Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a tinédzser...

Miért van az, hogy a tinédzserekhez így viszonyulnak?

Figyelt kérdés

...a szülők szerint arra,hogy a háztartást vezessék már felnőttek,hogy haza adják a diákmunka pénzüket,ahhoz is,de hogy elmenjenek szórakozni(értem ez alatt a kulturált szórakozást,beszélgetést,sétálgatást) még gyerekek?

Furcsán nézem a kérdéseket,amiket írnak itt a fiatalok. Sokan szó mi szó eltúlozzák a dolgot, de valahol kell lennie igazságalapnak. Sajnos anyámban is megvolt ez a hiba amíg el nem költöztem otthonról (bántalmazás miatt). Az egyetlen előnye az volt,hogy megtanultam nagy vonalakban vezetni a háztartásomat. De viszont undorodom már a gondolatától is,hogy ezt megint csinálni kell. Végignéztem anyám tunyulását,míg én melóztam ezerrel. A szórakozásom pedig míg el nem jöttem(15 éves koromig) az volt hogy elmentem a sulikönyvtárba. Hiába hívtak ide-oda,5 után kuss volt a nevem,mert házimunka.

ehhez tenném még azt,hogy miért kezelnek minket,tizenéves lányokat egységesen buta libáknak? Tudom,hogy marha sok a negatív példa.De én ezt látom úton útfélen. Hiába nézek ki 25-nek(nem sminkelek,elegánsan öltözöm),amint megtudják a koromat,már komolytalannak vagyok titulálva,még azok által is,akikkek korábban jól elbeszélgettem.Igaz,engem megrágott az élet,pedig fiatal vagyok még(és még mi jön ez után...),és nem kell,nem is szabadna ilyennek lennie a korombelieknek. Én nem jövök ki a korosztályommal. A legtöbb(próbálok nem általánosítani) korombeli vagy elk.rvul,vagy elég gyerekes felfogású.Nekik a szórakozás a diszkó,meg a pia,nekem a baráti beszélgetések egy pohár sör mellett.

De amint szóba kerül,hogy ki hány éves,kifaggatnak,hogy húúú ezt hogy csináltad,és onnantól le van a téma velem kapcsolatban.

Nem változnak már ezek a dolgok?

egy 17 éves háziasszony élettárssal.

2010. okt. 26. 22:42
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Annyira általánosítasz,hogy nincs is kedvem leírni miért nincs igazad,túl hosszú lenne.

Az nagyon egyszerű mi rontottál el:17 évesen nem élettársnak és háziasszonynak kellene lenned,hanem gyereknek.Ráadásul ugye,te önmagadat titulálod ennek,de egy élettársi kapcsolat az a közösön felépített anyagi kapcsolatról is szól.Na ebbe mit tettél?Semmit.Háziasszony hm..Tehát egyedül főzöl,mosol,takarítasz,beosztod a konyhapénzt,ügyintézel (ami ugye nem is tudsz mert fk vagy...).Szóval tényleg kissé furi,annak ellenére,hogy elhiszem,hogy minden tőled telhetőt megteszel.Viszont egy 10 é múlva majd jót fogsz röhögni saját magadon....

Egyébként 15 évesen mi a jó túró akartál este(télen pláne sötétben szórakozni?),az hogy akkor már a házimunkába be kellett folyni,teljesen jogos.Most nem ezért utáld,hanem azért mert ilyen a természeted.Én 15 éves koromtól tésztát gyúrok,sütök és még mindig nem utáltam meg(pedig 40 éves vagyok)

2010. okt. 27. 13:13
 22/25 anonim ***** válasza:
Epp ez az, hogy te megjartad a poklok poklat, koran kellett felnonod, de ettol masnak miert kellene 15 evesen a sajat labara allnia? A te gyerekkorod sem volt idealis, tehat te miert azt varod el a tobbiektol, hogy olyanok legyenek, amilyen te vagy? Ok nem azon mentek at es ez valamilyen szinten pozitiv dolog. Nem a diszkok iranyaba kellene elvinni ezt, mert nem minden fiatal diszkozik, iszik, ettol meg lehet komoly es gyerek is egyben. Az, hogy valaki 17 evesen haztartast vezeto, teljesen onallo ember, az nem valasztas, hanem kenyszer, ami nyilvan egy katasztrofalis csaladi hatter eredmenye, amirol nem tehetsz. Teged most nagyon megedz az elet, nem konnyu neked, de miert kellene a kortarsaidtol elvarni, hogy ok is azt tegyek, amit te, ha egyszer nem kenyszerulnek ra? Lesz meg az eletukben eleg akadaly, meg gyermekkorban sem problemamentes az elet.
2010. okt. 27. 15:25
 23/25 anonim ***** válasza:
Már bocs, h nem a kérdésre válaszolok, de ha csak az a felnőtt, aki egyedül lakik, és eltartja magát, akkor az emberek elég kevés százaléka felnőtt. Ennyi erővel a 23 éves egyetemista, (aki vagy a szüleivel él, vagy segítik pénzzel, h ki tudja fizetni az albérletet) sem felnőtt? Vagy egy 30 éves ember sem, aki a férjével/feleségével/élettársával lakik? Vagy rögtön 3 példa: a nagymamám 64 éves. Abban a házban élt mindig, ahol ma is lakik. Sosem élt egyedül, mindig volt neki valaki. Régebben a szülei, ma már apám. Az apám 42, ő is abban a házban született, soha nem lakott egyedül, a rezsinek-kajának csak a felét kellett kifizetnie a nagymamáméknak. Az édesanyám 46, ő sem lakott egyedül. 20 éves kora körül költözött apámékhoz, aztán amikor elváltak, a húgával vettek egy közös lakást. Tehát ezek szerint mivel eddig egyikük sem tartotta el saját magát, nem is felnőttek. Érdekes gondolat.
2010. okt. 27. 19:21
 24/25 anonim ***** válasza:

én vagyok a 25 éves, aki állítólag éretlen :)

az anyám elhagyott 15 éves koromban, az édesapám meghalt, de itt vagyok, és mosolygok, és vidám vagyok!

nem pedig azon hergelem magam, hogy hú de sanyarú a sorsom, meg hú de felnőtt vagyok, mert olyanokon mentem keresztül, amin más még 70 évesen sem...

és igenis örülök, hogy nem nézek ki 25-nek!!!!

és igenis büszke vagyok arra amit elértem, hogy diplomázom saját erőből, lakást-autót tartok fent és boldog párkapcsolatban élek!!!! :)))))

ha valaki ilyen búvalbélelt, mint a kérdező, ne is csodálkozzon.... :)

majd 30-40 évesen rájössz, hogy mennyi mindent kihagytál, de Te akkor is csak egy "háziasszony leszel élettárssal"...

2010. okt. 27. 19:32
 25/25 A kérdező kommentje:
Sajnos ez van,a piszkos anyagiak minden egyébnél előrevalóbbak. Ezt nem is akarom kifogásolni,bár tudnám. És tudom is,milyen a nincs.
2010. okt. 27. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!