Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Illetlenség nem elmenni és...

Illetlenség nem elmenni és pénzt se adni az esküvőre ebbe az esetben?

Figyelt kérdés

Unokatestvérem tegnap szólt hogy 1 hónap múlva házasodnak(juni 22).

A nagyobbig gyerekem most májusba ballagot a kisebbik most fog juniusba(21-n).

Mondtam neki h jó gyorsan leszervezték,meg még nem tudom h megyünk e,át kell gondolnom mert elöző nap ballagás is lesz. De ő kb tényként veszi ott leszünk.

Egész éjjel ezen agyaltam ha negfeszülök se tudok erre pénzt áldozni.

Ő annak idején ott volt az én esküvőmön.

máj. 14. 07:33
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
69%
28nak szántam az előzőt.
máj. 14. 16:11
 32/50 anonim ***** válasza:
26%

30as én már tiniként is felfogtam hogy nem érdem elvégezni a 8 osztályt. Még Lakatos Hozéármándónak is megvan a kettes... Nem értem miért kell rongyrázás. Ha mindenáron akkora teljesítmény mert mondjuk gyenge képességű és középiskolába nem megy, akkor is elég egy bográcsolás vagy valami.

A bölcsi és ovis ballagás meg már a röhej kategória. Mit ünneplünk? Hogy nem bukott meg a gyerek délutáni alvásból?

máj. 14. 16:36
 33/50 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező, ugye te ha lelépsz egy munkahelyről, nem szoktál elköszönni, és ha el akarnak tőled búcsúzni, lelépsz kussban?
máj. 14. 16:37
 34/50 anonim ***** válasza:
21%
Nem arról van szó, hogy nem lehet családi ebéd a ballagás után. Hanem a kérdező úgy adta elő, hogy olyan hatalmas költség, hogy képtelen másnap elmenni egy esküvőre, ahol szintén vagyonokat hagyna ott. Szerintem a ballagás utáni ebédet is ki lehet hozni egy viszonylag kisebb összegből és nászajándéknak se százezreket kell adni.
máj. 14. 18:39
 35/50 anonim ***** válasza:
72%
A májusi az gimis ballagás, hát mire felruházol mindenkit és esetleg étterembe viszed a rokonokat, az igenis költség. A 8.-as az gondolom csak szűk körü vmi. De pluszba még egy esküvő, ahová 4-en mennek, az min. 50ezer és én elhiszem, hogy ez most pont nem hiányzott. Ráadásul 1 hónappal előtte szólni, lagzi is lesz? Vagy miből áll ez az esküvő? És mi az, hogy szólt? Vitte a meghívót?
máj. 14. 19:32
 36/50 anonim ***** válasza:
15%
Igen, illetlenség nem elmenni és pénzt sem adni, mikor ők voltak a Tieteken és pénzt is adtak. Amikor az ember ajándékot kap, illik viszonozni (főleg esküvők esetében megy az adok-kapok szabály), az meg mindenkinek a magánügye, hogy milyen kiadásai vannak, mert mindenki tudná máshova tenni a pénzt. Arról, hogy nem mentek, szólj mihamarabb, hogy ne számoljanak rátok (azért 4 fős? család már tétel mind fizikailag, mind anyagilag), és kérdezd meg, hogy utána mikor kereshetnétek meg őket, hogy gratuláljatok. És akkor ebben benne van, hogy nem ignoráljátok őket hanem pl. köv. hónapban tiszteleteteket teszitek és átadjátok a nászajándékot.
máj. 15. 06:34
 37/50 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem beszéld meg vele, hogy sajnos a sok kiadás miatt ezt most nem tudjátok vállalni, vagy csak a szertartásokra tudtok menni, a lakodalomra nem. Én így csinálnám. Lehet azt fogja mondani, hogy ne a nászajándékkal törődj, az a fontos, hogy ott legyetek.
máj. 15. 11:40
 38/50 anonim ***** válasza:
32%
34 szóval más utolsó pillanatban bejel3ntett lagzija miatt spóroljon a gyerekén..hát hogyne.
máj. 15. 12:27
 39/50 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen érthető, hogy egy hónappal korábban bejelentett esküvőre problémát okoz elmenni pont úgy, hogy előtte napon ballagás miatt a feje tetején van minden, és jattolni. Viszont érdemes lenne nem sunnyogni, hanem kerek-perec megmondani, hogy nem tudok most menni (mert nem fér bele sem időben, sem anyagilag), mert pont az idő rövidsége miatt nekik se mindegy, mennyi főre számoljanak, de majd örülnétek neki, ha a képeket/videót együtt megnézhetnétek, és akkor köszönthetnétek őket. Azért valamit adni illene, ha ti is kaptatok tőlük, mégha nem is annyit, amennyibe kerültetek volna, ha a lagziba is mentek.
máj. 15. 12:32
 40/50 anonim ***** válasza:
86%
Gondolom, a szertartás késő délelőtt, kora délután lesz. Menjetek el arra, jelezve, hogy örömmel osztoztok a boldogságukban, a lagzival kapcsolatban pedig jelezzétek előre, hogy anyagi okokból nem tudtok rajta részt venni. Azért akkora ünnepséget csak nem kell rendezni egy általános iskola elvégzése miatt, hogy másnap nem kora reggel ne férjen bele egy szertartás. Már ha valóban fontos számotokra az ifjú pár. Lehet, nem is lesz lagzi amúgy, ha ilyen gyorsan szervezték.
máj. 15. 14:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!