Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért számít, hogy egy név...

Miért számít, hogy egy név hogy hangzik majd név+néni/bácsi összetételben 60 év múlva?

Figyelt kérdés

Nekem általában is az a véleményem, hogy MINDEN egyes név, amit nem szoktunk meg valamilyen ismerős/tv műsor stb. segítségével bácsi/néni szóval együtt úgyis hülyén hagzik úgy.

Az Eperkénél pl. szeretik felhozni, hogy milyen hülyén hangzik, hogy EperKE néni. Más miatt nem tetszik a név, de ez nem hülye érv, a Magduska/Otilka/Katinka nénik világában?

2010. júl. 25. 18:34
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
43%
Engem pl Piroskának hívnak. Most őszintén belegondolt már valaki abba, hogy milyen volt ezzel a névvel felnőni??? A gyerekek a piroska és a farkason nőnek fel! De most h felnőttem már nem veszem észre h megszólnának vagy kinevetnének érte. Azért ez nem is olyan ritka név. Mondjuk sosem szerettem, de elfogadtam. Ez van. Csak ha engem bántottak amikor Piroskából jóval több van mint Búzavirágból vagy Eperkéből akkor őket mennyire fogják csúfolni??
2010. júl. 25. 22:26
 22/25 A kérdező kommentje:
Szerintem egy hét-nyolcéves gyerek nem szárnyal olyan magasságokban, hogy egy nevet hétköznapinak, vagy szórványosnak tartson.
2010. júl. 25. 22:56
 23/25 anonim ***** válasza:

Nekem olvasmányélményeimben két megrázó név volt: Emma néni (akkoriban sok Spice Girlst hallgattam és az a szöszke Emma jutott eszembe belőle), valamint a Veronika néni, mert engem is így hívnak :)

De belegondolva, Piroska néni, Hajnalka néni szerintem szép, Bence majd Benedek bácsi vagy Benedek úr lesz, de pl. Felhőcske néni is aranyos szerintem, egy kedves, galambősz nénikét juttat eszembe.

Megszokás dolga. Addigra megszokjuk :)

2010. júl. 25. 23:07
 24/25 A kérdező kommentje:
Valamelyik regényben volt egy öreg Bence én úgy emlékszem. :)
2010. júl. 25. 23:10
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Öreg Bence a Toldiban van
2010. júl. 26. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!