Van a családotokban nárcisztikus személyiségzavarral rendelkező személy? Hogyan kezelitek a helyzetet?
Több éve húzódik nálunk a helyzet és egyre jobban fajul el a dolog. Édesanyám ennek a "mentális betegségnek" a tüneteit mutatja, gondolom régebb óta, de kb. 5 éve tartok ott, hogy tisztábban látom a helyzetet, mint ezelőtt. Mindenkit kizárt az életéből. Először az anyósát, majd a teljes családját, most pedig a saját édasanyjával nem kommunikál közel 1,5 éve.
Mi is a célpontjai vagyunk édesapámmal, egyre jobban tapasztalható, hogy mind a kettőnket leépít szellemileg. Mióta az eszemet tudom, semmirekellő vagyok a szemében, különböző nevekkel illet. Többször tagadta már meg a létezésem. Ugyanez vonatkozik természetesen édesapámra is.
Ott tartunk, hogy teljesen kezdünk mindannyian kikészülni. Kétségbe vagyok esve, hiszen nem szeretném, hogy édesapám összetörjön. 16 éves vagyok jelenleg, a viták napi szinten folynak, kezd sok lenni, vagy már sok is volt. Érdekelne, hogy tapasztaltatok hasonlót, hiszen minden részletbe nem mehetek és nem is fogok belemenni, ez csak egy nagyívben lévő leírás. Várom a válaszokat, esetleges tanácsokat.
Nekem apám az, gyerekkoromban mondta ezt több pszichológusom is, de ő személyesen sosem volt kezelve.
Azt tudom ajánlani neked, hogy keress fel egy pszichológust, hogy könnyebben tudd kezelni a viselkedését, majd amint tudsz lépj le
Volt. Amint tudtam, elhúztam otthonról - 21 éves korom után -, azóta haza sem nézek. Nem érdekel, amíg ő él, nem járok abba a házba.
Épp elég volt 21 éven át hallgatni a toxic, passzív-agresszív, menipulatív hülyeségeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!