Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van a családotokban/baráti...

Van a családotokban/baráti körötökben laposföldes?

Figyelt kérdés
Nekem az apám az, és már olyan szinten tart ez a laposföldes meggyőződése, hogy lassan a családi élet rovására megy. Szinte bármilyen témából képes erre kilyukadni és folyton a saját igazáról akar meggyőzni. Nagyon idegesítő kezd lenni a helyzet. Más is van így?

ápr. 22. 20:22
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
0%

"De ennek mi értelme hogy egy részét elhiszed a vallásnak, egy részét pedig nem?"

Láthatóan nem ismered a vallásom tanítását, ne akarj róla így frankót mondani! Amit mondok, az teljesen kompatibilis a katolikus kereszténység tanaival.

"Ha elhiszed az evolúciót, hogy az első kis sejtekből alakult ki minden mai életforma a Földön, illetve mára már élettelen anyagból is tudnak élő sejtet létrehozni tudósok bizonyos körülmények megteremtésével, akkor milyen teremtésről beszélünk?"

Egyrészt, a teremtés és alkotás nem ugyan az, az ember nem tud egysejtűt sem teremteni. Az életet minden esetben Isten adja.

"Illetve ha a dínókban is hiszel, akkor azok miért nem szerepelnek a Bibliában?"

Mert a dinoszauruszok a Biblia első könyveinek megírása előtt 66 millió évvel kihaltak. Ezt egy magát tudományos beállítottságú emberként illene tudnod. Ahogy tapír, láma, a Plutó törpebolygó és héliumgáz sem szerepel a Bibliában, mert az akkori emberek ezeket sem ismerték. A Szentírás nem természettudományos könyv, soha nem is volt az.

"Na meg miért nem ad jelet egyik istenség se a létezéséről?"

Adott. Nekem személy szerint többször is.

"Az a baj hogy hiába magyaráznám tovább, a vallási sötétségre nincs hatással az észérv, a hitet nem lehet tényekkel összezavarni."

Az a baj, hogy nem ismered a vallások tanítását és a saját, roppant szűk és pontatlan ismereteid alapján akarsz frankót mondani róluk, eleve ellenséges hozzáállással. Így fölösleges vitázni bármiről is.

"Azért vicces belegondolni hogy az első egysejtűek amiket a tudósok alkottak talán mai napig élő telepeket alkotnak és bár ez a természetben sok véletlen együttállása volt amit a tudósok újraalkottak csak, de évmilliók múlva azok a kis sejtek fejlett életformák lesznek mint mi és azt a tudóst fogják istenként tisztelni, csak az ő létezésének lesz is bizonyítéka! :D"

Mint írtam, a teremtés és az alkotás nem ugyan az. Teremtésről akkor beszélünk, ha a semmiből keletkezik valami. Alkotáskor a már meglévő anyagokból formálnak valamit. A tudósok nem tudnak teremteni, a világ már meglévő anyagaiból formáznak valamit, amihez az életet Isten adja. Ez utóbbi már nem a tudósok érdeme.

Továbbá ilyen messzemenő következtetést hozni, hogy az "alkotott" egysejtűek fejlett életformák lesznek és istenként tisztelik a hajdani tudósokat, kicsit merész feltételezés úgy, hogy attól még messze vagyunk. :)

ápr. 25. 11:22
 32/51 anonim ***** válasza:
42%

Nem merész következtetés hanem megfigyelt jelenség.

És de, a tudósok képesek már egysejtűket létrehozni, olvass utána nyugodtan. Persze létező szervetlen anyagból, de hát a jelenlegi fejlett életformák is olyan anyagból lettek ami az ősrobbanás során jött létre.

Pontosan arra akartam célozni a "miért nincs dínó a bibliában" kérdéssel amit tovább is vittél a Plútóval és társaival (nagyon helyesen) hogy a Biblia tele van hülyeségekkel mert akkor még nem volt olyan tudása az embereknek a világról. Ha lenne Isten, ő tudna a Plútóról is és nem a korabeli tudás alapján lett volna megírva a könyv. Ahogy fejlődött volna a fajunk, úgy értettünk volna meg belőle egyre többet.

ápr. 25. 11:49
 33/51 anonim ***** válasza:
0%

Az a baj hogy rengeteg ősi vallást tanulmányoztam nagyon sok évig, a görög és zsidó vallást is amikből a keresztény vallás alkotói is inspirálódtak. Bár mára rengeteg irányzat van ami Jehova/Jahve/Isten hívő, ugyanaz a téveszme az alapja. Vannak modernebb kiadások, evangélikusok meg Szent Jakab bibliája, de az csak még szánalmasabbá teszi hogy miután a tudomány megcáfolta, kicsit átírják hogy még éppen összeegyeztethető legyen a tudománnyal mivel a vallásosak képtelenek a fizikát, kémiát, biológiát megcáfolni.

Ez olyan mint hogy ha megkérdezem hogy akkor hol a ti nagy istenetek, jön a mellébeszélés hogy miért nem ad jelet magáról és miért egy bolondot küldött csak akinek félrek*rt az anyja és beadta mindenkinek hogy ő bizony szűz.

ápr. 25. 11:59
 34/51 anonim ***** válasza:

"Nem merész következtetés hanem megfigyelt jelenség"

De, ez hasra ütés szerű következtetés.

"

És de, a tudósok képesek már egysejtűket létrehozni, olvass utána nyugodtan. Persze létező szervetlen anyagból, de hát a jelenlegi fejlett életformák is olyan anyagból lettek ami az ősrobbanás során jött létre."

És mint írtam, ez továbbra sem teremtés. Az életet nem a tudósok adták az anyagnak.

"Pontosan arra akartam célozni a "miért nincs dínó a bibliában" kérdéssel amit tovább is vittél a Plútóval és társaival (nagyon helyesen) hogy a Biblia tele van hülyeségekkel mert akkor még nem volt olyan tudása az embereknek a világról. Ha lenne Isten, ő tudna a Plútóról is és nem a korabeli tudás alapján lett volna megírva a könyv. Ahogy fejlődött volna a fajunk, úgy értettünk volna meg belőle egyre többet."

Hogy jött ki neked az, hogy ha nincs benne a Bibliában pár rermészettudományos jelenség, akkor a Biblia tanítása hülyeség lenne? Mit számít az ember üdvössége szempontjából a Plutó ismerete? A Biblia az ember üdvösségéhez nyújt segítséget, ez a szerepe.

"Az a baj hogy rengeteg ősi vallást tanulmányoztam nagyon sok évig, a görög és zsidó vallást is amikből a keresztény vallás alkotói is inspirálódtak. Bár mára rengeteg irányzat van ami Jehova/Jahve/Isten hívő, ugyanaz a téveszme az alapja."

Egyes egyedül a vallások tanítása és azok lényege maradt ki ezek szerint a tanulmányozásból.

"Vannak modernebb kiadások, evangélikusok meg Szent Jakab bibliája, de az csak még szánalmasabbá teszi hogy miután a tudomány megcáfolta, kicsit átírják hogy még éppen összeegyeztethető legyen a tudománnyal mivel a vallásosak képtelenek a fizikát, kémiát, biológiát megcáfolni."

Az apokrif iratok más tészta, Isten létezését továbbra sem sikerült megcáfolni. És a vallásosak (köztük én is) nem akarom megcáfolni a kémiát, biologiát, fizikát.

"Ez olyan mint hogy ha megkérdezem hogy akkor hol a ti nagy istenetek, jön a mellébeszélés hogy miért nem ad jelet magáról és miért egy bolondot küldött csak akinek félrek*rt az anyja és beadta mindenkinek hogy ő bizony szűz."

Kibújt a szög a zsákból, előjött a gyűlölködő fröcsögés. 🙂

ápr. 25. 12:30
 35/51 anonim ***** válasza:

Nem gyűlölködni akartam, csak nagyon poénos, szatírikus az egész helyzet. Próbálom a vallásosakat komolyan venni, de kb mint ahogy a laposföldeseket

kvázi lehetetlen.

Tehát azt mondod hogy élettelen anyagból a tudósok élőt hoznak létre, de Isten rakja bele a lelket. Ahogy a magzatokba is mikor a petesejt megtermékenyül. Miért nem mondja azt Isten akkor hogy ember nem játszhat istent, hiába a biokémia, ő nem fog életet lehelni abba a testbe amit létrehozunk?

A "hasraütésszerű következtetés" úgy van dokumentálva akár csak egy akármilyen orvosi kisérlet. Laborban vizsgálva, műszerrel mérve. Ez nem vallás hogy nincs bizonyíték csak hogy érzel belül valamit.

Nem csak nincs benne a Bibliában sok természettudományos jelenség, de a Biblia teljesen ellentmond neki. Mintha Isten mindig pont annyit tudna a világról mint az adott kor emberei, nagyon érdekes...

A vallások tanításait direkt fel se hoztam, mert minden hasznos vallási tanítás valójában morális emberi értékek és polgári törvények összessége. Ellenben rengeteg káros van ami miatt sajnos a történelem legnagyobb népírtásai mentek végbe mint pl a keresztes hadjáratok. De mai napig vannak vallási viták, háborúk.

Na mindegy nem vitatkozok tovább, mindenki abban hisz amiben akar. Csak ilyet még nem láttam hogy valaki úgy hiszi el ezt a baromságot hogy közben a fizikát és kémiát is elismeri. Bárhogy csavarjuk a tényeket, lehetetlen összeegyeztetni a Bibliát a valósággal, bármilyen lazán, metaforikusan is értelmezzük.

ápr. 25. 12:55
 36/51 anonim ***** válasza:

"Nem gyűlölködni akartam, csak nagyon poénos, szatírikus az egész helyzet. Próbálom a vallásosakat komolyan venni, de kb mint ahogy a laposföldeseket kvázi lehetetlen."

Semmi poénos és szatirikus nincs abban, amit írtam. Egyszerűen nem érted, amit mondok.

"Tehát azt mondod hogy élettelen anyagból a tudósok élőt hoznak létre, de Isten rakja bele a lelket. "

Nem. A tudósok nem hoznak létre élőt. Ők összeállítják az anyagot, de az élőt (tehát az életet az anyagba) Isten adja bele.

"Miért nem mondja azt Isten akkor hogy ember nem játszhat istent, hiába a biokémia, ő nem fog életet lehelni abba a testbe amit létrehozunk?"

Hogy Isten mit miért tesz, vagy nem tesz, nem tudom. De abban biztos vagyok, hogy minden élőlény Isten tudtával és beleegyezésével, hozzájárulásával jön létre. Ha a tudósok megalkotják a baktériumot és az élni kezd, akkor az biztos Isten beleegyezésével történik.

"A "hasraütésszerű következtetés" úgy van dokumentálva akár csak egy akármilyen orvosi kisérlet. Laborban vizsgálva, műszerrel mérve. Ez nem vallás hogy nincs bizonyíték csak hogy érzel belül valamit."

Dokumentálva van, hogy (ahogy te írtad) "az első egysejtűek amiket a tudósok alkottak talán mai napig élő telepeket alkotnak és bár ez a természetben sok véletlen együttállása volt amit a tudósok újraalkottak csak, de évmilliók múlva azok a kis sejtek fejlett életformák lesznek mint mi és azt a tudóst fogják istenként tisztelni"? Mert ennél a pontnál ezt az utóbbi pontot vitatom.

"Nem csak nincs benne a Bibliában sok természettudományos jelenség, de a Biblia teljesen ellentmond neki. Mintha Isten mindig pont annyit tudna a világról mint az adott kor emberei, nagyon érdekes..."

Melyik része nem világos annak, hogy soha nem szánták a Bibliát természettudományos ismeretterjesztőnek?

"A vallások tanításait direkt fel se hoztam, mert minden hasznos vallási tanítás valójában morális emberi értékek és polgári törvények összessége."

Fordítva ülsz a lovon, a morális és polgári törvények alapszanak vallási tanokon és parancsolatokon.

"Ellenben rengeteg káros van ami miatt sajnos a történelem legnagyobb népírtásai mentek végbe mint pl a keresztes hadjáratok."

Annyira vártam, mikor fogod bedobni az elcsépelt keresztes hadjáratos példát. 800 éve történt, főleg politikai cselekményeket az egész vallásosságra húzni, nagyon gyerekes dolog, pláne a jelenkorban.

"De mai napig vannak vallási viták, háborúk."

Mint ahogy szép számmal vannak a vallásossághoz egyáltalán nem kapcsolódó viták és háborúk, ez üres duma.

"Na mindegy nem vitatkozok tovább, mindenki abban hisz amiben akar. Csak ilyet még nem láttam hogy valaki úgy hiszi el ezt a baromságot hogy közben a fizikát és kémiát is elismeri. Bárhogy csavarjuk a tényeket, lehetetlen összeegyeztetni a Bibliát a valósággal, bármilyen lazán, metaforikusan is értelmezzük."

Miután semmiben sem tudtál cáfolni, kihátrálsz a vitából. Felőlem lezárhatjuk. Bárhogy csavarjuk a tényeket, nem tudtad bizonyítani az állításodat.

ápr. 25. 17:20
 37/51 anonim ***** válasza:
Szerintem azt senki nem akarja cáfolni (vagyis néhány egyszerűbb ember talán), hogy vannak olyan dolgok amiket nem ismerünk, nem fedeztünk fel, nem tudjuk agyilag felfogni, és sokkal nagyobb dolog lehet annál amit fel tudunk fogni. Inkább azt szokták cáfolni részben ami le van írva a Bibliában, meg a többi írásban, és ahogy zajlanak a rituálék, kialakultak a szokások, hiedelmek, ami elég megosztó mert ez alapján is van akik többnek érezhetik magukat, mások meg épp az ellenkező vélemény miatt.
ápr. 25. 17:35
 38/51 anonim válasza:
Sajnos van..... Hiába magyarázom neki hogy amikor elrepültem Európából Kanadán keresztül a Fülöp-szigetekre ahol nyaraltam és visszafelé az ellenkező irányba jöttem Hongkong Thaiföld felé, és ugyan ide jutottam. Szerintük oldalirányban is meg lehet kerülni a földet, és a többi bolygó lehet hogy vetítés, vagy azok is laposak....Szerintük, az egész kitaláció, a hold sem kerek, és nem járt ember a holdon, a történelem hazugságra épül ami a szabadkőművesek műve. Covid 19 nem is létezik, mese volt.....A nemzetközi űràllomáson is csak kamu vetítés van, mert van olyan videó ahol a nőnek a haja ugyanabban az irányban lebeg fejjel lefelé mont oldalra( nem túl hosszú haja van az űrállomáson dolgozó nőnek). Szerintem ez a modern skrizoféni tünete( bizarr téveszmék).
máj. 2. 10:02
 39/51 anonim válasza:
Megvan a látható bizonyíték rá hogy kerek a föld és az összes bolygó, adj apádnak egy távcsövet ajándékba( kb 25-30 ezerért egész jót lehet venni, de sajnos nem fog rajta segíteni, csak a pszihiáter, mert ez súlyos skrizofénia, vagy tudatlanság. Kérdezd meg tőle, hogyan működik a gps navigáció! Vagy a legegyszerűbbet, miért tűntbel a hajó az óceánon, amikor Kolombus a fiával a Portugál partokon mutatta neki, hogy a föld kerek, mint egy narancs!
máj. 2. 10:12
 40/51 anonim ***** válasza:

Nekem van egy ismerősöm aki Ádámban és Évában hisz :D Hiába a sokezeréves vizsgált csontvázak, szerinte az emberek DNS-e régen tiszta volt, ezért szaporodhattak a tesók egymással, majd Isten elrontotta a géneket és megtiltotta a fajtalankodást. :D A csontvázak meg hamisak (a dínók pláne, hiszen a Föld 6000 éves és régen 600 évig éltek az emberek) vagy Isten direkt megbuherálta hogy próbára tegye a hívőket! :D

Múltkor már rám szóltak hogy nem szabad kinevetni az ilyeneket mivel hatalmas parasztság másnak a hitén gúnyolódni. Szóval fogadd el hogy a Föld az lapos az ő hite szerint, a te hited szerint pedig gömb. A tudomány ne zavarjon össze mert a hit erősebb nála! A távcső az valláskáromlás lenne, mivel mást mond mint az ő hite. Mintha egy kereszténynek adnál a kezébe egy több millió éves előember koponyát. Csak lefagy a rendszere tőle.

máj. 2. 10:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!