Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinel milyen gyakori es...

Kinel milyen gyakori es mennyi ideig tart egy vendegeskedes?

Figyelt kérdés

Persze tudom hogy csaladfuggo es milyen kozeli rokonok vagy baratok jonnek... de nalunk ez valahogy annyira hosszura szokott elnyulni...en mar tulzasnak tartom.

Atlag heti 1-szer jonnek vendegek, neha tobbszor. Nekem ez boven sok, igaz igyekszem lazara venni de ugy erzem nincs idom kipihenni a jovest-menest maris tervezhetem a kovetkezot.

Illetve az ido, altalaban kb 6-8 oraig ittvannak a vendegek. Mar az a furcsa ha hamarabb elmennek.

Mult heten 15-en voltunk osszesen, delre jottek (eloszor voltak nalunk tehat nem egy jol osszeszokott tarsasagrol van szo), eloetel, foetel, desszert, iszogatas, desszert, kave, iszogatas stb) es este majd 7-kor mentek el...ferjem elvezi de en 4-5 ora utan mar belefaradok, mar inkabb csendben maradok es mosolygok udvariasan es varom a veget. A csaladok gyerekei mar faradtak voltak, ossze-osszevitaztak, de meg mindig elokerult egy-egy ujabb uveg bor...

Elokeszuletekkel es elpakolassal egyutt ez egy egesz komplett napot igenybe vesz aktivan (ha komoly vendegek jonnek akkor pedig elotte az egesz hazat kiforditjuk egy heten keresztul), persze segit a ferjem de en utana napokig faradt vagyok. Az anyagi reszet nem reszletezem mert ferjem szerint nem kell kicsinyeskedni.

Beszelgettunk errol a ferjemmel, o jobban birja ezeket, en vagyok egyre kuckosabb, nyugisabb. Pedig korai 40-esek vagyunk de en olyan faradt leszek egy nagy vendeglatas utan...

Kinel mennyi a joves-menes es mennyi ideig tartanak?

#vendég #vendegeskedes
2024. máj. 14. 10:15
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
86%

Tudod, van az a szó, hogy: NEM.

Tanuld meg használni, sok kellemetlenségtől megkíméled magad.

Ha meg a férjed hív vendégeket, semmi baj, majd ő elszórakoztatja őket, neked egy fűszálat nem kell keresztbe tenni.

Nálunk ez úgym űködik, hogyha vendégeket szeretnénk hívni, megbeszéljük a másikkal, neki xy időpont jó-e, grillezzünk vagy sem, süssek-e vagy sem és sorolhatnám.

De ha a vőlegényem KÖZÖLNÉ, hogy xy ekkor jön, akkor én meg közölném vele, oké, ott a konyha, majd ő szépen körbeugrálja a csapatot, én élvezem az ő vendéglátását.

2024. máj. 15. 08:10
 22/26 anonim ***** válasza:
86%

Mondjuk én már rég megmondtam volna neki, oké, te idehívod xy-t, én leléptem a gyerekekkel játszóházba, moziba, tök mindegy,és este 5-6-ra legkésőbb mindenki hazamegy.

A férjed bunkó, a társaság, amiben mozog, bunkó, nyugodtan állj ki magadért.

Így nem lehet élni, nem értem, miért hagyod. Már réges rég ki kellett volna nyitni a szádat és elküldeni a francba, amikor felhozza hogy xyz jön vendégségbe. Nem, nem jön, téma lezárva.

2024. máj. 15. 08:15
 23/26 A kérdező kommentje:

Minding van egy indok miert jonnek a vendegek.

Az uszasoktatassal kapcsolatban: gyerekunk versenyszeruen uszik, nemzeti szinten mar, ferjem bizottsagi tag az uszoiskolaban es nagyon kozeli, mar-mar csaladi hangulatu az egesz iskola. Az uszotanarral pedig konkretan heti 6x2 orat uszunk + majdnem minden hetvegen 2 napos versenyekre jarunk, szoval eleg szoros a kapcsolat. Ezert akarjuk meg jobban elmelyiteni a kapcsolatot meghivassal.

Fonokot meghivni meg kollegakat...hat ferjem szerint teljesen normalis. En mondjuk soha nem hivtam az en munkahelyemrol (nekem valahogy a maganelet es professzionalis elet ket kulon dolog).

De ferjem nagyon imadja a kapcsolatepitest, sok-sok ismerost, mindenkivel beszelgetni, ujabb es ujabb kapcsolatokat kiepiteni.

Ahogy korbenezek magam korul vannak ilyen csaladok akik szeretik a nyuzsit es a jovest-menest. Szoval nem lehet egyertelmuen kijelenteni hogy ez nem helyes.

De igazatok van valahogy vissza kell utasitanom ezeket. Plane miert ez nekem mar nem fer bele, nekem ez mar tul sok. Csak nem akarom neki megtiltani kiket hivogasson a hazunkba, az o haza is.

2024. máj. 15. 09:22
 24/26 anonim ***** válasza:
90%
Neked ez sok, a férjed miatt viszont elviseled. Szerintem lehet kompromisszumot kötni és azt gondolom, attól, hogy valakivel sokat találkoztok és szoros a viszony nem kell feltétlenül rendszeresen meghívni. Nálunk is ez a helyzet, férjem szeret társaságban lenni, nekem néha sok. De sosem fordult még elő olyan, hogy csak úgy bejelentette volna, hogy xy-t meghívtam, ekkor meg akkor jönnek. Mindig megbeszéljük és bizony van olyan, hogy miattam nem hív meg senkit. Értem azt is, hogy az ő háza is, viszont a tiéd is. Néha egyik félnek kell engedni, néha a másiknak. :)
2024. máj. 15. 11:29
 25/26 anonim ***** válasza:
86%
Ez akkor kapcsolatépítés, ha ti is mentek hozzájuk
2024. máj. 16. 16:05
 26/26 anonim ***** válasza:
75%
Tök mindegy, hogy másnál mennyi az elfogadott/elviselt, ha téged zavar az, ami van.
2024. máj. 16. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!