Az egyik nagyszülő panaszkodik, hogy ott keveset van az unoka? Mit tennétek a helyemben?
Mi Budapesten élünk, anyósomék az osztrák határ mellett, szüleim lent, Dél-Magyarországon. Szóval kb. középen vagyunk.
Régen havonta 1-1 hétvégét voltunk a családdal, a gyerekünk születése után is szerettük volna ezt tartani, de nem ment.
A fő probléma az én szüleimmel volt, konkrétan fáradtabban jöttünk haza, mint ahogy elindultunk. Odafelé anyám még simán elküldött minket intézni a hétvégi nagybevásárlást, este 9-kor, és vagy mentünk, vagy várt minket az üres hűtő. A lányunk akkor még kicsi volt, akár 2-3 óra szabadságnak is örültünk a férjemmel, de maguktól egyszer nem ajánlották volna fel, hogy vigyáznak rá, vagy elviszik sétálni, akármi. A páromnak is állandóan osztogatták a feladatokat, vigye el a nagyimat bevásárolni (ami egész délelőttös program), menjen el apámmal rendezni a kerteket, segítsen kifesteni a nagyszülőknél stb.
Anyósomék pedig ott segítenek a mai napig, ahol tudnak. Oda bármikor megyünk, terülj-terülj asztal vár, tudják, mi a kedvenc üdítőm és azzal van tele a hűtő pl., a lányunkra is vigyáztak az első perctől, sosem kellett kérni tőlük. Anyósom konkrétan kelt a lányunkhoz babakorában éjjel/hajnalban is, hogy mi tudjunk pihenni... Szóval oda mennék akár minden hétvégén is, mert jól érezzük magunkat, jó a hangulat, de a szüleimmel ez nincs meg. Emiatt már ritkábban is megyünk, 2 havonta egyszer. Az anyám ezt nehezményezi, mert, hogy nem látja az unokát, alig ismeri, miért nem megyünk oda soha? Mondtam neki ezeket, cinikusan közölte, hogy jó, akkor legközelebb sültes tálakkal és tortával vár minket.
Mondtam neki azt is, hogy ők is jöhetnek nyugodtan, mert egy kezemen megszámolom, hányszor voltak nálunk látogatóban. Hát neeem, ő nem tud vezetni ekkora forgalomban, a kocsija nem autópályára való, ide sem találna. 54 éves, nem 84 könyörgöm.
Ezek nem szeretnek benneteket.
Az unoka a legkevésbé sem érdekli őket, ti csak ingyencselédnek kellettek oda. :(
21, és ha 54 az anyád, nem segítesz neki?
Nekem nagyon ufó családom meg barátaim lehetnek, de nálunk teljesen természetes segíteni.
18.
Teljes mértékben egyetértek, egy egyszerű kis kaja is elèg lenne, de ha enni akarnak vegyenek maguknak?
Ez mi már?
Meg a csicskáztatás...
20.
Kinek kell ilyen nagyszülő, aki a saját gyerekét sem szereti?
Mi vár itt az unokára, ha ezek ennyi idősen így elhagyják magukat? :D
Ha tényleg megöregszenek és segítségre szorulnak, mit fognak művelni az unokával?
23
Én vagyok 54 éves, agyas! :D
Jól van értem én, te most csak kötekedsz.
Teljesen irreleváns a kérdésed.
Én 54 évesen, a férjem 55 èvesen segítünk a 20 éves fiunknak, ha olyan helyzet adódik. Ez oda-vissza működik, mert szeretjük egymást.
Te nem olvastad mit írt a kérdező?
Ezek a több órát utazó lányukat, vejüket és az állítólag hiányolt unokájukat, üres hűtővel várják.
Bevásárolni kell, nagymamát fuvarozni kell, festeni kell, füvet nyírni kell...stb.
Itt nincs szeretet, ezek csak kihasználják, csicskáztatják a kérdezőéket és sunyin az unokára hivatkozva vergődnek.
Nekem lesülne a bőr a képemről, ha a hozzám látogató családommal így viseljednék.
28, te beteg vagy. Provokatív gonosz? Aki nem ért veled egyet, az provokál?
Szar lehet nem tudni, milyen az, amikor egy családban segítenek egymásnak. Szívesen látunk hétvégén, amikor anyukámnál tetőcsere lesz, és míg a vejei segítenek abban, a menye meg mi húgommal sütünk-főzünk, anyu meg élvezi, hogy végre mindhárom egyetemista unoka egyszerre lesz nála... És nem, nálunk ez nem kihasználás, hanem teljesen természetes. Ahogy az is, hogy húsvét előtt a saját anyukám és anyósom bevásárlását is elintéztem.
A gyerekem meg egy ilyen nulla, mint te, ne sajnálja, köszöni, örül, hogy olyan családja van, ahol nem gyűlöli egymást mindenki, csak mert a gyk-n ez az elvárás. És nekem nem kellene kihasználni őt, ha megtudja, hogy valami nagyobb munka van otthon, arra a hétvégére jön haza. Magától.
És nem töröltettem semmit, debilem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!