Mit tennél, ha a gyereked/unokád/unokahúgod/unokaöcséd/stb. azt mondaná el neked, hogy a te párod/élettársad/házastársad molesztálta/szexuális dolgokra kényszerítette gyerekként/tiniként?
Ha ilyet mondana egy gyerek, akkor megnézném az interneten, hogy ilyenkor mi a teendő. Névtelenül tennék bejelentést az illető szervnél. Azért névtelenül, mert bárki bármit mond, nem lehetsz biztos benne, és nagyon rossz ha egy ártatlan bűnősként van számontartva, pláne ha pedofiliáról van szó.
És ha névtelenül teszel bejelentést akkor nem is fogják megrángatni ha ártatlan? Vagy csak a magad dolgát félted és nincs benned elég gerinc felvállalni?
Kérdező:
14 volt, és onnan indult, hogy gimiben nem akart kolis lenni, kitalálta hogy majd hozzánk költözik, és mi nemet mondtunk. Onnantól kezdve elkezdte a népbutítást. Férjem azt mondta áll a rendőrségi procedúra elé, a lányt kihallgatták kétszer is, ahol ott volt gyermekpszichológus, aki egyértelműen állította, a válaszokból bizonyítható, hogy semmi ilyen nem történt(nem életszerű és többször is belezavarodott). Utána napvilágra kerültek a messenger üzenetek amikben a barátnőjének ecsetelte hogy mit fog tenni.
#31-es enges idéztél: És ha névtelenül teszel bejelentést akkor nem is fogják megrángatni ha ártatlan? Vagy csak a magad dolgát félted és nincs benned elég gerinc felvállalni?
Természetesen féltem a saját kapcsolataimat. Mindenkit rosszul érint, ha igaztalanul pedofiliával vádolják meg. Természetesen megrángatja majd a hatóság akkor is, ha névtelenül teszek bejelentést, de pont ezért tennék bejelentést, hogy járjanak utána. Nem akarnám, hogy egy bűnős megússza. Ha olyan eset állna fen, hogy én magam biztos lennék benne, hogy az illető bűnős, akkor beleállnak. Akkor nem állnék bele teljesen, ha nem lennék benne biztos.
Valahogy átsiklottam a 31-es felett, szerintem törölhettek közben hozzászólást.
De amit leírtál procedúrát, az szerintem jó és használható lehet bármelyik pedofil vádnál. Én csak azért könyörgöm, hogy a szerencsétlen áldozatok ne legyenek már az első szavuknál elkussoltatva azzal, hogy csak kitalálták és hazudnak. Minden egyes ilyen vád legyen komolyan véve, alaposan kivizsgálva és keményen büntessék meg azt, aki hazudott vagy azt, aki valóban szexuális abúzust követett el. Szerintem ez nem egy megoldhatatlan feladat. De ehhez tényleg az első lépés az, hogy komolyan vegyünk minden ilyen vádat. És ha azok hazugságnak bizonyulnak, akkor legyenek is komolyan szankcionálva ezek. Hogy ne érje meg ezzel bohóckodni. ÉS EMELLETT azt is vegyük komolyan és 'fogadjuk be', ha egy kedves rokonról bebizonyosodik, hogy egy abúzív, bántalmazó perverz féreg. Ennyi lenne a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!