Aki nem szereti a jövés-menés, vendégeskedést, az csak rossz ember lehet? Tényleg embergyűlölő lennék?
Mikor a férjem udvarolt volt egy-két eset, ami arra utalt, hogy az ő családjukban "divat" a vendégeskedés, pl. névnap-szülinapkor (de csak úgy egy vasárnap is) összejárás, nagy főzés-sütés, grillezés...
én ehhez nem voltam szokva, őszintén nem szeretek vendégségbe járni és én sem szeretem, ha vendég jön. Az alkalmakkor süti, kóla, beszélgetés és kész, de nem "kislagzi". Én ezt el is mondtam az akkori udvarlómnak őszintén, mondtam ez később gond lehet ebből. Ő akkor tagadta, azt mondta, nem szokás náluk sem, csak most "kifogtam" az ilyen időszakot.
Korunknál fogva rokonok nélküli csendes, két tanús esküvőnk volt. Utána viszont megindult a "canossa-járás" nálunk. Már terhesen ide-oda rángattak, valamit mindig kitaláltak. Meglett a pici, még egy hetes sem volt, jöttek a rokonok. Volt aki fél év alatt többször is...na gondoltam, ez még csak a babalátogatás, majd levonul...eltelt egy év. Anyósom azóta már odavágta, hogy mert én nem fogadom szívesen a férjem unokatesójáékat (gondolnak egyet, jönnek, hétvégeket a városban vannak, ha jönnek mindenki ugrik, mert jaj-jaj itt vannak). Azt mondta, ez bántja a férjemet. Megkértem a párom velem beszéljen, ha valami nem tetszik, ne az anyjával. Akkor letagadta.
Pár napja anyósom elvitte a kicsit (11 hós). Utólag derült ki, hogy egy csomó rokon volt náluk aznap. szóvá tettem a páromnak, aki azt mondta, így fogják hozzászoktatni a gyereket a "rokonszeretethez" és ha tetszik , ha nem a gyerek akkor is össze fog velük járni.
Most meg ő is odacsapta, hogy én elmarom tőle a rokonait, ő hogy örülne ha ezek a rokonok nálunk is járhatnának.
Most aztán én vagyok a sz.r családzüllesztő, mert EGYSZERŰEN NEM AKAROM. Nem haragszom én senkire, nem nézek le senkit, de én soha nem szomszédoltam, rokonoskodtam, vendégeskedtem. Jóba vagyok én mindenkivel, de ezt az egymáshoz szaladgálást...
Ráadásul én nem árultam zsákbaciccet, mert az elején is rákérdeztem, őszinte voltam.
Most meg a férjem az anyjával karöltve szépen "nyomul" ezen a téren.
Azt mondtam, az sem érdekel, ha válásra kerül emiatt a sor. Nem fogok mindent feladni magamból.
Ti mit mondotok?
Nehéz ügy.
Megértelek téged is, mert én is világgá mennék ettől az életformától, de ha náluk ez a szokás....
Nehéz helyzetben vagy. Itt ugyanis nincs jó és rossz, csak szokásrendszer, amin lehet vitatkozni, de minek.
Kívülről azt mondom alkalmazkodj, de ha benne lennék nem tudom hogyan viselném.
A kicsit viszont engedd, had szokja meg. Jó dolog a családi összetartás.
Húh,hát én azt gondolom,hogy ezt tényleg a házasságkötésetek előtt kellett volna őszintén tisztázni.
Persze amint írod,Te a magad részéről őszinte voltál.Én sajnos nem tudok veled egyet érteni,mert nekem is fontosak a rokonaim,imádom a grillpartikat,a búcsúkat az együtt sütés-főzést,a társaságot.Szeretem a rokonokat vendégül látni,és az is hogy ha mi mehetünk.A gyerekeink is imádják ezeket az összejöveteleket az unokatesókat,és szerintem ez nagyon szuper jó dolog.Nem venném jó néven ha a férjemnek ez nem tetszene,szerencsére Ő is szereti a rokonokat.
Nem tudom nálatok mi lenne a jó megoldás,mert azt nem várhatod,hogy a férjed ne tartsa a rokonaival a kapcsolatot,hogy ne menjen hozzájuk,és a gyerekedet sem foszthatod meg ettől.Én örülnék ha az egész családomban béke lenne,és mindenkivel tartanánk a kapcsolatot,mindenkivel összejárnánk.Szerintem örülhet akinek nagy szerető családja van.
Persze ha Te nem vagy ilyen,és a férjed tudta ezt akkor kár volt neki nem tisztázni ezt korábban,mert így becsapott téged.Azt is tudom,hogy milyen olyan emberekhez jó pofát vágni vendégül látni,akiket akkor szeretnél látni amikor a hátad közepét.
De az miért nem jó megoldás,ha anyósodnál találkoznak a férjed és a gyereketek a rokonokkal?Mert el nem tilthatod őket egymástól,az sem lenne fair.Ha Te nem akarsz menni,menjenek ők,max hozzátok nem hívtok vendégeket bármilyen ciki is ez a férjednek majd megszokják a rokonai.
Én úgy gondolom,hogy valamilyen kompromisszumra kellene jutnotok ami mindnyájatoknak jó,mert különben tényleg válás lesz a vége.Az jobb lenne neked valóban?
Azt, hogy nem vagyunk egyformák. Van aki igényli a társaságot, van aki viszont szivesebben van a szűkebb családja körében, vagy egyedül, és igy kerek a világ.
Ez viszont nem kellenne, hogy ilyen komoly nézeteltéréshez vezessen, mindent meg lehet beszélni. Te is tehetsz engedményeket a férjed kedvéért, és a férjed is visszavehet kicsit a bulizásból a te kedvedért, komolyan kell erről beszélnetek (beszélni, nem veszekedni!), és együtt kompromisszumra jutni, hol van az, ami neked még nem nagyon terhes, neki viszont nem túl sivár, ott meghúzni a vonalat, és ahhoz tartani magatokat. Nem hiszem, hogy ez olyan nagy probléma, kompromisszumokat köt az ember szinte egész élete folyamán, ne hagyd, hogy egy apróság züllessze szét a családod.
22:14-es:
amit javasolsz, hogy a férjem és a gyerek a nagyszülőknél tartsa a kapcsolatot a rokonokkal: nos ez ellen nem lenne semmilyen kifogásom.DE úgy, hogy legalább az apja ott van a gyerekkel és amikor elviszik, akkor tudjak már róla, hogy aznap mi lesz.
Mert most úgy vitték, hogy csak papa-mama lesz ott (mindig odaadom, hisz nagyszülei), és utólag tudtam meg, hogy mit szerveznek. Amúgy meg még kicsinek tartom ahhoz, hogy egész nap 10-15 ember vegye körül. Így nem eszik, játszik, alszik nyugodtan.
A rokonairól meg annyit: karácsonykor szenteste a szülei voltak itt. 26-án már mi mentünk a férjem szüleihez, indulás előtt egy órával tudtam meg, hogy meghalt nagyapám.
Anyósoméknál ott voltak ezek a drága unokatesók, aki miatt mindig áll a bál köztünk. Részvétüket fejezték ki, de azért megkérdezték, hogy ugye másnap feljöhetnek hozzánk, "utókarácsonyozni" (jelzem, anyósom előre szólt, hogy nekik is készüljünk ajándékokkal!).
Ők full gazdagok, mi meg épp hogy elhúzzuk elsejétől harmincadikáig...
A toleranciát meg ugye szépen megmutatták?
Egy évben egyszer rendezz valamit és befoghatják a szájukat. Nevezd el nagy családi partinak.
Nálunk ugyan ez van, én ezzel védekezem.
Tök át tudom érezni a helyzeted...nálunk is a párom családja ilyen. 3 faluban élnek szétszórva (ez a szűk család, anyós meg a párom testvérei). És mindig kitalálnak valamit, ugye 3 bucsú, pünkösd, húsvét-karácsony-mikulás-születésnapok-és a 2éves gyerek névnapi partyja...agyrém. Az én családom nem ilyen, mi mindig csak 4en voltunk, a szüleim, én meg a testvérem, sosem voltak ilyen nagy családi banzájok. Nekem ez szokatlan, és bár már 3 éve vagyunk együtt, még mindig nem szoktam meg. Nem is fogom. A párom eddig elfogadta. NEm tudom, mi lesz ha jön a trónörökös.
Igaz nálunk olyan szinten könnyű a helyzet, hogy nem jönnek hozzánk, ők azt szeretnék, ha mi mennénk folyton, hallgatnánk a pletykákat, és vigyáznánk a gyerekekre. Csináltam amíg nem költöztünk össze a párommal, most már nem. Őket nem érdeklik, mi hogy élünk. Mivel nem lógunk folyton a seggükben, a múltkori bucsura már nem is hívtak minket.
11:46-os
Akkor te ég előnyben vagy velem szemben, mert ezek jönnek hozzánk...
mikor az anyós megjelenik egy tálca kaláccsal a kapuban, már tudom mit mond: "egy óra múlva...ma délután... estefelé jön xy, benéznek hozzátok is!
Azon gondolkodtam mi lenne, ha egyszer elmennék addigra itthonról.
Ja, ma lett volna ilyen családi cirkusz anyósnál. Nem mentem. Párom lapit (mehetett volna a gyerekkel).
Szerintem ebből a jövő héten égiháború lesz.
Én kötöttem kompromisszumot, mondván, oké, legyen,d e módjával, de most már ez sem volt elég.
Na, akkor mostmár itt nálunk abszolute nem lesz és kész.
A férjem mehet a gyerekkel mamáékhoz, ha akar, aztán kerti-party grilleskedjen az unokatestvére hatodizigleni akárkijével, én meg nem fogok.
Amig ők odavannak majd én itthon ejtőzök, kikapcsolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!