Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinel milyen gyakori es...

Kinel milyen gyakori es mennyi ideig tart egy vendegeskedes?

Figyelt kérdés

Persze tudom hogy csaladfuggo es milyen kozeli rokonok vagy baratok jonnek... de nalunk ez valahogy annyira hosszura szokott elnyulni...en mar tulzasnak tartom.

Atlag heti 1-szer jonnek vendegek, neha tobbszor. Nekem ez boven sok, igaz igyekszem lazara venni de ugy erzem nincs idom kipihenni a jovest-menest maris tervezhetem a kovetkezot.

Illetve az ido, altalaban kb 6-8 oraig ittvannak a vendegek. Mar az a furcsa ha hamarabb elmennek.

Mult heten 15-en voltunk osszesen, delre jottek (eloszor voltak nalunk tehat nem egy jol osszeszokott tarsasagrol van szo), eloetel, foetel, desszert, iszogatas, desszert, kave, iszogatas stb) es este majd 7-kor mentek el...ferjem elvezi de en 4-5 ora utan mar belefaradok, mar inkabb csendben maradok es mosolygok udvariasan es varom a veget. A csaladok gyerekei mar faradtak voltak, ossze-osszevitaztak, de meg mindig elokerult egy-egy ujabb uveg bor...

Elokeszuletekkel es elpakolassal egyutt ez egy egesz komplett napot igenybe vesz aktivan (ha komoly vendegek jonnek akkor pedig elotte az egesz hazat kiforditjuk egy heten keresztul), persze segit a ferjem de en utana napokig faradt vagyok. Az anyagi reszet nem reszletezem mert ferjem szerint nem kell kicsinyeskedni.

Beszelgettunk errol a ferjemmel, o jobban birja ezeket, en vagyok egyre kuckosabb, nyugisabb. Pedig korai 40-esek vagyunk de en olyan faradt leszek egy nagy vendeglatas utan...

Kinel mennyi a joves-menes es mennyi ideig tartanak?

#vendég #vendegeskedes
máj. 14. 10:15
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk szép családi szokás volt hetente egyszer összegyűlni valamelyik idős rokonnál, aki már nem mozdult ki otthonról (egyszerre mindig egy ilyen "bázis" volt, és ha ő meghalt, akkor átvette a helyét valaki más). Ilyenkor nem volt külön meghívás, 3-10 ember gyűlt össze; inkább az szólt, aki nem tudott jönni. De azon kívül, hogy az idős rokon sütött egy tepsi süteményt (ha szeretett sütögetni) és volt bekészítve mindig innivaló, megvolt, hogy ki mit szokott vinni; ki sósat, ki édeset, ki innivalót stb. Délután az ebéd utáni pihenés után érkeztünk, és 2-3 órán keresztül maradtunk. Amióta minden idős családtag meghalt, már eléggé elszakadtunk egymástól, már nem jövünk össze még a nagyobb ünnepnapokon sem.
máj. 14. 11:58
 12/26 anonim ***** válasza:
88%

Nálunk nagy a család, minden hónapra esik több névnap és születésnap is (az egyéb ünnepekről nem is beszélve) így mindig van valami kisebb-nagyobb összejövetel. Általában erre a szüleimnél kerül sor. Egy-egy alkalom 5-8 órán át tart, nekem kb 3-4 óra után már bőven elég és vagy eljövök vagy félrevonulok egy kicsit.

Ha én megyek valahova akkor 2-3 órát maradok és ennyit viselek el mástól is ha hozzám jön. Hozzáteszem, hogy én introvertált vagyok és 1-1 ilyen összejövés egy hétre leszívja a szociális energiáimat. :D

máj. 14. 12:12
 13/26 anonim ***** válasza:
91%

Falra is másznék attól, amit írsz. Beszélj újra a férjeddel, hogy ez neked sok. Neki nem, oké Neked igen. Neked is az otthonod, és ugyanannyi beleszólásod van abba, hogy ki mikor, meddig jöhet, mint neki.

Majd beszéljetek a társasággal, hogy szervezzétek az összejöveteleket mindig másnál. Vagy itt a nyár, néha üljetek össze valahol a szabadban, mindenki vigyen valamit, gyerekek tudnak játszani stb. Ez amúgy is így lenne igazságos, ne mindig ugyanannak kelljen felfordítani a lakást, többfogásos menüvel készülni, majd kifáradva takarítani az egész bagázs után.

máj. 14. 12:23
 14/26 anonim ***** válasza:
90%
Milyen vendegeskedes? A férjem nagynénje és a férje szokott jönni kb kéthetente vasárnap. 3 óra felé jönnek, 5 előtt elmennek. Ha születésnapot ünneplünk ugyanígy 3 körül jönnek a vendégek, 5 előtt elmennek
máj. 14. 13:27
 15/26 A kérdező kommentje:

Dolgozom es mellette 2 gyerek, tanulas, haz, egyeb tevekenysegek, szoval altalaban rengeteg a tennivalo.

Igen ok is visszahivnak, csak nalunk ez nem igy mukodik hogy akiket hivunk azok visszahivnak. Most itt volt egy vendegsereg, a multkor az egyikuk csinalt egy munka utani gyorsan uljunk ossze rovid valamit, amire csak a ferjem tudott menni es es a gyerekek nem. Szoval nem mindig 1=1 aranyban vannak a visszahivasok.

Anyagilag pedig hat ez van, altalaban hozni szoktak egy uveg bort vagy valami desszertet es ennyi.

Illetve hatalmas az ismerosi korunk (munka, baratok, mas szulok, szomszedok, ferjem hobbijai, ferjem gyerekkori baratai /en mashol nottem fel, nekem itt nincsenek gyokereim/ stb)...ezek mind kulon-kulon korok, akiket nem keverunk ossze tehat kulon hivjuk meg oket. Ha mindenkit evente 1-2szer latunk akkor maris heti 1 vendéglatas osszejon.

Altalaban a ferjem hivja a vendegeket es mindig van egy indok. (most a fonoket mert szeretne jol helyezkedni nala, most valamelyik baratot mert mar milyen regota tervezik, most a gyerekek uszoiskolajabol a tanarokat mert milyen joban kell lenni veluk) Picit olyan mintha az egesz vilagnak mutogatni akarna nem tudom az eletunket, vagy hazunkat vagy nem tudom mit...de olyan nagyvilagi elethez hasonlit.

A ferjem azonban maximalisan segit a keszulodesben, takaritas, bevasarlas, fozes midenben. Csak maga a vendeglatas napja, az az ami nekem rettenetesen leterhel a hosszasaga miatt.

Egyszer volt hogy mar finoman jelezgettem kene menniuk haza, mar mindent elpakoltam, gyereket vittem aludni, asitgattam de ennel ellenere meg sokaig maradtak. Megsem tudom oket kirakni ha en mar megunom...

máj. 14. 13:58
 16/26 anonim ***** válasza:
94%
Mondjuk a férjed főnökét még véletlenül se kellene meghivni - mondjuk a tiédet se tervezd, ez nagyon nem jó dolog ám.
máj. 14. 15:01
 17/26 anonim ***** válasza:
92%

A férjed nagyon szociális alkat lehet, de ez már inkább társaság függőségnek tűnik. Csipcsup indokokkal meghívni a környék minden ismerősét túlzás, de az a zavaró, hogy ebbe belerángatja a feleségét és a gyerekeit. A főnököt vigye el tekézni vagy mittomén, de ne az otthonában szórakoztassa. Az előléptetést teljesítménnyel is elérheti, nem kell erre a családja pihenő idejét áldoznia. Az meg, mikor a fáradt gyerekek fektetésére se reagál, nem küld haza mindenkit, már felháborító. Én biztos nem hagynám ezt.

Én azt a szabályt hoztam, hogy minden második hétvége pihenés, senki nem jön, mi se megyünk, csak játék házi feladat a gyerekeknek, házimunka és pont. Ha a haverokkal akar lógni, mehetnek bulizni, de nekem nem kell ehhez asszisztálnom.

Te miért teszed, ha nem élvezed?

máj. 14. 15:47
 18/26 anonim ***** válasza:
30%
8-as miért lett lepontozva? Csak mert nagy házat visz?
máj. 14. 18:02
 19/26 anonim ***** válasza:
93%

Fú bocs, hogy ezt mondom, de a férjed iszonyatosan nyalizós. Nagyon gáz, legyen valaki pedálgép a munkahelyén, az egy dolog, de a magánéletben…Főnök is ciki, de a gyerek úszásoktatója, na hát ez mindent visz. 😂 Szerintem az iskolaigazgatót, ofőt, többi tanárt, sulibüfést meg a pékségből a péket is hívjátok meg, biztos, ami biztos!

Bocs, de a férjednek nem barátai vannak, hanem kihasználják a nyalizását.

máj. 14. 18:19
 20/26 anonim ***** válasza:
92%
Úszástanárokat vendégsegbe hívni? Meg főnököt?? Hát ez enyhén szólva túlzás. Szerintem a férjed unatkozik, ingert keres. De ha én úszástanár lennék, én biztos hülyének nézném, ha egy tanítványom apja meghívna csak úgy magukhoz vacsorázni... biztos nem mennék el.
máj. 14. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!