinka nénik világában?

2010. júl. 25. 18:34
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
65%
Nekem apu szokta mondani, hogy milyen lesz már, amikor Ama néninek vagy Rilla néninek fognak szólítani. Merthogy Amarilla a keresztnevem. Engem ez nem nagyon érdekel, de azért vicces, hogy pont az mondja, aki adta nekem a nevemet. :) És ha már itt tartunk a Dzsesszika nénik tényleg sokkal gázabbak lesznek nálam, én meg majd rajtuk fogok nevetni. Aztán majd megszokjuk. Esetleg a szomszéd Nóri nénivel kibeszéljük a háta mögött. :D
2010. júl. 25. 19:21
 12/25 anonim ***** válasza:
58%
mert mindenki megöregszik egyszer:). jó esetben
2010. júl. 25. 19:23
 13/25 anonim ***** válasza:
84%

A röhej nem elipszilon. Így írják: röhej.

Bocs.

Nekem volt egy kiváló orvos ismerősöm, dr. Szappan. Elismert orvos volt.Egy másik ismerősöm Fehér Rózsa. Gyönyörű név,szerintem.

2010. júl. 25. 19:25
 14/25 anonim ***** válasza:
67%
2010. júl. 25. 19:30
 15/25 anonim ***** válasza:
90%
nagy általánosságban a mai nevekkel sincs baj, ahogy valaki írta is már, rengeteg Bence, meg Dani bácsi és Lili néni lesz majd 30-40 év múlva. akkor nem is lesz ebben semmi fura. fenntartás inkább a Rómeó bácsikkal és Dzsenifer nénikkel szemben van - szerintem joggal
2010. júl. 25. 19:36
 16/25 anonim ***** válasza:
61%

Ahogy már írták: nem a néni és bácsi szócska a gond, hanem a kor és a munka/beosztás számít!! Az egyik barátnőm nőgyógyászát úgy hívják, hogy dr. Túr Kálmán. Először azt hittem, hogy viccel....de nem. Ahol én lakom 2 nőgyógyász van, és az egyiket úgy hívják, hogy dr. Szappan Vilmos. Direkt a másikat választottam. Én ugyanis nagyon nagyon félek a nőgyógyásztól, és még ez is számít!! Anitpatikus a neve és kész, és a Túr Kálmántól meg aztán annyira rettegnék, hogy még kezet se szeretnék fogni vele. lehet, hogy disznóság, de ez van, nem bírok tenni ellene.

Ezek ugye eddig vezetéknevek voltak, szóval adottak még a szülőnek is, de ha lehet választani egy normális nevű miniszterelnök és egy béna nevű között (feltéve, hogy a két program tök egyforma, vagy egyformán előnyös csak más szempontból) tuti, hogy azt választom, akinek a nevén nem fog nevetni a külföldi sajtó, amikor megtudja, hogy mi a neve az új magyar miniszterelnöknek.

A mai világban a marketing iszonyú sokat számít!! Nem csak céges szinten, de személyes szinte is, és ennek nem csak a ruha, az ápoltság, hanem a név is része. Attól még, mert téged nem érdekel, a legtöbb ember már tudat alatt a "normálisabbat" fogja választani. Az persze engem sem érdekel, hogy hívják a fogorvosomat/fodrászomat, stb. de a nőgyógyászom és a miniszterelnök rendelkezzenek már normális névvel!

És a mai világban a legtöbb esetben igenis visszadobják az olyanok önéletrajzát, mint Kovács Orália meg Kiss Anália. Sajnos ilyen kegyetlen a világ (főleg a vállalatigazgatók és HR-esek) még akkor is, ha te nem vagy az. Egy dr. Erdei Eperkét senki se fog komolyan venni és soha a büdös életben nem lesz belőle vezérigazgató! Ezt az egészet még hosszasan lehetne tárgyalni....

2010. júl. 25. 20:18
 17/25 anonim ***** válasza:
78%
A Bence és a Dani mindig is normális volt :S Ma is vannak Bence bácsik és Dani bácsik...
2010. júl. 25. 20:18
 18/25 anonim ***** válasza:
78%
Nem a neveken múlik, hogy kit vesznek komolyan, meg kit nem. Meg elsőre lehet, hogy furcsa, de aztán az ember agya összekapcsolja a személyt a nevével. Mint például hogy az is furcsa volt, mikor egy Erzsébet nevű osztálytársam volt, ami olyan öreges név, de egy idő után tökre hozzászoktunk, hogy kis vidám csajszi, és ez a neve :)
2010. júl. 25. 20:56
 19/25 anonim ***** válasza:
63%

Ez sajnos pszichológia. Sztereótipiákban gondolkodunk.Egy pszichológiai kísérlet megállapította,hogy a magasabb embereket komolyabban veszik és ezért magasabb a fizetésük is.A kísérlet során a megkérdezettek a magasabb embereket orvosoknak,ügyvédeknek nézték az alacsonyabbakat pedig szakmunkásnak. Ez is érdekes,hogy miért van így.

Vagy például a szép emberekkel kedvesebbek vagyunk és több jó tulajdonságot tulajdonítunk nekik!Ezt is kísérlet bizonyította.

A nevekről is lehetnek benyomásaink. Pl. ha egy férfit úgy hívnak,hogy Manó (anyakönyvezhető férfinév),akkor nem valószínű,hogy egy magas,jóképű,sportos, sikeres ügyvédet képzelünk el,akiért bomlanak a nők.

Ahogy a Lili névről sem egy olimpiai bajnok birkózó nő jut eszünkbe.

Sajnos tudat alatt befolyásol bennünket minden.Mondjuk,hogy nem a ruha teszi az embert,de egy állásinterjún elöbb választják azt,aki konszolidáltan fest,mint azt,aki tele van tetkóval,piercinggel,erősen ki van festve és ízléstelenül öltözik.Annak dupla annyit kell felmutatnia,hogy elfogadják.

2010. júl. 25. 21:22
 20/25 anonim ***** válasza:
78%
nekem volt Amarilla néni tanárom, csak első nap volt fura, aztán mindenki megszokta, és gyönyörű név! Tök mindegy hogy hogy fog hangzani néni/bácsi-val, de azért Esőfelhő neveket tényleg nem kéne adni... Mondjuk a többi hülye nevű kis ovodás Fáni Eperke között nem fog kitűnni semelyik.
2010. júl. 25. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!