Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Illetlenség nem elmenni és...

Illetlenség nem elmenni és pénzt se adni az esküvőre ebbe az esetben?

Figyelt kérdés

Unokatestvérem tegnap szólt hogy 1 hónap múlva házasodnak(juni 22).

A nagyobbig gyerekem most májusba ballagot a kisebbik most fog juniusba(21-n).

Mondtam neki h jó gyorsan leszervezték,meg még nem tudom h megyünk e,át kell gondolnom mert elöző nap ballagás is lesz. De ő kb tényként veszi ott leszünk.

Egész éjjel ezen agyaltam ha negfeszülök se tudok erre pénzt áldozni.

Ő annak idején ott volt az én esküvőmön.

máj. 14. 07:33
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
41%
Ha valaki eljön az esküvőre felénk úgy mondják utána, hogy tartozom neki. Mert illik visszaadni amikor mi megyünk az övére. Mifelénk erkölcsi kötelesség elmenni olyan embernek az esküvőjére aki ott volt a miénken. Gondolom meg lehet valahogy beszélni a testvéreddel, hogy nem a te nászajándékodból fognak nászútra menni. Egyébként meg sok esküvőn nem is derül ki, hogy ki mennyit adott.
máj. 14. 08:39
 12/50 anonim ***** válasza:
15%
Előző nap van a ballagás. Mennyi pénzt akarsz ezekre költeni? Nálam a ballagás egy kis csokor virág, esküvőre 20 ezret szoktam adni (ha nincs lagzi).
máj. 14. 09:22
 13/50 anonim ***** válasza:
95%
#12-nek: A ballagást a gyerekének szervezi, megvendégeli a rokonokat, a gyerek öltönye/kosztümje, ünnepi ebéd, ajándék, stb. Ez nem kis tétel.
máj. 14. 09:33
 14/50 anonim ***** válasza:
95%

Ezt neked kell tudnod, mennyire fontos ő neked.

Én pl a barátnőm esküvőjénél voltam hasonló szituban.

Pénteken 2 ballagáson is voltunk, szombaton esküvő.

Ráadásul férjem pont munkanélküli volt, 1 fizuból éltünk. azokban a hónapokban.

Mindenkivel beszéltem, hogy az istenért nem hagynám ki, de ez van....

A ballagásra vittem 1-1 kisebb csokor virágot. Barátnő meg annak örült a legjobban, hogy ott vagyunk.

Csak van egy ruhád/cipőd, ami alkalmi, így kb pont az utiktg amibe kerül.

Feltéve ha akarsz menni.

máj. 14. 09:38
 15/50 anonim ***** válasza:
75%
Én őszinte lennék, és közölném, hogy a pénz miatt nem megyek. Ha ingyen is szívesen vár, akkor meg ott lennék (ha amúgy nincs az uncsitesómmal bajom), és ha az a +1 ember evési költsége nem terheli meg nagyon a kasszát. (családot, gyerekeket, pereputtyot viszont nem vinnék, vagy ha mégis, akkor a bukszámba nyúlnék, és igenis kifizetném a családom - legyen szó 2 gyerekről vagy akár 10-ről - fogyasztását.)
máj. 14. 09:39
 16/50 anonim ***** válasza:
14%
13 Azt se tudjuk, hogy a bölcsiből ballag, vagy gimnazista. Középiskola után is utálom ezt a felesleges rongyrázást, de látom, hogy az iskola is erőlteti a drága ruhát pl. Én elmennék az esküvőre, a lagzira nem és igyekeznék nem százezreket költeni egyik eseményre sem.
máj. 14. 10:44
 17/50 anonim ***** válasza:
89%
A megoldás az, hogy nem mész el. Tényleg sok lesz a kiadás, meg 21én ballagás, nagyon ki leszel merülve. Hülye időpontra tették, a legtöbb suliban azonos időben van a ballagás.
máj. 14. 11:04
 18/50 anonim ***** válasza:
6%
13, az öltöny/kosztüm a középiskolásnak már a szalagavató előtt tétel, most nem. Áltsulisnak meg nem kell.
máj. 14. 11:10
 19/50 anonim ***** válasza:
72%

Én mondjuk egy vendégtől sem várom el, hogy nagy értékű ajándékot vagy egyáltalán bármit adjanak, mert én vagyok a meghívó. Ezt nem is titkolom és rosszul esne, ha valaki a pénzre hivatkozva akarna kibújni, akkor inkább mondja meg, hogy ne számítsunk rá, nem kell indokolnia.

Azt meg mondjuk nem értem, mit kell egy általános iskolás ballagáson annyit ünnepelni, hogy másnap délután (mert az esküvők nem reggel 8-kor szoktak kezdődni) nem fér bele az esküvő. Mármint időben, nem anyagilag.

máj. 14. 11:31
 20/50 anonim ***** válasza:
96%

Mondjuk nálam alap, hogy nem egyhónappal esküvő előtt szól a pár, hogy házasodunk, hanem minimum 3-4.

Bocs, de ha nekem május közepén szólna az unokatesó, hogy június közepén házasodunk, néznék egyet. Oké és? Mert nem, nem feltétlenül fér bele egy ballagás ÉS az esküvő is.

máj. 14. 11:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!