Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A lányom barátja nemrég...

A lányom barátja nemrég vásárolt egy élő kígyót. A pünkösdi hétvégét nálunk töltik és magukkal akarják hozni! Mit reagálnál erre?

Figyelt kérdés

2024. máj. 5. 17:37
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
92%

Nem hiszem el, hogy felnőttként ne lennél képes kiállni magadért.

"Lányom, ide a kígyót nem hozzátok, mert undorodo/félek tőle, már a gondolatától is rosszul vagyok. Erről nem nyitok vitát, benneteket szívesen látlak, a kígyó nem jöhet."

Ezt a vőjelöltnek is meg kell értenie.

2024. máj. 5. 18:26
 12/32 anonim ***** válasza:
43%
Amíg vigyáz rá és nem tesz kárt senkiben és semmiben, addig nyugodtan hozhatná. Ha téged viszont zavar, akkor mond meg a lányodnak, hogy te félsz vagy undorodsz a kígyótól, ne vigyék.
2024. máj. 5. 18:56
 13/32 anonim ***** válasza:
95%
Ráereszteném a vízilovamat.
2024. máj. 5. 19:20
 14/32 anonim ***** válasza:
92%
Táskaként vagy cipőként hozhatja. Egyéb esetben mutasson róla fotót. Ha nem tetszik, nem kell jönni.
2024. máj. 5. 20:29
 15/32 anonim válasza:
95%

Én csak annyit mondanék : - Hozd bátran, az én szeretett sűnikéimmel majd eljátszik.

Teszem hozzá,a sűn ősi ellensége a kígyónak.

2024. máj. 5. 20:51
 16/32 A kérdező kommentje:
A férjemnek küldözget állandóan videókat róla, én meg se nézem azokat. A férjem azt mondja most még nem olyan undorító mert még kicsi. Mert amúgy ezeket az állatokat is ugyanúgy tenyésztik, mint pl.a kutyákat, kikelnek a tojásból és pár hét vagy nem tudom pontosan mennyi idő után lehet elvinni a kölyökkígyót. Én mondjuk ezt sem tudtam eddig. Szóval a férjem azt mondja, hogy mivel még kölyök most még nem olyan csúnya, inkább olyan vicces feje van, kis fej, nagy szemekkel, a színe is élénkebb még. Valami groteszk látvány lehet.
2024. máj. 5. 20:51
 17/32 anonim ***** válasza:
76%
A hideg kirázott hogy olvastam ezt :)))
2024. máj. 5. 20:59
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Kis fel, nagy szemek? Csak nem egy királypiton? 😁

Amúgy megértelek. A férjemnek két kígyója volt, mikor megismerkedtünk. Eleinte a terráriumba sem mertem benézni, de szép lassan megszoktam. Viszont nektek nem kötelező. Mond, hogy nem hozhatja, vita lezárva.

2024. máj. 5. 21:24
 19/32 anonim ***** válasza:
13%

Felőlem simán hozhatná.

Nekem nincsen kígyófóbiám, mint az ide irogatók 90%-ának.

Sokkal tisztább állat, mint egy kiskutya vagy kismacska.

2024. máj. 5. 23:41
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Kérdésedre a válasz: engem személy szerint cseppet sem zavarna. De hozzád viszi, nem hozzám. Ha te udorodsz/félsz vagy csak nem akarod, akkor mond meg, hogy ne vigyék. Bátyámnak madárpókja volt, később kígyója. Sose tukmálta olyakokra, akik nem akarják. Volt aki eleinte a szobába se mert bemenni, az ajtóból pillantott rá maximum. Sok hónap után már bemert menni oda és megnézte (magától, a kíváncsiság győzött), de sose akart ennél közelebb kerülni.

Off: a kígyót nem kell "sétáltani", nem akarja "látni a várost", az neki stressz, mert nem tud elbújni. Neki az ösztöne azt diktálja, hogy lopakodjon, ne legyem szem előtt (a fűben, bokrokban, van amelyik fán vagy kövek alá, akárhova, de elbújik ha épp nem napozik vagy vadászik, nem szeret szem előtt lenni). A szobába otthon kiengedés más. De bármennyire is szeretett kiskedvenc, nem egy kiskutya. Baromira nem akar utazgatni. Napokig elvan terráriumban úgy, hogy rá sem néznek, ha előtte evett. Legyen olyan hőmérséklet, amit az adott faj kedvel, tele a hasa stb. A többi nem érdekli, akármilyen kezes jószág.

2024. máj. 6. 06:17
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!