Az egyik nagyszülő panaszkodik, hogy ott keveset van az unoka? Mit tennétek a helyemben?
Mi Budapesten élünk, anyósomék az osztrák határ mellett, szüleim lent, Dél-Magyarországon. Szóval kb. középen vagyunk.
Régen havonta 1-1 hétvégét voltunk a családdal, a gyerekünk születése után is szerettük volna ezt tartani, de nem ment.
A fő probléma az én szüleimmel volt, konkrétan fáradtabban jöttünk haza, mint ahogy elindultunk. Odafelé anyám még simán elküldött minket intézni a hétvégi nagybevásárlást, este 9-kor, és vagy mentünk, vagy várt minket az üres hűtő. A lányunk akkor még kicsi volt, akár 2-3 óra szabadságnak is örültünk a férjemmel, de maguktól egyszer nem ajánlották volna fel, hogy vigyáznak rá, vagy elviszik sétálni, akármi. A páromnak is állandóan osztogatták a feladatokat, vigye el a nagyimat bevásárolni (ami egész délelőttös program), menjen el apámmal rendezni a kerteket, segítsen kifesteni a nagyszülőknél stb.
Anyósomék pedig ott segítenek a mai napig, ahol tudnak. Oda bármikor megyünk, terülj-terülj asztal vár, tudják, mi a kedvenc üdítőm és azzal van tele a hűtő pl., a lányunkra is vigyáztak az első perctől, sosem kellett kérni tőlük. Anyósom konkrétan kelt a lányunkhoz babakorában éjjel/hajnalban is, hogy mi tudjunk pihenni... Szóval oda mennék akár minden hétvégén is, mert jól érezzük magunkat, jó a hangulat, de a szüleimmel ez nincs meg. Emiatt már ritkábban is megyünk, 2 havonta egyszer. Az anyám ezt nehezményezi, mert, hogy nem látja az unokát, alig ismeri, miért nem megyünk oda soha? Mondtam neki ezeket, cinikusan közölte, hogy jó, akkor legközelebb sültes tálakkal és tortával vár minket.
Mondtam neki azt is, hogy ők is jöhetnek nyugodtan, mert egy kezemen megszámolom, hányszor voltak nálunk látogatóban. Hát neeem, ő nem tud vezetni ekkora forgalomban, a kocsija nem autópályára való, ide sem találna. 54 éves, nem 84 könyörgöm.
Bocs, én biztosan nem mennék olyan emberekhez, akik a férjemet zavarják festeni meg a tököm.
Kizárt. Oldják meg a festést, stb, nem az én bajom, de ne használjanak ki.
Ha nem bírják csinálni a kertet akkor adják el a házat és menjenek panelba /kisebb kerttel rendelkező házba.
Nem csinálnám náluk.
Kérdező, nyugodtan szólhattál volna anyádnak, hogy a sültestál/torta és a tök üres hűtő között van pár átmenet..
Amúgy szerintem a legtöbb fiatal tudja, hogy a szüleik milyen anyagi körülmények között élnek és ha lencsefőzelékre-sültkolbászra telik nekik (ami szintén finom tud lenni), nem várják el a Wellington bélszínt.
Ami pedig a munkát illeti..egyszer-egyszer, ha váratlanul történik valami, akkor igen. De nehogy már a 80 éves mamát furikázzam 3-5 boltba, mert az egyikben a tojás, a másikban a krumpli olcsóbb 5 Ft-tal és várjam meg, amint végig tapogatja egyesével az összes hagymát, nehogy legyen közte egy félig rohadt. Ők miért nem vásárolnak be a mamának hét közben?
"Amúgy szerintem a legtöbb fiatal tudja, hogy a szüleik milyen anyagi körülmények között élnek és ha lencsefőzelékre-sültkolbászra telik nekik (ami szintén finom tud lenni), nem várják el a Wellington bélszínt."
Nem várta el: "...vagy mentünk, vagy várt minket az üres hűtő. "
3.
Ne viccelj már 54 éves az anyja, hogyne lenne képes, csak lusták az apjával együtt.
(én is 54 vagyok, de lesülne a bőr a képemről a semmivel fogadni, meg dolgoztatni őket)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!