Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha a gyereked/unok...

Mit tennél, ha a gyereked/unokád/unokahúgod/unokaöcséd/stb. azt mondaná el neked, hogy a te párod/élettársad/házastársad molesztálta/szexuális dolgokra kényszerítette gyerekként/tiniként?

Figyelt kérdés
Akár úgy, hogy most történt a dolog, akár úgy, hogy már felnőttként mondja el, akár az illető halála után.

máj. 15. 22:48
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:
89%

Ha ilyet mondana egy gyerek, akkor megnézném az interneten, hogy ilyenkor mi a teendő. Névtelenül tennék bejelentést az illető szervnél. Azért névtelenül, mert bárki bármit mond, nem lehetsz biztos benne, és nagyon rossz ha egy ártatlan bűnősként van számontartva, pláne ha pedofiliáról van szó.

És ha névtelenül teszel bejelentést akkor nem is fogják megrángatni ha ártatlan? Vagy csak a magad dolgát félted és nincs benned elég gerinc felvállalni?

Kérdező:

14 volt, és onnan indult, hogy gimiben nem akart kolis lenni, kitalálta hogy majd hozzánk költözik, és mi nemet mondtunk. Onnantól kezdve elkezdte a népbutítást. Férjem azt mondta áll a rendőrségi procedúra elé, a lányt kihallgatták kétszer is, ahol ott volt gyermekpszichológus, aki egyértelműen állította, a válaszokból bizonyítható, hogy semmi ilyen nem történt(nem életszerű és többször is belezavarodott). Utána napvilágra kerültek a messenger üzenetek amikben a barátnőjének ecsetelte hogy mit fog tenni.

máj. 16. 14:19
 32/66 anonim ***** válasza:
34%
#28 Engem is érdekel, hogy hogy derült ki, hogy hazugság. Mert simán el tudom képzelni, hogy valójában igaz volt, csak akkora volt rajta a családi/rokoni nyomás, hogy inkább feladta a harcot és azt hazudta, hogy csak kitalálta az egészet. Nagyon könnyen el tudom képzelni ezt a scenariot, már csak az arroganciád miatt is.
máj. 16. 14:25
 33/66 anonim ***** válasza:
85%
32es nem vagyok arrogáns, egyáltalán. Csak egy másik nézőpontra mutattam rá, mint olyan, aki első kézből megtapasztalta a károkat amit egy ilyen hazugsággal lehet okozni. A férjem majdnem kirúgták a munkahelyéről, és bár eltelt azóta némi idő, azért még mindig suttognak a háta mögött, és ezért a költözésen gondolkodunk.
máj. 16. 14:29
 34/66 anonim ***** válasza:
33%
#33 De nem válaszoltál a kérdésre: hogy derült ki, hogy hazugság?
máj. 16. 14:37
 35/66 anonim ***** válasza:
30%

#31-es enges idéztél: És ha névtelenül teszel bejelentést akkor nem is fogják megrángatni ha ártatlan? Vagy csak a magad dolgát félted és nincs benned elég gerinc felvállalni?

Természetesen féltem a saját kapcsolataimat. Mindenkit rosszul érint, ha igaztalanul pedofiliával vádolják meg. Természetesen megrángatja majd a hatóság akkor is, ha névtelenül teszek bejelentést, de pont ezért tennék bejelentést, hogy járjanak utána. Nem akarnám, hogy egy bűnős megússza. Ha olyan eset állna fen, hogy én magam biztos lennék benne, hogy az illető bűnős, akkor beleállnak. Akkor nem állnék bele teljesen, ha nem lennék benne biztos.

máj. 16. 14:39
 36/66 anonim ***** válasza:
42%
34es, olvass vissza, leírtam az előző válaszban hogy derült ki...
máj. 16. 14:41
 37/66 anonim ***** válasza:
72%
#36 Ha egy sorszámot volnál kedves mondani... mivel sok anonim ember beszélget itt párhuzamosan.
máj. 16. 14:43
 38/66 anonim ***** válasza:
66%
37es, azért nem nehéz kitalálni, mivel egy ember írta le ezirányú tapasztalatait. de segítek:31 voltam
máj. 16. 14:45
 39/66 anonim ***** válasza:
92%

Valahogy átsiklottam a 31-es felett, szerintem törölhettek közben hozzászólást.

De amit leírtál procedúrát, az szerintem jó és használható lehet bármelyik pedofil vádnál. Én csak azért könyörgöm, hogy a szerencsétlen áldozatok ne legyenek már az első szavuknál elkussoltatva azzal, hogy csak kitalálták és hazudnak. Minden egyes ilyen vád legyen komolyan véve, alaposan kivizsgálva és keményen büntessék meg azt, aki hazudott vagy azt, aki valóban szexuális abúzust követett el. Szerintem ez nem egy megoldhatatlan feladat. De ehhez tényleg az első lépés az, hogy komolyan vegyünk minden ilyen vádat. És ha azok hazugságnak bizonyulnak, akkor legyenek is komolyan szankcionálva ezek. Hogy ne érje meg ezzel bohóckodni. ÉS EMELLETT azt is vegyük komolyan és 'fogadjuk be', ha egy kedves rokonról bebizonyosodik, hogy egy abúzív, bántalmazó perverz féreg. Ennyi lenne a lényeg.

máj. 16. 15:12
 40/66 A kérdező kommentje:
#31 Köszi, hogy leírtad. Elég durva, hogy van aki ilyenről hazudik. Értem én, hogy bosszú, meg hogy gyerek volt és ezért nem tudta úgy felmérni a következményeket, de akkor is. Árt annak akit gyanúsít és annak is akivel tényleg történt ilyen, csak nincs egyértelmű bizonyíték.
máj. 16. 16:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!