Miért van az, hogy a tinédzserekhez így viszonyulnak?
...a szülők szerint arra,hogy a háztartást vezessék már felnőttek,hogy haza adják a diákmunka pénzüket,ahhoz is,de hogy elmenjenek szórakozni(értem ez alatt a kulturált szórakozást,beszélgetést,sétálgatást) még gyerekek?
Furcsán nézem a kérdéseket,amiket írnak itt a fiatalok. Sokan szó mi szó eltúlozzák a dolgot, de valahol kell lennie igazságalapnak. Sajnos anyámban is megvolt ez a hiba amíg el nem költöztem otthonról (bántalmazás miatt). Az egyetlen előnye az volt,hogy megtanultam nagy vonalakban vezetni a háztartásomat. De viszont undorodom már a gondolatától is,hogy ezt megint csinálni kell. Végignéztem anyám tunyulását,míg én melóztam ezerrel. A szórakozásom pedig míg el nem jöttem(15 éves koromig) az volt hogy elmentem a sulikönyvtárba. Hiába hívtak ide-oda,5 után kuss volt a nevem,mert házimunka.
ehhez tenném még azt,hogy miért kezelnek minket,tizenéves lányokat egységesen buta libáknak? Tudom,hogy marha sok a negatív példa.De én ezt látom úton útfélen. Hiába nézek ki 25-nek(nem sminkelek,elegánsan öltözöm),amint megtudják a koromat,már komolytalannak vagyok titulálva,még azok által is,akikkek korábban jól elbeszélgettem.Igaz,engem megrágott az élet,pedig fiatal vagyok még(és még mi jön ez után...),és nem kell,nem is szabadna ilyennek lennie a korombelieknek. Én nem jövök ki a korosztályommal. A legtöbb(próbálok nem általánosítani) korombeli vagy elk.rvul,vagy elég gyerekes felfogású.Nekik a szórakozás a diszkó,meg a pia,nekem a baráti beszélgetések egy pohár sör mellett.
De amint szóba kerül,hogy ki hány éves,kifaggatnak,hogy húúú ezt hogy csináltad,és onnantól le van a téma velem kapcsolatban.
Nem változnak már ezek a dolgok?
egy 17 éves háziasszony élettárssal.
Annyira általánosítasz,hogy nincs is kedvem leírni miért nincs igazad,túl hosszú lenne.
Az nagyon egyszerű mi rontottál el:17 évesen nem élettársnak és háziasszonynak kellene lenned,hanem gyereknek.Ráadásul ugye,te önmagadat titulálod ennek,de egy élettársi kapcsolat az a közösön felépített anyagi kapcsolatról is szól.Na ebbe mit tettél?Semmit.Háziasszony hm..Tehát egyedül főzöl,mosol,takarítasz,beosztod a konyhapénzt,ügyintézel (ami ugye nem is tudsz mert fk vagy...).Szóval tényleg kissé furi,annak ellenére,hogy elhiszem,hogy minden tőled telhetőt megteszel.Viszont egy 10 é múlva majd jót fogsz röhögni saját magadon....
Egyébként 15 évesen mi a jó túró akartál este(télen pláne sötétben szórakozni?),az hogy akkor már a házimunkába be kellett folyni,teljesen jogos.Most nem ezért utáld,hanem azért mert ilyen a természeted.Én 15 éves koromtól tésztát gyúrok,sütök és még mindig nem utáltam meg(pedig 40 éves vagyok)
én vagyok a 25 éves, aki állítólag éretlen :)
az anyám elhagyott 15 éves koromban, az édesapám meghalt, de itt vagyok, és mosolygok, és vidám vagyok!
nem pedig azon hergelem magam, hogy hú de sanyarú a sorsom, meg hú de felnőtt vagyok, mert olyanokon mentem keresztül, amin más még 70 évesen sem...
és igenis örülök, hogy nem nézek ki 25-nek!!!!
és igenis büszke vagyok arra amit elértem, hogy diplomázom saját erőből, lakást-autót tartok fent és boldog párkapcsolatban élek!!!! :)))))
ha valaki ilyen búvalbélelt, mint a kérdező, ne is csodálkozzon.... :)
majd 30-40 évesen rájössz, hogy mennyi mindent kihagytál, de Te akkor is csak egy "háziasszony leszel élettárssal"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!